Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Elqui Valley

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 24 maart, 2020

Rustig, indrukwekkend en nog niet overspoeld door toerisme, dat is hoe je de Elqui Valley kunt omschrijven. Deze vallei ligt in de Andes en wordt gevoed door de Puclara en La Laguna waardoor de vallei bijzonder groen is en geschikt voor de teelt van papaja’s, appels, sinaasappels, avocado’s en, het de beroemdste, de druiven. Ben je een wijnliefhebber? Goed nieuws. je vind hier uitgestrekte wijngaarden. In combinatie met de heuvels en de melkweg die je hier ’s nachts kunt kijken is dit één van de mooiste plekjes in Chili.

De schitterende Elqui Valley

Ben je een natuurliefhebber en op zoek naar een ander soort vakantie? Dan is de schitterende Elqui Valley wel wat voor jou. Het is een van de belangrijkste valleien van Chili, waar de productie van wijn, zoals de Syrah en Carmenere, en niet het toerisme de belangrijkste inkomstenbron is. Ontdek de wijngaarden en bezoek charmante stadjes waar de landbouw en het toerisme samenkomen.

TIP ♥ – het stadje La Serena is de belangrijke stad in deze regio.

Proef lokale gerechten van de regio in een van zijn verfijnde restaurants of leuke lokale eetgelegenheden. Ga je liever voor de wijn? Bezoek dan een van de wijngaarden om te leren hoe de bijzondere wijnen worden gemaakt en neem deel aan een proeverij. Liefhebbers van sport en avontuur zitten hier ook goed. De vallei biedt wandelroutes, fietspaden en off-road 4 x 4 tours.

Elqui Valley

5x dingen om te doen in de Elqui Valley

Er is genoeg te zien in de vallei. Het zijn vooral liefhebbers van wijn en natuur die de Elqui Valley bezoeken. Toch kunnen sportievelingen hier ook makkelijk een aantal dagen verblijven. Wat voor ons echter letterlijk het hoogtepunt is, is het sterrenkijken in de Mamalluca Observatory, vlakbij Vicuña, een dorpje in de vallei.

#1 Ga sterrenkijken

Doordat de Elqui Valley zo beschut ligt en omdat er weinig kunstlicht in de vallei is kun je hier heel goed sterrenkijken. In de Mamalluca Observatory, op zo’n 9 kilometer van het dorpje Vicuña kun je het heelal door een telescoop bekijken.

Een indrukwekkende ervaring. De faciliteit heeft een koepel met een elektronische 12-inch diameter telescoop die het mogelijk maakt het heelal te bekijken. Als je buiten staat kun je ook met eigen ogen duizenden sterren zien.

TIP ♥ – een absolute aanrader! Reken op zo’n $100 per persoon.

#2 Doe een van de vele activiteiten

Naast sterren kijken en wijn drinken, wat op zich al prima te doen is, kun je hier ook leuke activiteiten ondernemen. De vallei staat bekend om de spectaculaire wandelingen die je hier kunt maken in de omgeving. Je kunt er ook voor kiezen om de omgeving te verkennen met de mountainbike. Je kunt dan grotere afstanden afleggen zodat je meer kunt zien. Andere activiteiten die je hier kunt ondernemen zijn paardrijden of hiken.

TIP ♥ – voor leuke dagtrips in de vallei kun je kijken bij Visit Chile

#3 Maak een dagtrip

Boek een dagtocht naar het National Humboldt Penguin Reserve, bestaande uit drie eilanden: Isla Damas, Isla Choros en Isla Chañaral.

Elqui Valley

#4 Verken de omliggende dorpjes

Er liggen een aantal sfeervolle dorpjes in de Elqui Valley. De meest bezochte zijn Vicuña, Paihuano, Pisco Elqui en Diaguitas die allen een sfeervol karakter hebben.

  • Vicuña is een stad met een perfect klimaat, nauwelijks regen en ongelooflijk heldere luchten, dit is dan ook DE plek om sterren te kijken.
  • Paihuano is een paradijs voor natuurliefhebbers en mensen die op een spirituele zoektocht zijn. De indrukwekkende heuvels, groene wijngaarden en kristalheldere water nodigen je uit om te mediteren en ontspannen.
  • Pisco Elqui ligt in het hart van de Elqui Valley in het midden van het schilderachtige landschap van de Andes bergen. Het is heerlijk ontspannen hier, met veel goede wijn.
  • In de traditionele stad van Diaguitas, bekend om zijn oude herenhuizen, vind je oude ambachten. Bezoek de oude kerk, gebouwd in 1867.

#5 Bezoek de wijngaarden

De Elqui Valley staat bekend om de vele wijngaarden die voor lekkere wijn zorgen, maar ook voor een schitterend uitzicht. Er zijn ontzettend veel wijngaarden te zien en te bezoeken. De beste manier om deze te ontdekken is door een tour te boeken.

Je wordt dan door de omgeving geregen en bezoekt enkele wijngaarden waar je uiteraard ook de wijn kunt proeven. Je krijgt tevens uitleg over het proces van de wijnmakerij en de werking van de vallei. Een leerzame en leuke tour! Qua kosten moet je rekenen op zo’n $100 per persoon.

TIP ♥ – La Serena is de belangrijkste stad in de regio. Vanaf hier kun je tours boeken naar omliggende dorpjes en/of activiteiten.

Elqui Valley

Hoe kom je er?

De Elqui Valley is gelukkig redelijk makkelijk te bereiken. Je kunt kiezen om er met de auto heen te rijden of met het openbaar vervoer te gaan. En dan met name met de bus.

Er rijden dagelijkse bussen naar Vicuña’s vanaf het busstation in Santiago. De laatste bussen van Vicuña naar La Serena vertrekken rond 08:30 uur. Naar Pisco Elqui, via Elqui vertrekken elk half uur van maandag tot zondag tussen 6:30 uur en 8:30 uur bussen. De kosten voor een ritje tussen La Serena en Vicuña liggen rond de $2 en $3.

Beste reistijd

De beste reistijd om de Elqui Valley te bezoeken hangt af van wat je wil doen. Kom je voor de natuur en wijngaarden of wil je graag de sterrenhemel zien?

Chili, en dan met name La Serena en de Elqui Valley behoren tot de beste plek ter wereld om sterren te kijken. Om de meest schitterende sterrenhemel te zien kun je de ballei best te bezoeken rond de nieuwe maan, dit is een periode in elke maand wanneer de maan niet zichtbaar is waardoor er meer sterren te zien zijn. Astronomictourism.com, een particuliere website, verzamelt informatie over het lokale aanbod.

De vallei, en de omgeving, kun je het hele jaar bezoeken. Toch heb je in de zomer hogere temperaturen. En dan met name in de maanden december tot en met maart. Dit is dan ook de beste reistijd.

Beste reistijd Elqui Valley
Elqui Valley

Locatie Elqui Valley

Wat wij vinden:
  • 8.6/10
    Reis-Expert - 8.6/10
8.6/10

Samenvatting

Rustig, indrukwekkend en nog niet overspoeld door toerisme, dat is hoe je de Elqui Valley kunt omschrijven. Deze vallei ligt in de Andes en wordt gevoed door de Puclara en La Laguna waardoor de vallei bijzonder groen. In combinatie met de heuvels en de melkweg die je hier ’s nachts kunt kijken is dit één van de mooiste plekjes in Chili.

Meer lezen over Chili?

Geef een reactie

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU