Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Budget Suriname

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 maart, 2020

Het budget Suriname is deels afhankelijk van je eigen wensen. De een neemt genoegen met een hostel van €10 per nacht terwijl iemand anders juist wat meer luxe wil. Wat wel zeker is, is dat Suriname relatief goedkoop is in vergelijking met andere landen in Zuid-Amerika.

Budget Suriname

Een budget Suriname vaststellen is best lastig. Er is veel info over te vinden maar uiteindelijk zul je je eigen budget Suriname vast moeten stellen. In theorie kun je voor €25 per dag per persoon rondkomen. Dit is echt wel erg low-budget en het is beter om een iets hoger budget aan te houden.

TIP ♥ – reken voor je budget Suriname op minimaal €35-€40 per dag

€25 is zo’n 200 Surinaamse Dollar. Als je hier van uit gaat moet je denken aan slapen in een dormitory (gedeelde slaapkamer), eten op straat of low-budget restaurants, vervoer met lokaal vervoer weinig betaalde bezienswaardigheden.

Plan realistisch

Een budget €35 tot €40, zo’n 290 Surinaamse Dollar, is meer realistisch. Zeker als je bedenkt dat een dagtrip al makkelijk €35 kost. Het ligt er dus aan wat je zelf wil doen tijdens je reis door Suriname. Wij raden aan om altijd iets hoger in te zetten dan halverwege zonder geld te zitten.

Kosten per persoon per dag

Budget Suriname
Suriname Rivier

Surinaamse Dollar

De munteenheid in Suriname is de Surinaamse Dollar (SRD). Op dit moment (augustus 2016) is 100 Surinaamse Dollar zo’n €12. Je kunt in Nederland en België geen Surinaamse Dollar krijgen. Je kunt de Surinaamse Dollar alleen in Suriname zelf krijgen. Dit kan door te pinnen of door geld te wisselen.

Hoewel de officiële munteenheid de Surinaamse Dollar is, worden er veel prijzen in euro’s of Amerikaanse dollars aangegeven. De meeste winkels en banken zullen ook Amerikaanse Dollars accepteren. Het kan dus zeker geen kwaad om wat ‘vreemde’ valuta als cash mee te nemen.

Creditcards worden geaccepteerd door grotere hotelketens en sommige touroperators. Vaak met commissie.

TIP ♥ – Amerikaanse Dollars worden ook veel gebruikt om mee te betalen. Neem dus wat dollars mee.

ATM

Je kunt in banken, hotels en money changers Euro’s en Dollars wisselen.

In alle grote steden in Suriname vind je ATM’s. Niet alle banken accepteren echter buitenlandse passen. RBC is de meest betrouwbare bank die buitenlandse passen accepteert.

Wat wij vinden:
  • 8/10
    Reis-Expert - 8/10
8/10

Samenvatting

Het budget Suriname is deels afhankelijk van je eigen wensen. De een neemt genoegen met een hostel van €10 per nacht terwijl iemand anders juist wat meer luxe wil. Wat wel zeker is, is dat Suriname relatief goedkoop is in vergelijking met andere landen in Zuid-Amerika.

Meer lezen over Suriname?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU