Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Cali

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 4
 • Onze reisgidsen
  Reis-Expert reisgids
 • Bijgewerkt op 4 mei, 2024

  Cali wordt ook wel ‘The Branch of Heaven’ genoemd, door de welvarendheid van de stad. Cali kom je niet tegen in de toeristische brochures. Het is niet zo mooi als Cartagena of Medellin, maar zeker wel een bezoek waard! Het toerisme staat hier nog in kinderschoenen, maar als je goed zoekt, vind je hier een leuk nachtleven, goede restaurants en genoeg dingen om te doen.

  Hoewel het de laatste jaren steeds populairder wordt is Cali nog altijd het ‘kleinere’ broertje van steden als Medellin of Cartagena.

  Het bijzondere Cali

  Cali is een grote stad boordevol leven. Veel reizigers die naar Cali komen blijven langer dan gepland. Want hoewel het waarschijnlijk niet bovenaan je lijstje staat, is er genoeg te doen.

  De hitte, het verkeer, de muziek, het eten, de aardige mensen en de passie van de mensen zijn dingen die deze stad typeren.

  Het is een stad die een indruk achter laat. Zo’n plek waarvan ze vaak zeggen; ‘you’ll hate it or you’ll love it‘.

  Leuker dan je denkt

  Hoewel de stad niet de looks heeft om op de cover van een toeristische brochure te staan, heeft het wel genoeg te bieden. Het is geen gemakkelijke stad om te leren kennen. Het toerisme speelt hier bijna geen rol. Maar als je goed zoekt, vind je een geweldig nachtleven, goede restaurants en genoeg activiteiten.

  Street art in Cali, Colombia

  Streetart in Calis

  6x leuke dingen om te doen in Cali

  De stad herbergt een aantal leuke dingen om te doen. Cali moet het vooral hebben van het oude centrum en het goede nachtleven. Heel veel culturele hoogtepunten vind je hier niet.

  De stad is lange tijd in rep en roep geweest door het Cali-kartel. Dat is echter verleden tijd. Nu is het hier vooral genieten!

  #1 Leer salsa dansen!

  Als Cali ergens om bekend staat dan is het wel de salsa! Deze stad bezoeken en geen salsa dansen is ondenkbaar.

  De stad staat vol met dansclubs. Van sfeervolle oude plekjes tot de meest hippe salsaclubs. Salsa dansen gaat hier 24/7 door.

  Ties: “Als je wil leren salsa dansen in Colombia is dit the place to be”.

  Voor een klassieke, old-school salsa-ervaring moet je richting Zaperoco. Dit is een van de oudste bars in de stad en al decennia lang de salsascène van Cali.

  La Topa Tolondra is een andere populaire club. Meer ontspannen, informeel en bijna elke dag van de week geopend, waardoor het vooral populair is bij reizigers.

  Locals zijn gek van “Lunes de Brisas”, dat elke maandag plaatsvindt op een groot landgoed buiten de stad.

  TIP ♥ – bij het El Viajero hostel kun je niet alleen overnachten, maar ook leren dansen

  #2 Verken het stadscentrum

  Het centrum van Cali is een bezoekje waard. Je kunt hier genieten van prachtige kerken, parken en theaters.

  Het hoogtepunt is de La Ermita-kerk, het bekendste gebouw van Cali. Tijdens een wandeling door het centrum ‘moet’ je ook een bezoek brengen aan Jorge Isaacs Park, La Merced Church en Caicedo Square.

  San Antionio

  De koloniale wijk San Antonio is het historische deel van Cali. Dit is waar je de beste hotels en restaurants van de stad vindt.

  Hier komen ook de meeste reizigers dus als je op zoek bent naar gezelschap moet je in San Antionio zijn.

  Ook Av Sexta is een populaire plaats, waar je verschillende hippe winkeltjes en restaurantjes vindt.

  TIP ♥ – bij Cerro de las Tres Cruce heb je een goed uitzicht op de stad#3 Ga naar Isla Gorgona

  La Ermita Kerk in Cali

  La Ermita Church

  #3 Ga naar Isla Gorgona

  Voor de kust buiten de stad ligt Isla Gorgona, wat het grootste vulkanische eiland van Colombia is. Dit eiland ligt op ruim 190 kilometer van Cali, het wordt dus een meerdaagse trip.

  Maar het biedt je de mogelijkheid om door een regenwoud met apen, schildpadden en een breed scala aan vogels te wandelen. Daarnaast is het een populaire bestemming bij duikers.

  Absoluut de moeite waard voor natuurliefhebbers en duikers dus.

  #4 Verken Plaza de Caicedo

  Plaza de Caicedo is het commerciële centrum van Cali. Het plein wordt omringd door palmbomen die het groene plein een tropische sfeer geven.

  De grote trekpleister van het plein zijn echter de mix van historische en moderne gebouwen, waaronder het Franse neoklassieke nationale paleis en de Metropolitan Cathedral.

  Plaza de Caicedo in Cali

  Het bekende plein

  #5 Trek de bergen in bij de Cauca Valley

  Iets buiten de stad ligt Cauca Valley, waar oude haciënda’s te vinden zijn. Deze haciënda’s stammen uit de achttiende en negentiende eeuw en werden voornamelijk gebruikt voor het telen en verwerken van suikerriet.

  Suikerriet werd zeker vroeger als het belangrijkste gewas van het gebied gezien.

  De vallei ligt op zo’n 1,5 uur rijden van Cali en je kunt het beste een tour boeken naar de vallei. Het is een van de meest bijzondere gebieden in de regio.

  Je kunt hier ook goed vogels spotten.

  Cauca vallei in Colombia

  Cauca Valley

  #6 Verken San Cipriano

  Genesteld in de jungle tussen Cali en Buenaventura aan de Pacifische kust, ligt een natuurreservaat. Behalve het reservaat vind je hier ook het dorp San Cipriano.

  Voor vele is dit een van de hoogtepunten tijdens hun reis naar Cali. San Cipriano is een paradijs voor natuurliefhebbers met een groot aantal leuke dingen om te doen.

  Omdat San Cipriano een natuurreservaat is en wordt het beschermd door milieuorganisaties. Illegale jacht, landbouw, visserij, mijnbouw en bosbouw worden streng bestraft waardoor de schoonheid van de natuur nog bijna onaangetast is.

  TIP ♥ – je kunt hier al voor COP$10.000-15.000 per persoon per nacht slapen.

  Is Cali veilig?

  Cali is vaak in het nieuws geweest. En dat is niet altijd positief geweest. Zo was de stad in de jaren tachtig in het nieuws vanwege een beruchte cocaïnebende, het Calikartel.

  Net als Medellin had ook Cali flink last van drugsbendes en drugsgerelateerd geweld.

  De overheid doet er veel aan om het imago van de stad te verbeteren. Dat is de laatste jaren al een stuk beter. Nog steeds vragen veel mensen zich af of Cali veilig is. Cali is niet onveiliger dan bijvoorbeeld Medellin.

  Kun je veilig rondreizen in Cali? Wij vinden van wel. Zolang je logisch nadenkt, is ook deze stad veilig.

  Ga bijvoorbeeld niet alleen over straat ‘s nachts. Reis bij voorkeur met de taxi in plaats van het openbaar vervoer en het liefst met meerdere personen.

  Cali is al lang niet meer die ‘enge’ stad die mensen denken dat het is.

  Centrum van Cali

  Het centrum

  Overnachten in Cali

  Cali is een grote stad en je vindt er meer dan genoeg accommodatie. Door heel de stad vind je veel gezellige restaurants en bars.

  De beste wijken om te overnachten zijn Centro en San Antonio.

  Centro is het centrum van de stad, rondom Plaza de Caicedo. Hier vind je ook de meeste accommodatie. Daarnaast is het een van de veiligere en mooiere buurten in de stad.

  San Antonio is de koloniale wijk en het historische deel van Cali. Dit is waar je de beste hotels en restaurants van de stad vindt evenals nachtclubs en bars.

  Daarnaast is het een stuk rustiger dan centro.

  TIP ♥ – bekijk hier onze selectie van goede accommodatie in Cali

  Hoe kom je er?

  Doordat de stad over een eigen vliegveld beschikt is het mogelijk om vanuit de grotere steden in Colombia naar deze stad te reizen. Uiteraard kun je ook met de bus.

  Vliegtuig

  Het Palmaseca Airport ligt 16 kilometer van Cali. Je kunt met een minivan van het vliegveld naar de stad.

  Deze tijden elke 10 minuten tot 20:00 uur. Reken op  COP$4.000 per rit. De rit duurt ongeveer 30 minuten. Als je later landt, kun je de taxi nemen voor COP$50.000.

  Bus

  Het busstation ligt in het noorden van de stad. Een taxi naar het busstation kost je zo’n COP$6.000. Bussen rijden naar de volgende bestemmingen:

  • Bogota COP$60.000 | 10 uur;
  • Medellin COP$46.000 | 9 uur;
  • Armenia COP$20.000 | 4 uur;
  • Pereira  COP$22.000 | 4 uur;
  • Manizales  COP$35.000 | 5 uur;
  • Pasto  COP$40.000 | 9 uur.

  Locatie

  Meer lezen over Colombia?

  4 comments

  1. Evert

   Isla Gorgona als activiteit in Cali? Lijkt me vrij onlogisch vanwege de gigantische afstand vanaf Cali – 190km. Niet de 56km die je beschrijft.

   1. Sjoerd - Reis Expert

    Hi Evert,

    dank voor de informatie. Het stond inderdaad niet goed omschreven. We hebben het aangepast.

    Happy Travels,
    Sjoerd

  2. Ilse

   Hola,

   Wij overwegen om naar Isla Gorgona te gaan maar kunnen hier maar weinig informatie over vinden. Zijn jullie hier geweest? En zo ja, hoe zijn jullie hier gekomen? Wij zitten nu in Cali.

   Groetjes,
   Ilse

   1. Ties - Reis Expert Post author

    Hoi Ilse,

    ik ben er zelf (helaas) niet geweest. Ik heb het ook van andere die hier wel zijn geweest. Volgens mij kun je naar Gorgona reizen vanaf Buenaventura of Guapi.
    Succes!

    Happy travels,
    Ties

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  NieuwsbriefN

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

  Onze ReisO

  Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

  Lees verder

  BOEK NU