Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Suriname Rivier

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 26 april, 2022

Suriname River of de Surinamerivier is een rivier van 480 kilometer lang die door het centrum en het oosten van Suriname loopt. Omdat de rivier veel toeristen trekt, is er altijd wel iets te beleven. Daar komt nog bij dat het flink heet kan worden in Suriname, waardoor het heerlijk kan zijn om in de Suriname Rivier af te koelen.

Suriname Rivier

De Surinamerivier is een brede en ondiepe rivier die in totaal 480 kilometer lang is. De rivier loopt langs de districten Brokopondo, Para, Commewijne, Wanica en Paramaribo en wordt door de meeste toeristen bezocht in de districten Brokopondo en Paramaribo. Brokopondo is populair onder toeristen omdat de rivier hier voorzien is van een grote dam, namelijk de Afobakadam. 

TIP € overal langs de rivier vind je hotels en hostels varierend in prijs tussen RD$60 en RS$300.

Door de aanleg van deze dam is het Brokopondostuwmeer ontstaan. Het district Paramaribo is populair omdat hier, naast de Surinamerivier, de meeste toeristische highlights van Suriname te vinden zijn.

Suriname Rivier

Bezienswaardigheden bij Suriname Rivier

De rivier is zo lang, dat er in ieder gebied rond de Suriname Rivier weer andere bezienswaardigheden te bewonderen zijn. Ga je bijvoorbeeld naar de Suriname Rivier in Paramaribo, dan zijn de bezienswaardigheden heel anders dan in het district Para.

TIP ♥ een 4-daagse tour kost je rond de €530. Je ziet dan wel het hele gebied.

De meeste mensen gaan naar de rivier om hier lekker te ontspannen. Het is heet in Suriname en door naar de rivier te gaan, kun je lekker afkoelen tijdens je ontspannen vakantie. Daar komt nog bij dat er veel restaurants en resorts in de buurt van de rivier liggen, waardoor er genoeg te doen en te beleven is in de omgeving van de Suriname Rivier.

Beste reistijd Suriname

De geschiedenis 

De rivier was voorheen vooral belangrijk voor de lokale nijverheid, maar enkele jaren geleden hebben de locals ontdekt dat de rivier ook veel toeristen trekt. Op de meest toeristische delen van de rivier zijn daarom nu vele (luxe) resorts te vinden, waar je heerlijk kunt ontspannen en kunt genieten van de rustige omgeving. Echt druk is het er niet, maar het is zeker toeristischer geworden dan enkele jaren geleden.

Apiapaati

In het midden van de Suriname River vind je het mini-eilandje Apiapaati. Op dit eiland vind je geen luxe resorts, maar slaap je in een primitief hutje. Verblijf je even op dit eiland, dan zie je echt hoe de lokale bevolking hier leeft. Je hebt bijvoorbeeld geen stromend water, maar wast je in de rivier. En wil je het toilet doorspoelen? Dan vul je een emmer met water uit de Suriname Rivier.

Hoe kom je er?

Het district Paramaribo ligt aan een deel van de Suriname River en is het populairst onder toeristen die naar Suriname gaan, simpelweg omdat hier meer toeristische highlights te vinden zijn dan enkel de Surinamerivier.

Suriname River

Beste reistijd

In Suriname is het eigenlijk altijd warm en vochtig, maar in de maanden februari tot en met (half) april en augustus tot november is het droger dan in de rest van het jaar. Daarom raden wij je aan om in deze maanden naar Suriname te gaan, zodat je kunt genieten van het beste klimaat. Je kunt ook buiten deze periode reizen, maar dan moet je wel rekening houden met wat meer regen.

Locatie Suriname River

Meer lezen over Suriname?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU