Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Inentingen Suriname

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 26 april, 2022

Dit is niet het meest favoriete deel van de voorbereiding van je reis. Helaas hoort het er wel bij. Sommige reizigers kiezen er uit kostentechnisch oogpunt voor om inentingen niet te halen. Dit raden we niet aan. Voorkomen is beter dan genezen! Hoe zit het met de inentingen voor Suriname?

Verplichte inentingen Suriname

De enige inenting voor Suriname die verplicht is, is die tegen gele koorts. Deze is echter alleen verplicht als je (voor aankomst in Suriname) in de voorgaande zeven dagen in een gele koorts land bent geweest.

Dat er verder geen inentingen Suriname verplicht zijn, betekent niet dat dit zo blijft. Zorg dus dat je altijd op de hoogte blijft voor vertrek.

TIP ♥ – voor een reis naar Suriname is alleen een inenting tegen gele koorts verplicht als je in de voorgaande zeven dagen in een gele koorts land bent geweest.

Aanbevolen inentingen

Er worden naast de verplichte inenting tegen gele koorts nog een aantal inentingen aangeraden. Dit is om te voorkomen dat je toch geïnfecteerd kunt raken. Zeker in gebieden rond de bossen en regenwouden in Suriname kun je infecties oplopen.

Aanbevolen inentingen zijn:

  • vaccinatie tegen DTP;
  • vaccinatie tegen hepatitis A

Ga je langer dan drie maanden naar Suriname? Dan worden de volgende inentingen aanbevolen:

  • vaccinatie tegen hepatitis B

Malaria

Houd er rekening mee dat in delen van Suriname ook Malaria voor komt. Zeker in het zuidelijke gedeelte. Vergis je niet in Malaria. Het wordt door reizigers nog wel eens onderschat, maar het is een serieuze infectie die bij slechte behandeling kan leiden tot de dood.

Muggen zijn vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend actief. Als je lange mouwen en lange broeken draagt is de kans op infectie dus kleiner. Daarnaast is het gebruik van een klamboe, DEET (met mate) een aanrader.

  • Roze = meestal malariatabletten aanbevolen
  • Groen = muggenwering
  • Grijs = geen malaria

Inentingen SurinameBron: Vaccinatie Op Reis

Bron: Vaccinatie Op Rei

Meer lezen over Suriname?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU