Reisinformatie Nicaragua

Nicaragua heeft alles wat reizigers zoeken. Je hebt tropische eilanden met schitterende witte zandstranden, oude koloniale steden en een prachtige natuur met actieve vulkanen en kratermeren. Daarnaast is Nicaragua een van de goedkopere landen in Midden-Amerika. Iets wat het reizen in Nicaragua nóg aantrekkelijker maakt.

Daar komt nog eens bij dat land niet heel groot is. In relatief korte tijd kun je dus veel zien. Veel bezienswaardigheden liggen rondom de hoofdstad Managua op slechts 2 tot 3 uur rijden van elkaar. De korte afstanden en de mooie bezienswaardigheden maken Nicaragua een van de leukste landen om te reizen.

Op deze pagina delen we de belangrijkste reisinformatie voor Nicaragua.

Backpacken Nicaragua

Nicaragua is een relatief ‘nieuwe’ bestemming voor backpackers in Midden-Amerika. Jarenlang vertrok iedereen naar Costa Rica en Panama. Die tijd is echter geweest, want Nicaragua is steeds meer in opkomst.

Het is een uitstekende keuze voor backpackers die net beginnen met backpacken en voor de meer ervaren backpackers.

Het heeft het heftige verleden met burgeroorlogen en dictaturen achter zicht gelaten en Nicaragua is hip! Niet gek met de mooie surfstranden, schitterende steden, torenhoge vulkanen en adembenemende landschappen. Backpacken door Nicaragua een unieke ervaring.

Kosten

De kosten voor backpacken door Nicaragua verschillen per persoon. Feit is dat het een goedkoop land is in vergelijking met andere landen in Midden-Amerika. Je kunt hier voor €30 p.p. per dag prima reizen!

TIP ♥ – meer info over het backpacken vind je op de pagina backpacken in Nicaragua

OmetepeHet mooie Ometepe

Beste reistijd Nicaragua

Als je naar Nicaragua gaat, is het ook handig om te weten wat precies de beste reistijd Nicaragua is. Gelukkig is dat redelijk makkelijk te bepalen. Het kent namelijk twee seizoenen. Het droge seizoen, dat ook wel ‘verano‘ wordt genoemd, van december tot en met april.

De ander is het regenseizoen, ook wel ‘invierno‘ genoemd, dat loopt van mei tot en met november.

Het hoogseizoen, van december tot en met april, is logischerwijs de beste tijd om naar Nicaragua te reizen. In de maanden april en mei kan het extreem heet en onaangenaam droog zijn maar het wordt meestal beschouwd als de beste tijd om te reizen. Deze maanden zijn de beste maanden om GranadaOmetepe en Leon. De Corn Islands kun je het beste bezoeken tussen februari en mei.

TIP ♥ – meer info vind je op de pagina beste reistijd Nicaragua.

Beste reistijd NicaraguaBudget Nicaragua

Als je het hebt over reisinformatie Nicaragua kan het budget niet ontbreken. Nicaragua is een van de goedkopere landen in Midden-Amerika. Waar je in landen als Panama en Costa Rica al snel richting de €50 per dag gaat, is het reizen in Nicaragua een stuk goedkoper, hoewel dat natuurlijk een persoonlijke kwestie is.

Kosten per dag

Het is opvallend hoe voordelig je kan reizen in Nicaragua. Als je let op wat je uitgeeft aan eten, tours en accommodatie kom je met €30 per dag een heel eind. Dan slaap je in je eigen (tweepersoons) kamer en kook je af en toe je eigen maaltijden.

Je ontbijt wel buiten de deur en je doet af en toe een betaalde tour. Het kan natuurlijk goedkoper, maar ook veel duurder.

TIP ♥ – meer over de kosten op reis lees je op de pagina budget Nicaragua

Visum Nicaragua

Als je op reis gaat naar landen in Midden-Amerika is het goed om te checken of je wel of geen visum nodig hebt. Wat dat betreft is het voor Nicaragua lekker makkelijk. Je hebt namelijk geen visum Nicaragua nodig om het land in te komen.

Alle Nederlanders en Belgen mogen zonder visum 90 dagen in het land reizen.

TIP ♥ – meer weten? Check onze pagina visum Nicaragua

GranadaGranada is een van de leukste steden

Inentingen Nicaragua

Bij reisinformatie Nicaragua horen ook de inentingen. Het staat waarschijnlijk niet bovenaan je bucket-list, maar het is wel essentieel voor vertrek. Het is een onderwerp is dat vaak wordt overgeslagen, maar raden we aan om altijd goed te letten op de gezondheidsrisico als je naar het buitenland gaat.

Niet alleen voor Nicaragua.

TIP ♥ – meer info vind je op de pagina Inentingen Midden-Amerika.

Vervoer Nicaragua

Wij hebben een hoop landen bezocht, maar er zijn weinig landen waar de afstanden zo kort zijn en waar je zo weinig betaald om van A naar B te komen.

Natuurlijk kun je hier een auto huren of vliegen, maar dat is eigenlijk niet nodig want de bus is hét vervoersmiddel in het land. En dat werkt prima!

Het reizen met de bus is veruit de populairste en meest gebruikte optie qua vervoer Nicaragua. Bijna alles gaat met de bus. Brommers gaan op het dak, kippen op schoot en oudjes hangen achteraan de bus (echt waar!).

Je kunt het zo gek niet bedenken of het gaan mee in, en vooral op, de bus.

TIP ♥ – meer info over het vervoer vind je op de pagina vervoer Nicaragua.

Vervoer Nicaragua

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven