Taganga is een bijzondere plek. Het ligt pal naast het bekende Santa Marta, is een waar backpackersoord, maar wordt door velen ook verguisd. Taganga zou vergane glorie zijn. Hoewel we die mening begrijpen, delen we die mening niet. Het is niet ongerept en zeker niet authentiek, maar het is een prima plek om één of twee nachten aan het strand door te brengen. Daarnaast ligt het in een fraaie baai met mooie uitzichten. Of het écht de moeite waard is, ontdek je hopelijk op deze pagina!

Relaxen in Taganga

Taganga lag niet op de planning om te bezoeken. Wij waren in Santa Marta om vanaf hier de hike naar Ciudad te boeken. Santa Marta viel ons een beetje tegen en omdat Taganga op slechts drie kilometer ten noorden van Santa Marta ligt was het eenvoudig om een bezoek aan beide plaatsen te combineren.

De stad staat voornamelijk bekend om haar zonsondergang, wat jaarlijks tientallen backpackers trekt. Taganga is maar een klein plaatsje in een mooie baai. Volgens vele is het vergane glorie. Enigszins begrijpelijk, hoewel dat per reiziger kan verschillen.

Een bezoek aan Taganga is voornamelijk geschikt voor budgetreizigers, die goedkoop willen feesten of duiken in een gezellige omgeving.

Is het de moeite waard?

Er is veel discussie. De een vindt het niets, de ander vindt het heerlijk. Taganga gaat de laatste jaren gebukt onder veel criminaliteit in de avond. Toen wij er waren merkte we dit ook. Er werd na een ruzie een paar keer geschoten op straat. Niet echt relaxed.

Twijfel je om hier heen te gaan? Pak dan gewoon een taxi vanuit Santa Marta. Het is 10 minuten rijden so see for yourself 🙂

Uitzicht op de baai van Taganga
Het uitzicht vanuit ons hotel (Cactus Hotel)
De baai Taganga met huisjes langs de kust
De baai van Taganga
Taganga met de bergen op de achtergrond
De baai

Wat is er te doen in Taganga

Toeristen die hier naar toe trekken, doen dit vooral voor de goedkope duiktrips die hier worden aangeboden. Het strand en de zee zijn dermate vervuild, dat je voor een stranddagje veel beter in Santa Marta terechtkunt.

Naast de goedkope duiktrips kunnen ook de feesten in de avond een reden zijn om naar hier heen te gaan. Zeker voor jonge backpackers hebben de feesten een gezellige en gemoedelijke sfeer!

#1 Ga naar Tayrona National Park

Wanneer je in de buurt van het Tayrona National Park bent, mag een bezoek aan dit gebied eigenlijk niet ontbreken. Vanuit Taganga worden verschillende tours naar dit natuurpark georganiseerd, waar je een breed scala aan struiken, planten en bomen treft.

Niet voor niets is het Tayrona National Park een van de populairste natuurgebieden van Colombia. In het park vind je zandstranden, regenwouden, droge stukken grond met cactussen en mooie koraalriffen.

TIP ♥ – Zoek je meer info over dit onderwerp? Les dan meer over Tayrona National Park

Tayrona
Wandelpaden langs de kust
Tayrona
Strand Tayrona

#2 Ga duiken in Taganga

Dit kleine kustplaatsje is uitermate geschikt als duiklocatie. Dit is te wijten aan de unieke ligging aan de kust van Colombia, het warme klimaat en het ‘Caribische gevoel’, een perfecte plek voor reizigers.

En dus ook voor duikers! De omgeving biedt uitzonderlijke duikplaatsen met watertemperaturen rond 24-28 ° C en zichtbaarheid tot 30 meter, behalve voor de kust.

Je duikt ook niet voor de kust van Taganga, maar rond het Tayrona National Park, op slechts een paar minuten met de boot. Normaal gesproken vindt je geen grote vissen, maar door het zandige en rotsachtige terrein van Tayrona Park zie je wel verschillende soorten koralen in alle kleuren en vormen.

#3 Loop de Ciudad Perdida

Ciudad Perdida, ook wel de Verloren Stad genoemd, is een indrukwekkende hike door de jungle van Colombia. Deze hike was een van onze hoogtepunten van onze reis door Colombia.

De hike wordt door veel reizigers als mooier en unieker omschreven als de bekende Inca Trail richting de Machu Picchu.

Deze hike duurt 4 tot 6 dagen, afhankelijk hoe lang je wil. De meest gangbare tour is die van 4 dagen.

TIP ♥ – meer info? Check dan onze pagina over de Ciudad Perdida

Uitzicht vanaf hoogste deel in Ciudad Perdida
Ties bij Ciudad Perdida

#4 Maak een dagtrip naar Santa Marta

Santa Marta ligt letterlijke aan de andere kant van de berg. Als je er voor kiest om in Taganga te overnachten kun je natuurlijk nog wel een dagje naar Santa Marta gaan. Het is namelijk wel een leuke stad, waar genoeg te doen en zien is.

En daarnaast ben je er zo.

Een taxirit van Santa Marta kost je COP10.000  de bus kost COP1.500.

#5 Geniet van de zonsondergang

Taganga is niet groot. Er is ook niet veel te doen. Naast duiken is er eigenlijk helemaal niets te doen. Het duiken is hier activiteit nummer 1. Taganga is vooral populair bij reizigers die het niet zien zitten om in Santa Marta te overnachten.

Iets wat echter wel heel leuk is, is ’s avonds met een biertje aan de boulevard de zon onder zien gaan. Het stadje ligt in een pittoreske baai waardoor de zon hier mooi onder gaat.

En wat is er nu lekkerder dan op een strand met een drankje in je hand de zon onder zien gaan?

Zonsondergang vanaf terras in Taganga

Zonsondergang in Colombia
Zonsondergang

Waar kun je overnachten

Taganga is niet heel groot en het maakt ook niet echt uit waar je overnacht. Accommodatie aan het water is uiteraard duurder dan wanneer je iets meer ‘in’ het stadje overnacht.

Wij sliepen de eerste nachten in het Cactus Hotel. Dit is een hotel ligt in de bergen en je hebt een schitterend uitzicht op de baai. Wel wat verder van het centrum, maar dit is aan te lopen.

Andere hotels in de stad zijn overigens ook prima. Het is allemaal betaalbaar en van goede kwaliteit.

TIP ♥ – check hier onze overzicht van de beste accommodatie in de stad.

Hoe kom je er?

Het stadje zelf heeft geen vliegveld, waardoor het wordt aangeraden om via het grotere Santa Marta te reizen. Vanuit Santa Marta is het drie kilometer naar Taganga, wat je te voet of per auto af kunt leggen.

Een taxirit van Santa Marta kost je 10.000 peso, de bus kost COP1.500.

Er wordt ook vaak via, of vanuit, Bogota naar Santa Marta gereisd. Dit is een behoorlijk stuk. Met de bus doe je hier minimaal 15 uur over. Check daarom eens de binnenlandse vluchten (vooral LAN) om van Bogota naar Santa Marta te vliegen.

Vaak boek je al een ticket voor nog geen €50!
TIP ♥ – boek hier direct je bustickets

Locatie

Locatie taganga

2 gedachten over “Taganga”

 1. Update maart 2019
  Het lijkt in Taganga in de avonden nu wat veiliger te zijn. Vooral tussen het strand en een paar blokken omhoog.

  Taxi prijzen maart 2019
  Vanaf het centrum van Santa Marta naar Taganga of visa versa is 10.000 peso
  Vanaf het vliegveld van Santa Marta naar Taganga of visa versa is 30.000 peso overdag, 35.000 tot 40.000 peso in de avonden.

  Prijs voor Ciudad Perdida is momenteel overal 1.100.000 peso (feb 2019)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven