Hoofdmenu
reis expert header

Paaseiland

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 1 april, 2020

Easter Island staat ook wel bekend als het Paaseiland. Het ligt in de Grote Oceaan en het is een provincie van Chili. De hoofdstad van Paaseiland is Hanga Roa. Veel mensen kennen het eiland vanwege de honderden paaseilandbeelden (Moai). Het eiland is ongeveer 163,6 vierkante kilometer groot en er wonen ongeveer 5700 mensen.

Wil je ook graag een keer Paaseiland bezoeken? Zeker de moeite waard, veel mensen hebben het op hun lijstje staan als bestemming waar ze nog een keer naar toe willen. Op deze pagina vertellen we je over:

Easter Island of Paaseiland

De naam Easter Island, of Paaseiland, is gekozen door Jacob Roggeveen, want hij kwam op paaszondag op 5 april 1722 met drie schepen aan op het eiland. Vanaf het moment dat hij hier leefde, is het eerste Europese contact met het Paaseiland vastgelegd.

TIP ♥ – als je op Paaseiland bent is een bezoek aan Rapa Nui National Park een absolute must!

Hij heeft er in die periode 2000 tot 3000 bewoners aangetroffen, maar dat kan niet met zekerheid gezegd worden. Er wordt wel aangenomen dat de beschaving van Easter Island in een neerwaartse spiraal terecht is gekomen. Ze noemen het eiland ook wel Te Pito o Te Henau of Rapa Nui.

Bezoek de Moai

Paaseiland is bekend vanwege de paaseilandbeelden, ook wel maoi genoemd. Deze beelden zijn over het hele eiland te vinden. Je kunt er makkelijk een trip naar te maken. Bekende plekken waar ze staan zijn Ahu Tepeu, Ahu Akivi (bekendste), Aku Thongariki en Rano Raraku.

Paaseiland

Het landschap van Paaseiland

Jacob Roggeveen heeft altijd gezegd dat er twee groepen waren op het eiland en dat zouden de blanken zijn geweest en de Polynesiërs. Bij de blanken zou het gaan over de Langoren, Hanau Epe. Zij hebben de Moai gebouwd. In vrede leefden de twee groepen wel samen op het eiland.

TIP ♥ – op een eiland heb je uiteraard ook stranden. Zoek je een tropische strand met wit zand, palmbomen en helder water? Check dan Anakena Beach.

5x doen op Paaseiland

Als je naar Paaseiland gaat, dan is het goed om eens goed om je heen te kijken, want er zijn bezienswaardigheden genoeg. De paasbeelden (moai) daar kun je niet omheen. Het zijn namelijk beelden tot negen en een halve meter hoog en deze zijn gemaakt van zacht vulkanisch gesteente (ook wel tufsteen genoemd). Deze zijn allemaal gemaakt door de voorvaderen van de huidige eilandbewoners.

#1 Verken Hanga Roa

De hoofdstad van Paaseiland is Hanga Roa. In 2002 woonden er ongeveer 3.300 mensen. Als je het hart van de stad bezoekt dan ga je naar de Avenida Atuma Tekena. Je vindt aan deze straat veel winkels, hotels en restaurants.

Ook kun je hier gebruik maken van internet, je vindt hier tevens ook een bank en een museum. Ook de apotheek kun je aan deze straat vinden en het is ook de ontmoetingsplek voor veel mensen. De rooms-katholieke kerk ligt ook dichtbij de hoofdstad en ook daar komen veel mensen samen.

#2 Ga naar de Rano Kao vulkaan

Als je naar Rano Kao gaat dan zie je aan de steile helling bij een ruim driehonderd meter hoge klif diverse rotsen met tekeningen, deze noemen ze ook wel petrogliefen. Daarbij is een belangrijk thema de Tangata Manu, dat is de vogelman. Dit is een fabeldier en deze bestaat uit een kruising van een fregatvogel een mens.

Easter Island

De Rano Kao vulkaan

#5 Huur een auto

De beste manier om Paaseiland te verkennen is met de auto. In de grotere steden zoals Hanta Rao kun je niet alleen auto’s huren, maar ook fietsen, motoren, jeeps (4×4), pick-ups, quads en zelfs busjes. Als je met meerdere mensen reist is dit zeker een aanrader! De wegen op het eiland zijn super en je hebt het echte road-trip gevoel!

TIP ♥ – een auto huren kost rond de $80 per dag. uiteraard afhankelijk van de auto en van hoe lang je de auto huurt. Check Insular Rent-A-Car voor meer info.

#4 Rapa Nui

Internationaal is dit de meest bekende bezienswaardigheid van Paaseiland. Deze reusachtige stenen heiligdommen zie je in elke reisgids voorbij komen. Rapa Nui National Park, dat bijna de helft van het eiland bedekt, is de beste plek om de imposante beelden te zien.

Ze zijn gebouwd tussen de 10e en 16e eeuw. Het werd door UNESCO beschreven als ‘een van de meest opmerkelijke culturele verschijnselen in de wereld‘.

TIP ♥ – een tour door het park is de beste manier om de regio te ontdekken. Check Island Travel voor de beste tours. Je kan ook alleen. een 10-daagse toegangspas kost $80 p.p.

Paaseiland

#5 Gaan naar het strand

Bij Paaseiland denk je niet meteen aan tropische stranden. Dat is meer weggelegd voor Midden Amerika. Maar toch vind je hier wat stranden. Hoewel grote delen van de kust rotsachtig is, vind je bij Ahu Tongariki het strand Playa de Anakena.

Dit is een prachtig wit zandstrand met turkoois water. Het omringd door palmbomen en groene heuvels. Echt een plaatje!

Overnachten op Paaseiland

Hoewel er maar weinig mensen wonen op Paaseiland is er wel verrassend veel keuze aan accommodaties. De meeste hotels zijn centraal gelegen in Hanga Roa, de enige echte stad op het eilandje. Er is accommodatie in allerlei soorten en maten.

Kosten

Je hoeft niet te rekenen op budget accommodatie. Die zijn er niet. Het goedkoopste wat je hier vindt begint rond de €40 tot €50 per nacht. Maar als je op een klein budget reist kom je hier waarschijnlijk niet. Voor een goed hotel betaal je zo’n €80 tot €100 per nacht.

TIP ♥ – check Booking.com voor de beste hotels

Paaseiland

Playa de Anakena

Hoe kom je er?

Je kunt Paaseiland bezoeken met het vliegtuig. Het vliegveld van Easter Island heet Mataveri International Airport. Het ligt net buiten Hanga Roa. Er is maar één geasfalteerde landingsbaan van 3440 meter lang. Alleen de nationale Chileense luchtvaartmaatschappij LAN Airlines vliegt hier (het is een tussenstop voor vluchten naar of van Tahiti).

Er gaan alleen vluchten vanuit Santiago. Vergis je niet, vanaf hier is het nog 5,5 uur vliegen!

TIP ♥ – bij Skyscanner boek je voordelige vliegtickets naar Easter Island

Beste reistijd Paaseiland

Over het algemeen zijn de maanden januari tot en met maart de beste maanden om dit eiland te bezoeken. Dit is het hoogseizoen met veel drukte. Prijzen gaan ook omhoog in deze periode. In februari vieren ze hier ook het Tapati Rapa Nui festival.

De maanden april tot en met juni en oktober tot en met december vormen het tussenseizoen. Het weer is nog prima en de prijzen zijn al een stuk lager dan in het hoogseizoen.

De maanden juli tot en met september kun je beter overslaan. Het weer is wat kouder dan. Aan het strand liggen is er in die maanden niet bij. Wandelingen of bergbeklimmingen zijn in deze maanden wel te doen.

beste reistijd Paaseiland

Locatie Paaseiland

Wat wij vinden:
  • 9/10
    Reis-Expert - 9/10
9/10

Samenvatting

Paaseiland staat ook wel bekend als het Easter Island. Het ligt in de Grote Oceaan en het is een provincie van Chili. De hoofdstad van Paaseiland is Hanga Roa. Veel mensen kennen het eiland vanwege de honderden paaseilandbeelden (Moai).

Meer lezen over Chili?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU