Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Beste reistijd Suriname

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 maart, 2020

Suriname heeft een topische klimaat en de beste reistijd voor Suriname is te onderscheiden in twee seizoenen. Je hebt het droge seizoen van augustus tot en met november en februari tot en met april. En je hebt het regenseizoen dat loopt van april tot en met augustus en november tot en met februari.

Als je alles wil weten over de beste reistijd voor Suriname lees dan verder op deze pagina. Wij vertellen je hier alles over de volgende onderwerpen;

Beste reistijd voor Suriname

Hoewel je duidelijk een regenseizoen en droogseizoen kunt onderscheiden hoeft dat in praktijk niet altijd zo te zijn. Zo kan het regenen tijdens het droge seizoen en soms is er geen druppel te zien tijdens het regenseizoen. De ligging dicht bij de evenaar en het vrij vlakke landschap zorgen er voor dat Suriname een typisch warm, zonnig en vochtig tropisch klimaat heeft. De temperaturen zijn het hele jaar vrij constant met een maximum van rond de 30°C.

TIP ♥ – de beste reistijd voor Suriname zijn de maanden februari tot en met april (het eerste droge seizoen) en augustus tot en met november

De seizoenen van Suriname

De beste reistijd voor Suriname heeft niet alleen te maken met zonnige dagen of de regenval. Het heeft ook te maken met het hoogseizoen, laagseizoen en tussenseizoen. Qua drukte en prijzen van bijvoorbeeld accommodatie of bezienswaardigheden kunnen deze maanden best verschillen.

Droge seizoen

Beste reistijd Suriname
Februari tot april

De maanden februari tot en met april vormen het eerst droge seizoen. De temperaturen in deze maanden zijn iets koeler dan die in het tweede droge seizoen en daarom zijn deze maanden vormen daarom de beste reistijd voor Suriname.

Tussenseizoen

Suriname
Augustus tot november

De maanden augustus tot en met november vormen het tweede droge seizoen. In deze maanden is het iets warmer dan in de maanden februari tot en met april. Het is tevens wat drukker qua toerisme is deze maanden. Prijzen kunnen iets omhoog gaan.

Regenseizoen

Palumeu
Dec – jan – mei – jun – jul

Tijdens deze maanden regent het het meest. En in een land met veel bossen, rivieren en oerwouden kan dat het reizen flink vertragen. Het regent vaak kort maar heel heftig. Straten en wegen kunnen onbegaanbaar worden.

De beste tijd om te reizen

Eigenlijk kun je alle twaalf de maanden als beste reistijd voor Suriname beschouwen. Je kunt Suriname namelijk het hele jaar door bezocht worden. Doordat het dicht bij de evenaar ligt zijn de temperaturen niet seizoensgebonden, met gemiddelden variërend tussen de  27 en 29°C. het voordeel hier van is dat het niet heel erg druk is in een bepaalde periode van het jaar zoals je dat bijvoorbeeld hebt in Thailand.

TIP ♥ – liefhebbers van wilde dieren (schildpad bekijken is een zeer populaire activiteit) kunnen Suriname het beste bezoeken van eind februari tot en met mei.

Toch is de beste tijd om Suriname te bezoeken tijdens de relatief droge maanden van februari tot en met maart en augustus tot en met november. De slechtste tijd is tijdens de natste maanden. Dat zijn de maanden mei tot augustus, wanneer het binnenland vaak geteisterd wordt door overstromingen.

Beste reistijd voor Suriname
Beste reistijd Suriname

Regenseizoen

Suriname is een redelijk ‘nat’ land. Het hele jaar door valt er wel regen. Gemiddeld valt er zo’n 2.000 mm per jaar.  Laat je echter niet afschrikken door regen of het woord ‘regenseizoen’. Meestal zijn de buien kort maar wel heftig. Zeker tijdens de twee natte seizoenen.

Ook in het droge seizoen regent het gewoon. Een beste reistijd voor Suriname is dus moeilijk af te geven. Helemaal droog of garantie of droge dagen heb je nergens. maar in Suriname valt er iets meer regen dan andere Zuid-Amerikaanse landen.

Wat wij vinden:
  • 8.8/10
    Reis-Expert - 8.8/10
8.8/10

Samenvatting

Suriname heeft een topische klimaat en de beste reistijd Suriname is te onderscheiden in twee seizoenen. Je hebt het droge seizoen van augustus tot en met november en februari tot en met april. En je hebt het regenseizoen dat loopt van april tot en met augustus en november tot en met februari.

Meer lezen over Suriname?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU