Als je aan het backpacken bent door Peru en vele verschillende drukke en toeristische steden bezoekt, is het niet zo vreemd dat je af en toe behoefte hebt aan wat rust. Wil je even helemaal tot rust komen tijdens jouw reis door Peru, dan raden wij je aan om naar badplaats Mancora te gaan. Wie lekker wil ontspannen en even wil bijkomen van zijn of haar reis door Peru is hier aan het goede adres.

De strandbestemming van Peru

Mancora is een klein vissersdorpje dat je in het noorden van Peru vindt. Het dorpje is niet zo groot, maar toch ideaal voor een paar ontspannen dagen aan het strand. Dit komt omdat de stranden hier niet alleen prachtig zijn, maar het dorpje ook in de zonnigste regio van het land ligt.

Overigens hoef je je zeker niet te vervelen als je hier bent, want naast prachtige stranden vind je in het kleine vissersdorpje ook vele hostels, restaurants, surfscholen en zelfs discotheken én kun je hier goed surfen.

Een prima plek om een paar dagen te verblijven, waarna je weer met volle energie aan de rest van je reis door Peru kunt beginnen.

Mancora
Het strand van Mancora

4 redenen om naar Mancora te gaan

Reizigers die wel eens in dit stadje zijn geweest hoeven dit niet te lezen. Die zullen het ongetwijfeld met ons eens zijn. Het is een relaxed backpackerstadje waar van alles te doen is.

Je kunt je hier makkelijk een aantal dagen vermaken. Hier een aantal redenen om naar Mancora heen te komen.

1. Het is backpacker paradijs

Niet dat hier alleen maar backpackers lopen. Helemaal niet zelfs. Maar de prijzen zijn wel backpackers minded. Mancora is namelijk eg goedkoop. Een dorm in een slaapzaal kost bijvoorbeeld slechts €6 per nacht.

En dan slaap je ook nog op slechts 2 minuten lopen van het strand. De gemiddelde kosten van een moto taxi naar de stad (5 minuten rijden) kost je nog niet eens een €1.

2. Leer surfen

De zee van Mancora heeft ideale golven, zowel voor beginnende als voor de wat meer ervaren surfers. Je kunt zelf het water in gaan en je kunsten laten zien aan de mensen op het strand, maar je kunt ook surfles nemen.

Groot voordeel: omdat de stranden zo langgerekt zijn, is het er voor je gevoel altijd rustig. Het is dus niet zo dat je op een bomvol strand moet staan met je surfplank, maar dat het vrij rustig is.

TIP ♥ – neem een kitesurfles. Het is hier veel goedkoper dan in Nederland en de wind in Mancora is bijna altijd goed om te kitesurfen.

Surfen in Peru
Je kunt hier goed surfen

3. Ga naar een strandfeest

Wie dacht dat full moon parties alleen in Koh Phangan in Thailand voorkwamen heeft het mis. De hoeveelheid TukTuks verraadt het Aziatische gevoel al een beetje, maar de full moon parties maken het Azië gevoel compleet.

Met het uitstekende strand en vele bars is Mancora elke maand het decor van de legendarisch maanfeestjes. Volgens elke local moet je dit een keer meegemaakt hebben.

4. Het is heerlijk rustig

Het gebeurt niet vaak dat je delen van het strand voor jezelf hebt. Wij hebben heel wat van de wereld gezien en je komt altijd wel iemand anders tegen. In Mancora hadden we dagen aan het strand waar niemand te bekennen was.

Op de locals na natuurlijk. Dat was niet bij de ‘main’ beach, maar op 15 minuten lopen van het stadje. Alsnog, heerlijk rustig!

Strand in Peru
Je kunt hier goed surfen

Leuke dingen om te doen in Mancora

Je kunt niet alleen naar het strand. Je kunt er ook veel andere dingen zien en ondernemen. De leukste bezienswaardigheden die je in Mancora of in de buurt van dit dorpje kunt zien en de leukste activiteiten die je er kunt ondernemen, worden in onderstaande alinea’s beschreven.

#1 Los Pilares

Heb je even genoeg gezien van de stranden van Mancora, dan reis je naar het natuurgebied Los Pilares in de buurt van het vissersdorpje. In de bossen van Los Pilares kun je paardrijden, in prachtige watervallen zwemmen en zelfs een duik nemen in een modderbad.

En ben je avontuurlijk aangelegd? Dan maak je een tweedaagse rivier tour over het water in Los Pilares, waarbij je over de wildste wateren kunt raften.

#2 De Fernández-vallei

In de directe omgeving van Mancora ligt de zogeheten Fernández-vallei. In deze vallei vind je een natuurlijke warmwaterbron, waar je heerlijk in kunt zwemmen.

Door het warme water en de mooie omgeving kom je heerlijk tot rust en dit kun je zeker gebruiken als je na een paar dagen weer verder reist naar de drukkere gebieden van Peru.

#2 Wacht op de zonsondergang

Mancora is een kustplaats en aan de kust heb je bijna altijd een mooie zonsondergang, ongeacht het weer. De zonsondergang hier is de perfecte weerspiegeling van de relaxte sfeer die hier hangt.

Koop een biertje, plof neer op het strand en wacht tot de zon de hemel oranje kleur en het uiteindelijk donker wordt. Het is de ideale afsluiter van je dag (of het begin 😉 ).

Mancora beach
Het is dé plek om te relaxen in Peru

Hoe kom je er?

Mancora ligt op rum 1.100 kilometer van Lima. Het is  zelfs sneller om vanuit Quito te reizen 🙂 En de reis naar dit kustplaatsje is bijna net zo mooi als het plekje zelf.

Je kunt er het makkelijkste komen door naar Talara of Tumbes te vliegen. Vanuit Talara is het nog 72 kilometer, met een beetje geluk een uur of twee, over kronkelende wegen door het ruige en woeste woestijnlandschap, tot je de zee ziet.

In Mancora

In het stadje zelf heb je geen auto nodig: de beste bars, restaurants, hotels en danslocaties zijn allemaal op loopafstand, en er is maar één onverharde weg die door de stad loopt.

Als je van het ene uiteinde naar de andere moet, kun je voor ongeveer $2 in een TukTuk stappen.

Mancora

Beste reistijd

Het weer is eigenlijk altijd goed. Dat komt omdat het maar een kort regenseizoen heeft (maart en april). De rest van het jaar heb je hier heerlijke temperaturen schommelend tussen de 25 en 30 graden.

De rustige maanden zijn maart tot november. De temperaturen zijn prima, maar er is dan wat minder te beleven.

Het hoogseizoen (drukke maanden) is van half december tot en met februari. Tijdens New Year’s Eve wordt de stad en het strand overspoeld door bussen die extra bezoekers brengen.

Locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven