Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Budget Suriname

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 26 april, 2022

Suriname is een schitterend land. Een land waar veel Nederlanders een emotionele band mee hebben, maar wat qua toerisme nog enigszins achter blijft bij andere landen. Heel erg is dat niet want je geniet hier van een ongerept land zonder massatoerisme. Maar wat kost een reis? Wij delen hier onze tips over het budget voor Suriname.

Budget voor Suriname

Het budget voor Suriname is per persoon verschillend, maar reken op minimaal €50 per dag. De low-budget backpackers zullen ongetwijfeld goedkoper kunnen reizen. Laat je echter niet misleiden door blogs die schrijven over €25 per dag. Dat is een utopie.

De belangrijkste reden voor de hogere kosten in Suriname zijn de betaalde tours en accommdoaties. Prijzen hiervoor liggen standaard iets hoger. De kwaliteit voor tours en accommodatie is daarom ook erg goed.

Ties: “Reken op minimaal €55 p.p per dag”.

Suriname River

Varen op de Suriname River

Wat kost reizen in Suriname

De kosten voor een reis in Suriname zijn per persoon verschillend. Feit is dat het wat duurder is dan bijvoorbeeld Colombia of Argentinië. Toch hoeft je reis helemaal niet zo duur te zijn.

Gemiddeld gaven wij zo’n €55 p.p per dag uit, maar dat is niet voor iedereen hetzelfde. Je kunt makkelijk meer uitgeven als je in luxere accommodatie overnacht, maar ook minder als je genoegen neemt met hostels.

Een overzicht van alle kosten.

Kosten voor accommodatie

Accommodatie is vaak de grootste kostenpost in je budget voor Suriname. Een standaard tweepersoonskamer kost als snel €45 per nacht. Slecht nieuw voor backpackers: je vindt hier niet heel veel hostels.

Om kosten te besparen kun je ook kijken naar Airbnb. Omdat we weinig hostels zijn, is het in Suriname handig als je met meerdere personen reist. Zo kun je bijvoorbeeld een huisje huren en de kosten delen.

Voorbeeld kosten voor accommodatie:

 • Studio Paramaribo ➜ €45
 • Hotel Kabalebo Nature Reserve ➜ €65
 • Jungle Lodge Palumeu ➜ €130
 • Airbnb Boto Pasi ➜ €30
 • Airbnb Paramaribo ➜ €4

TIP ♥ – check hier ons overzicht van de beste accommodatie in Suriname

Kosten eten en drinken

Het eten en drinken in Suriname is goedkoop en lekker. Je kunt hier voor een paar euro vaak al heerlijke gerechten proeven. Het bekende street food is in Paramaribo veel aanwezig.

Uit eten gaan in restaurants wordt Suriname niet zo veel gedaan zoals bijvoorbeeld in Colombia of Brazilië. Veel locals, maar ook veel reizigers, maken zelf hun eten klaar. Daardoor bespaar je ook een hoop op je budget voor Suriname.

Voorbeeld kosten voor eten:

 • Een in lokaal restaurant ➜ €8
 • Ontbijt in restaurant ➜ €5
 • Snack eet kraampje ➜ €2
 • Lokaal bier ➜ €1,50
 • Cappuccino ➜ €2,25
 • Boodschappen per week ➜ €35
Eten in Paramaribo

Lekker!

Kosten voor bezienswaardigheden

In Suriname vind je wat minder bezienswaardigheden dan bijvoorbeeld Peru. Je geeft hier meer geld uit aan betaalde activiteiten. Denk aan een cruise over de Suriname River of een bezoek aan een national park.

De betaalde activiteiten zijn behoorlijk prijzig. Heo meer van deze activiteiten je wilt ondernemen, hoe groter je budget voor Suriname dient te zijn. Voor een dagtour betaal je al snel €50 per persoon.

Voorbeeld kosten voor tours/activiteiten:

 • Galibi schildpadden kijken ➜ 65
 • Dagtrip Brownsberg ➜ €80
 • Jeepsafari ➜ €110
 • Paramaribo Stadstour ➜ €30
 • Kajakken ➜ €80
 • 2-daagse Bigipan tour ➜ €250
Budget voor Suriname

Zonsondergang tijdens Amazone tour

Surinaamse Dollar

De munteenheid in Suriname is de Surinaamse Dollar (SRD). De actuele koers kun je hier controleren. Je kunt de Surinaamse Dollar alleen in Suriname zelf krijgen. Dit kan door te pinnen of door geld te wisselen.

Hoewel de officiële munteenheid de Surinaamse Dollar is, worden veel prijzen in euro’s of Amerikaanse dollars aangegeven. De meeste winkels en banken zullen ook Amerikaanse Dollars accepteren. Het kan dus zeker geen kwaad om wat ‘vreemde’ valuta als cash mee te nemen.

Creditcards worden geaccepteerd door grotere hotelketens en sommige touroperators. Vaak met commissie.

TIP ♥ – in alle grote steden in Suriname vind je ATM’s. Niet alle banken accepteren echter buitenlandse passen. RBC is de meest betrouwbare bank die buitenlandse passen accepteert.

Meer lezen over Suriname?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Sinds Corona is er wereldwijd een veel veranderd. Ondanks dat we ons uiterste best doen, is onze informatie niet overal up-to-date.

Zie jij een foutje, of heb je recente informatie voor ons? Dan zouden we het supertof vinden als je ons een berichtje stuurt.

Dan zorgen wij dat het z.s.m. online komt.

CONTACT!