Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Beste reistijd Suriname

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0
 • Onze reisgidsen
  Reis-Expert reisgids
 • Bijgewerkt op 1 september, 2023

  Suriname heeft een tropisch klimaat en de beste reistijd voor Suriname is te onderscheiden in twee seizoenen. Het droge seizoen dat loopt van augustus tot en met december. Daarnaast heb je het regenseizoen dat loopt van april tot en met augustus, met mei en juni als de natste maanden.

  Beste reistijd voor Suriname

  Het bijzondere is dat er in Suriname meerdere seizoenen zijn. Er is een kort regenseizoenen van december tot februari, en een lang regenseizoen van april tot en met augustus. Dan heb je ook nog het droge seizoen dat loopt van augustus tot en met december.

  De ligging dicht bij de evenaar en het vrij vlakke landschap zorgen er voor dat Suriname een typisch warm, zonnig en vochtig tropisch klimaat heeft. Dat betekent dat het hier nooit echt droog is. Er zal altijd wat regen vallen. Daarom is de natuur ook zo mooi.

  September en oktober zijn de warmste maanden maar ook de droogste; als je de hitte kunt verdragen, is dit de beste tijd om te komen.

  Ties: “De beste reistijd voor Suriname zijn de maanden februari tot en met april (het eerste droge seizoen) en augustus tot en met november”.

  Maand Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
  Temp. 28 28 29 29 29 29 29 30 31 31 30 29
  Regen (mm) 210 150 170 220 305 300 225 165 80 80 115 205

  Groen = beste reismaanden
  MOBIEL: swipe naar rechts voor meer maanden

  De seizoenen van Suriname

  De beste reistijd voor Suriname heeft niet alleen te maken met zonnige dagen of de regenval. Het heeft ook te maken met het hoogseizoen, laagseizoen en tussenseizoen.

  Qua drukte en prijzen van bijvoorbeeld accommodatie of bezienswaardigheden kunnen deze maanden best verschillen.

  Droge seizoen

  Beste reistijd voor Suriname

  Februari tot april

  De maanden februari tot en met april vormen het eerst droge seizoen. De temperaturen in deze maanden zijn iets koeler dan die in het tweede droge seizoen en daarom zijn deze maanden vormen daarom de beste reistijd voor Suriname.

  Tussenseizoen

  Suriname River

  Augustus tot november

  De maanden augustus tot en met november vormen het tweede droge seizoen. In deze maanden is het iets warmer dan in de maanden februari tot en met april. Het is tevens wat drukker qua toerisme is deze maanden. Prijzen kunnen iets omhoog gaan.

  Laagseizoen

  Pamuleu in Suriname

  Dec – jan – mei – jun – jul

  Tijdens deze maanden valt er de meeste regen. En in een land met veel bossen, rivieren en oerwouden kan dat het reizen flink vertragen. Het regent vaak kort maar heel heftig. Straten en wegen kunnen onbegaanbaar worden.

  De beste tijd om te reizen

  Eigenlijk kun je alle twaalf de maanden als beste reistijd voor Suriname beschouwen. Je kunt Suriname namelijk het hele jaar door bezocht worden. Doordat het dicht bij de evenaar ligt zijn de temperaturen niet seizoensgebonden, met gemiddelden variërend tussen de 27°C en 29°C.

  Het voordeel is dat het niet heel erg druk is in een bepaalde periode van het jaar zoals je dat bijvoorbeeld hebt in Thailand.

  TIP ♥ – liefhebbers van wilde dieren kunnen Suriname het beste bezoeken van eind februari tot en met mei.

  Toch is de beste tijd om Suriname te bezoeken tijdens de relatief droge maanden van februari tot en met maart en augustus tot en met november.

  De slechtste tijd is tijdens de natste maanden. Dat zijn de maanden mei tot augustus, wanneer het binnenland vaak geteisterd wordt door overstromingen.

  Suriname River

  Varen op de Suriname River

  Regenseizoen

  Suriname is een redelijk ‘nat’ land. Het hele jaar door valt er wel regen. Gemiddeld valt er zo’n 2.000 mm per jaar. Laat je echter niet afschrikken door regen of het woord ‘regenseizoen’. Meestal zijn de buien kort maar wel heftig. Zeker tijdens de twee natte seizoenen.

  Ook in het droge seizoen regent het gewoon. Een beste reistijd voor Suriname is dus moeilijk af te geven. Helemaal droog of garantie of droge dagen heb je nergens. maar in Suriname valt er iets meer regen dan andere Zuid-Amerikaanse landen.

  Meer lezen over Suriname?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  NieuwsbriefN

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

  Onze ReisO

  Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

  Lees verder

  BOEK NU