Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Lauca National Park

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 26 april, 2022

Een paar uur ten oosten van Putre, in het Cordillera gebergte, ligt het Lauca National Park, of Parque Nacional Lauce. Dit park is uitgegroeid tot een van de meest populaire bezienswaardigheden in het noorden van Chili. Het is niet alleen de hoogte (tussen de 3.000 en 6.300 meter), maar ook het spectaculaire landschap dat bezoekers vaak sprakeloos achter laat.

Het wonderbaarlijke Lauca

Lauca is de thuisbasis van een adembenemend landschap. Je vindt hier met sneeuw bedekte vulkanen, weerspiegelende meren en heerlijke warmwaterbronnen. Naast de indrukwekkende natuur, vind je hier ook bergdorpjes en een grote verscheidenheid aan flora en fauna.

Lauca National Park is te bezoeken vanuit Arica en behoort tot de mooiste gebieden van Chili. Als je het noorden van het land bezoekt, is dit zeker een aanrader.

Er komen best veel reizigers, maar omdat het park zo groot is, kom je zelden iemand tegen.

Chungara lake

Chungara lake in Lauca NP

Wat is er te doen in Lauca National Park

De meeste mensen komen hier natuurlijk voor de natuur. Verder is er ook vrij weinig te doen in het Lauca National Park. De natuur heeft hier jarenlang vrij spel gehad en dat is goed te zien.

Het is een spectaculaire omgeving die je op weinig andere plekken ter wereld in deze vorm kunt bewonderen.

#1 Verken de meren en vulkanen

De meest spectaculaire bezienswaardigheid in Lauca National Park is het glinsterende Lago Chungará, één van ‘s werelds hoogst gelegen meren (zie foto hierboven). Het is een schitterend meer met weerspiegeld water waar ook nog eens veel bijzondere vogels voor komen.

Op de achtergrond staat de Parinacota vulkaan in de vorm van een perfecte kegel. Het is een slapende vulkaan met een tweelingbroer, de Pomerape vulkaan, net over de grens. Deze picture perfect, met sneeuw bedekte, vulkanen lijken haast nep.

TIP ♥ – op korte afstand heb je ook nog de Guallatire vulkaan die donkere rook uit blaast.

Lauca National Park

Parinacota en Pomerape vulkanen in Lauca National Park

#2 Doe een van de hikes

In het park heb je verschillende mooie wandelpaden die je kunt volgen. Ze variëren van wandelingen van een paar honderd meter tot een paar dagen. De meeste mensen kiezen echter voor dagwandelingen.

Een aantal daarvan zijn:

  • Las Cuevas Trail (1,5 km, ±35 minuten)
  • El Chau Trail (4 kilometer)
  • Parinacota Trail (3,8 km, ±65 minuten)
  • Chungará Trail (1 km, ± 30 minuten)
  • Cotacotani Trail (13 kilometer)

#3 Wandel door de bergpassen

Op 4.400 meter hoge heb je een bergpas die de grens van Lauca National Park aangeeft. Het is een spectaculaire pas waar de lucht dun en koud is. De weg wordt geflankeerd door lichtgroene weilanden, waar kuddes wilde vicuña (een soort hert) rondlopen om te eten.

Als je eenmaal in het park bent kom je de Conaf hut tegen in Las Cuevas. Dit is een goede plek om te stoppen om te checken of de omstandigheden in de bergen goed genoeg zijn om verder te zijn.

TIP ♥ – als je de International Highway CH-11 volgt kom je op 3 mooie uitkijkpunten uit; Los Payachatas Viewpoint, Las Cotacotani en Lake Chungará.

Lauca National Park

Lauca National Park

Hoe kom je er?

Het Lauca National Park ligt op ongeveer 150 kilometer ten oosten van de stad Arica. Dit is een bekende stad in Chili. Je kunt het park ook bezoeken vanuit Putre. Een klein stadje net voor het park. Deze stad is kleiner en je vindt er ook minder accommodaties.

De makkelijkste manier om in Lauca te komen is om in Arica een tour te boeken naar het park.

Je kunt ook op eigen gelegenheid als je bijvoorbeeld een auto hebt gehuurd. Vanuit Arica neem je dan de International Highway CH-11. Je vervolgt je weg totdat je vanzelf de grens van het park bereikt.

TIP ♥ – je kunt ook bustickets boeken. Check de prijzen hier.

Beste reistijd

Lauca National Park is het hele jaar te bezoeken. Je hebt iets meer kans op regen in de zomer en op sneeuw in de winter. De gemiddelde temperatuur schommelt tussen 12°C en 20°C overdag en -3°C en -10°C ‘s nachts.

Hoe meer je van de kust af reist hoe meer regen en groener de velden worden. Het kan sneeuwen in het park tijdens het regenseizoen in onze zomermaanden.

Locatie

Meer lezen over Chili?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Wij houden van reizen, maar niet van schreeuwerige websites. Reis-Expert is een onafhankelijk platform en dat houden we graag zo.

Het up-to-date houden kost echter wel veel tijd. Gebruik jij graag onze website en wil je deze gratis en advertentievrij houden? 

KOOP EEN PRODUCT!

of

DONEER!
Dan houden wij Reis-Expert gratis en advertentievrij!