Huayhuash Cordillera

Huayhuash Cordillera is een bekende bergketen die je in het Andesgebergte in Peru vindt. De meeste mensen die hier heen gaan, doen dit om hier prachtige (en lange) wandeltochten te maken. Ben jij ook een groot liefhebber van wandelen en wandel je het liefst in de ruige natuur? Dan is dit dé plek voor jou.

Paradijs voor natuurliefhebbers

Huayhuash Cordillera is een bekend klimgebied voor sportievelingen die mooie, hoge bergen op willen zoeken en verder willen reizen dan Europa. De meeste bergen van de bergketen vallen onder de categorie ‘steile sneeuw- en ijsroutes’. Dit betekent dat de wandeltochten hier zeker een uitdaging zijn.

De entrance fee voor dit nationale park is 190 sol

In de bergketen van de Huayhuash Cordillera vind je zes bergtoppen van meer dan zesduizend meter hoogte. De top van de Yeropajá berg is veruit het hoogste en heeft een totale hoogte van 6.617 meter.

TIP ♥ – de bekendste berg van de Huayhuash Cordillera is echter de Siula Grande, waar de meeste wandeltochten georganiseerd worden.

Huayhuash
Wie wil hier nou niet rondlopen?

5 Tips voor het Cordillera Huayhuash Circuit

De wandeltochten door de bergen zijn zeker uitdagend te noemen. Niet alleen omdat je regelmatig steil omhoog moet klimmen, maar ook zeker omdat je continu op hoge hoogten aan het wandelen bent.

#1 Aantal dagen

Een lange wandeltocht is niet voor iedereen geschikt. Wij raden je aan eerst in andere gebieden te oefenen als je nog niet zo ervaren bent in het beklimmen van bergen. De Huayhuash Cordillera Circuit is zeker voor de wat meer ervaren bergbeklimmers.

Huayhuash Cordillera Circuit duurt 8 tot 10 dagen, afhankelijk van jouw wandelkunsten. Het is dus geen eitje. Je kunt de hike zelfs nog langer maken als je wil. Zo’n 2 weken.

#2 Heb je een gids nodig?

Je kunt deze tocht maken zonder gids, maar dat raden we zeker niet aan. Je kunt beter een gids huren. Dat is niet alleen handig omdat zij de omgeving kennen, maar ook leuke omdat je een hoop van een gids kunt leren.

In het plaatsje Huaraz kun je alles huren. Van spullen tot gidsen en ezels om je spullen te dragen.

TIP ♥ – de kosten liegen er niet om. Je betaalt zo maar $2.500 per persoon(!). Dat is wel inclusief eten en drinken, uitrusting, muilezels en een gids die alles voor je doet.

#3 Acclimatiseren

Spendeer minstens een paar dagen in het Huaraz-gebied om te acclimatiseren voordat je de Huayhuash Circuit start. Dit is erg belangrijk, omdat je tijdens de hike binnen een paar uur vertrekt naar een hoogte van ongeveer 4.300 meter.

Zonder gewenning kun je last krijgen van hoogteziekte en dat is geen pretje.

#4 De beste tijd

De beste tijd om deze trekking te doen is van maart tot en met september. Je hebt dan de meeste kans op helder en droog weer wat de hike een stuk makkelijker maakt dan lopen in de regen.

Je kunt ook buiten deze maanden gaan, maar neem dan in ieder geval waterdichte kleding mee.

#5 De route

Als je een georganiseerde tour boekt, boek je deze hoogstwaarschijnlijk in Huaraz. Daar begint je route ook. De route die je volgt ligt tussen de 3.300 en 5.000 meter en je komt langs prachtige plek waaronder Lake Mitucocha.

De route is totaal zo’n 120 kilometer.

TIP ♥ – een overzicht van de volledige route lees je op de officiele website

Llanganuco lake
Het Llanganuco meer

Hiken in Huayhuash Cordillera

Het is een beschermd natuurgebied dat door de jaren heen gevormd is door de natuur. Niet alleen door regen, sneeuw, hagel en andere dagelijkse natuurverschijnselen, maar ook door aardbevingen.

Huayhuash Cordillera is al jaren erg populair onder alpinisten. Het berggebied is een van de populairste wandelgebieden. Ieder jaar weer komen hier toeristen om een lange en vooral uitdagende wandeltocht te maken. Het is echter niet zo druk als de Inca Trail.

TIP ♥ – er zijn verschillende trekkingen die je kunt doen. Check bij Turismo Nazario.

Uitzicht

Kijk goed om je heen als je door de Huayhuash Cordillera wandelt, want de uitzichten zijn geweldig.  Daarnaast zijn er veel bijzondere diersoorten in het gebied te vinden, waaronder de condor.

Huayhuash
Een trekking in de bergen is niet geschikt voor beginners

Hoe kom je er?

Je kunt jouw wandeltocht door de bergen organiseren vanuit de stad Huaraz, maar de meeste mensen beginnen hun tocht bij de stad Chiquián.

Deze stad wordt ook wel de toegangspoort van het nationale park genoemd.

Vanuit deze stad kun je diverse wandeltochten boeken door de Huayhuash Cordillera, waarbij je zelf bepaalt hoe lang je ongeveer wil wandelen door het gebergte.

Beste reistijd

Het regenseizoen loopt van oktober tot en met maart. Het droge seizoen van, ook wel de ‘Andean summer’ genoemd loopt van april tot en met  september. Tijdens het droge seizoen is het weer stabiel met maar een of twee dagen regen in de week.

Soms is het zelfs weken droog. De Andean summer is de beste tijd voor wandeltochten. Het is dan ook het drukste.

Locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven