Hoofdmenu
reis expert header

Arica

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 24 maart, 2020

Arica noemt zichzelf ‘The City of Everlasting Spring’. En daar is niks aan gelogen want Arica is eigenlijk gewoon een heerlijke stad. Niet de mooiste, wel een van de leukste. Het is het hele jaar warm en zonnig, er is genoeg te doen, er zijn goudkleurige zand stranden, een mooi stadscentrum en… net als Iquique kun je hier heel goed surfen. En als je je dan alsnog verveelt kun je altijd nog naar het nabijgelegen Lauca National Park.

Arica; een Peruviaanse stad in Chili

Deze noordelijkste stad van Chili ligt slechts 19 kilometer ten zuiden van de Peruaanse grens. Het is daarom niet alleen een populair vakantieoord voor reizigers maar ook voor Chilenen en Bolivianen. Het compacte, leuke centrum van de stad ligt aan de voet van de Morro-klif, een  belangrijke plaats in de Chileense geschiedenis. Hier werd namelijk de Oorlog van de Stille Oceaan overwonnen.

TIP ♥ – deze stad is een van de beste plekken om te surfen in Chili

Vroeger was Arica namelijk Peruaans grondgebied. Dat veranderde echter in 1883. En hoewel de stad vandaag de dag Chileens is Chilians is, ontbreekt aan echte Chileens cultuur. Je vindt nog steeds veel Peruaanse mensen op de straten die handel drijven. Dit maakt Arica echter wel kleurrijker, etnisch diverser en levendig dan de meeste noordelijke Chileense steden.TIP –

Arica

Het strand van de stad

Relaxte sfeer

De eerste indruk is vaak prettig. Er wonen namelijk vriendelijke, ontspannen mensen. Je geniet meteen van de prachtige palmen en de parken. Je zult het niet meteen merken, maar je bent gewoon midden in de woestijn. Arica is ook een belangrijk vertrekpunt voor mooie tochten naar de nationale parken van de Altiplano.

Ook is het een mooie bestemming om aan de stranden bij te komen als je een lange reis hebt gemaakt. Het centrum bestaat uit dichte bebouwing en je ziet hier de opvallende heuvel El Morro.

6x doen en zien in Arica

Er is hier erg veel te bewonderen. Het mag dan niet de mooiste stad van Chili zijn, het is er wel een waar genoeg te doen is. Niet alleen qua bezienswaardigheden, maar ook qua activiteiten. Zo kun je hier heel goed surfen! Zeker een aanrader. Hieronder een aantal andere bezienswaardigheden.

#1 Neem een kijkje bij El Morro

Zorg dat je in ieder geval een kijkje gaat nemen bij de heuvel ‘El Morro’. Vanaf dat punt heb je namelijk een mooi uitzicht over de stad. Je kunt hier met een taxi omhoog, maar je kunt ook te voet en dan neem je de steile paadjes.

Met name in de avonduren heb je een mooi uitzicht over de verlichte stad en ook over de baai. Als je naar beneden gaat dan zie je El Morro de Plaza en de kerk van San Marcos. Dit is een bijzonder ontwerp gemaakt door Gustav Eiffel. Het mooie aan deze kerk is dat deze in gotische stijl is gemaakt en bijna helemaal van ijzer is vervaardigd.

TIP ♥ – Wist je dat je El Morro de Arica ook mag beklimmen? Dit is een grote rots van 110 meter hoog en vroeger gebruikten de Peruanen de rots als bescherming, omdat ze werden verdreven uit Arica. Maar je kunt hem nu beklimmen, een ervaring die je niet wil missen. Een taxi naar de top kost zo’n $5.

Arica

Het stadscentrum

#2 Ontdek het centrum an Arica

Het centrum kun je veelal herkennen aan de drukke en de smalle straten. Je kunt een bezoek brengen aan de artesaníamarkt en deze vind je in een steeg tussen Sotomayor en 21 de Mayo.

#3 Ga een stukje zwemmen

Wil je op een rustige plek zwemmen? Dan kun je het beste naar het zuiden van het centrum van de stad gaan. Daar vind je namelijk ook stranden te denken aan Playa El Laucho en Playa La Lisera. Daar kun je eindeloos genieten van het mooie gebied en van het water.

TIP ♥ – neem bus #12 of #14. Beide zetten je een paar straten van het strand af.

#4 Bezoek een echte oase

Je kunt ook een bezoek brengen aan de laaglandoases, deze bevinden zich langs de Rio Lluta en de Rio Azapa. Zij verzorgen de stad met alfalfa (veevoer), maïs en aardappels, maar ook met groenten, olijven en sinaasappels. Als je dan boven de groene akkers kijkt, zie je de Hollandse melkkoeien.

Arica

De Rio Lluta Vallei vlak bij Arica

#5 Ontdek de bijzondere Azapa vallei

Je kunt de Azapa vallei bezoeken en dat is een mooie oase gelegen in de woestijn van Chili. Er worden hier verschillende groene en Azapa olijven verbouwd. De olijven zijn erg populair, omdat ze een bruinrode kleur hebben en omdat ze een erg sterke en bittere smaak hebben.

#6 Neem een surfles

Als je gek bent op surfen, dan zit je hier wel goed. Als je namelijk naar El Gringo gaat dan kom je niets te kort! De golven zijn hier namelijk echt goed en daarom is het ook een geliefde bestemming voor surfers en als badplaats.

Het is de droogste stad op de aarde, het regent er nooit. De zon schijnt er altijd dus het is echt genieten! Een les kost vaak niet meer dan $25

TIP ♥ – je kunt een trip maken naar de Salar de Surire. In deze zoutvlakte op ruim 4.200 meter boven zeeniveau vind je niet alleen zoutvlaktes, maar prachtige diepblauwe lagunes verborgen in het midden van de droogste woestijn ter wereld.

Hoe kom je er?

Arica ligt in Chili en is eenvoudig te bereiken met het vliegtuig. Er zijn verschillende maatschappijen die je hier naar toe kunnen brengen en je dan laten genieten van alle mooie bezienswaardigheden in Arica.

De grens over

Arica is niet alleen bekend vanwege de mooie stad maar ook omdat veel reizigers hier de grens oversteken naar Peru.

Je kunt in Arica vrij simpel een busticket kopen en de grens oversteken. Probeer de ‘normale’ bussen te boeken. De VIP of lange afstandbussen zitten snel vol en zijn duurder.

Arica

De stad Arica

Beste reistijd Arica

Wanneer je het beste naar Arica kunt gaan, is afhankelijk  van wat je er wil doen. Het kan er namelijk altijd erg warm zijn en daarom is het belangrijk te kijken dat het niet te heet is. Het regent er zelden of nooit en de zon schijnt hier altijd volop. Over het algemeen zijn de maanden januari tot en met juni en december de warmste maanden van de stad.

Locatie Arica

Wat wij vinden:
  • 8/10
    Reis-Expert - 8/10
8/10

Samenvatting

Arica noemt zichzelf ‘The City of Everlasting Spring‘. En daar is niks aan gelogen want Arica is eigenlijk gewoon een heerlijke stad. Niet de mooiste, wel een van de leukste. Het is het hele jaar warm en zonnig, er is genoeg te doen, er zijn goudkleurige zand stranden, een mooi stadscentrum.

Meer lezen over Chili?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU