Hoofdmenu
reis expert header

Lauca National Park

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 24 maart, 2020

Een paar uur ten oosten van Putre, in het Cordillera gebergte, ligt het Lauca National Park, of Parque Nacional Lauce. Dit park is uitgegroeid tot een van de meest populaire bezienswaardigheden in het noorden van Chili. Het is niet alleen de hoogte (tussen de 3.000 en 6.300 meter), maar ook het spectaculaire landschap dat bezoekers vaak sprakeloos achter laat.

Het wonderbaarlijke Lauca

Lauca is de thuisbasis van een adembenemend landschap. Je vindt hier met sneeuw bedekte vulkanen, weerspiegelende meren en heerlijke warmwaterbronnen. En naast de indrukwekkende natuur vind je hier ook bergdorpjes en een grote verscheidenheid aan flora en fauna.

TIP ♥ – wees bewust van de hoogte en put jezelf niet uit door te hard van stapel te gaan. Er is minder zuurstof op deze hoogte. Draag warme kleding, een muts, handschoenen, zonnebril en neem zonnebrand mee.

Lauca National Park is een 1.380 vierkante kilometer groot park dat, mede door de schitterende natuur, op de Unesco Biosphere Reserve lijst staat. Het ligt dicht bij nog twee beschermde gebieden, het Reserva Nacional Las Vicuñas en het Monumento Natural Salar de Surire.

Lauca National Park

Wat is er te doen

De meeste mensen komen hier natuurlijk voor de natuur. Verder is er ook vrij weinig te doen in het Lauca National Park. De natuur heeft hier jarenlang vrij spel gehad en dat is goed te zien. Het is een spectaculaire omgeving die je op weinig andere plekken ter wereld in deze vorm kunt bewonderen.

#1 Verken de meren en vulkanen

De meest spectaculaire bezienswaardigheid in Lauca National Park is het glinsterende Lago Chungará, één van ’s werelds hoogst gelegen meren. Het is een schitterend meer met weerspiegeld water waar ook nog eens veel bijzondere vogels voor komen.

Op de achtergrond staat de Parinacota vulkaan in de vorm van een perfecte kegel. Het is een slapende vulkaan met een tweelingbroer, de Pomerape vulkaan, net over de grens. Deze picture perfect, met sneeuw bedekte, vulkanen lijken haast nep.

TIP ♥ – op korte afstand heb je ook nog de Guallatire vulkaan die donkere rook uit blaast.

#2 Doe een van de hikes

In het park is heb je verschillende mooie wandelpaden die je kunt volgen.

Een aantal daarvan zijn de Las Cuevas Trail (1,5 km, ±35 minuten); El Chau Trail (4 kilometer); Parinacota Trail (3,8 km, ±65 minuten); Chungará Trail (1 km, ± 30 minuten) en de Cotacotani Trail (13 kilometer).

Lauca National Park

#3 Wandel door de bergpassen

Op 4.400 meter hoge heb je een bergpas die de grens van Lauca National Park aangeeft. Het is een spectaculaire pas waar de lucht dun en koud is. De weg wordt geflankeerd door lichtgroene weilanden, waar kuddes wilde vicuña (een soort hert) rondlopen om te eten.

Als je eenmaal in het park bent kom je de Conaf hut tegen in Las Cuevas. Dit is een goede plek om te stoppen om te checken of de wegomstandigheden in de bergen goed genoeg zijn om verder te zijn. Voor goede tours in het park kun je eens kijken bij Go Chile

TIP ♥ – als je de International Highway CH-11 volgt kom je op 3 mooie uitkijkpunten uit; Los Payachatas Viewpoint, Las Cotacotani en Lake Chungará. Het is zeker de moeite waard om hier even te stoppen!

Lauca National Park

Beste reistijd

Lauca National Park is het hele jaar te bezoeken. Je hebt iets meer kan op regen in de zomer en op sneeuw in de winter. De gemiddelde temperatuur schommelt tussen 12°C en 20°C gedurende de dag en tussen de -3°C en -10°C ’s nachts.

Hoe meer je van de kust af gaat hoe meer regen en groene velden je tegen komt. Het kan sneeuwen in het park tijdens het regenseizoen in onze zomermaanden, die bekend staat als Invierno Boliviano (Boliviaanse winter).

Hoe kom je er?

Het Lauca National Park ligt op ongeveer 150 kilometer ten oosten van de stad Arica. Dit is een bekende stad in Chili. Je kunt tijdens je reis door Chili over land naar Arica afreizen of vliegen vanuit Santiago. De makkelijkste manier om er te komen is om in Arica een tour te boeken naar het park.

Je kunt ook op eigen gelegenheid als je bijvoorbeeld een auto hebt gehuurd. Vanuit Arica neem je dan de International Highway CH-11. Je vervolgt je weg totdat je vanzelf de grens van het park bereikt.

Locatie Lauca National Park

Wat wij vinden:
  • 8/10
    Reis-Expert - 8/10
8/10

Samenvatting

Dit park is uitgegroeid tot een van de meest populaire bezienswaardigheden in het noorden van Chili. Het is niet alleen de hoogte (tussen de 3.000 en 6.300 meter), maar ook het spectaculaire landschap dat bezoekers vaak sprakeloos achter laat.

Meer lezen over Chili?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU