Managua, de hoofdstad van Nicaragua, is geen hele bijzondere stad. De laatste jaren is de stad in positieve zin veranderd, maar in vergelijking met steden als Leon, Granada of San Juan del Sur, is er weinig te beleven hier.

Wel of niet naar Managua

Hoofdsteden zijn bijna nooit de leukste steden van het land. Uitzonderingen daargelaten uiteraard. Zo vind ik Bangkok of Kaapstad geweldige steden. Helaas had ik dat gevoel niet in Managua. Het is er vooral chaotisch en vies.

Er zullen ongetwijfeld een hoop mensen zijn die er anders over denken en nogmaals, de sfeer in de stad is de laatste jaren echt enorm verbeterd. Toch vind ik Managua geen must-see.

Het is niet voor niets dat veel reizigers die met het vliegtuig aankomen, direct doorreizen naar Granada of Leon.

Managua

Wat is er te doen in Managua?

Is het dan allemaal zo slecht in Managua? Dat niet, maar ik ben van mening dat er mooiere plekken zijn in Nicaragua. Toch is er wel het een en ander te doen voor mensen die een dag of twee in de stad blijven.

#1 Spot de Santiago Cathedral

Managua is een grote stad in vergelijking met andere steden in het land. De meeste en  mooiste bezienswaardigheden vind je uiteraard in het centrum. Vooral in het oude centrum van de stad.

Een van de bekendste en meest bezochte plekken van de stad is het Plaza de la Revolucion met de Santiago Cathedral als eyecatcher. De kerk is dé highlight van de stad en een van de weinige gebouwen uit de koloniale tijd die nog overeind staat.

In tegenstelling tot andere steden is er door een heftige aardbeving weinig koloniale architectuur meer te vinden in Managua.

Central square ManaguaDe Santiago Cathedral

#2 Relaxen aan Lake Xolotlan

Managua ligt aan Lake Xolotlan. Een groot meer met uitzicht op de Chiltepe vulkaan. Het meer is niet heel spectaculair, maar het is wel een leuke plek om de chaos van de stad te ontvluchten.

Het ligt op loopafstand van Santiago Cathedral en er is redelijk wat te doen langs de promenade van het meer. Een van de bekendste plekken hier is Malecon Park met de bekende bomen (kunstwerk).

TIP ♥ – je vindt wat restaurantjes langs Puerto Salvador Allende

ManaguaMalecon Park

#3 Maak een trip naar de Masaya vulkaan

Nicaragua is het land van de vulkanen. Er zijn verschillende vulkanen te bezoeken. De Masaya vulkaan is er daar een van. De Masaya vulkaan is niet de meest spectaculaire vulkaan, maar wel een van de weinige waar je lava kunt zien.

Elke dag borrelt er constant lava en stijgt er dikke rook uit de krater. Als je overdag gaat, kun je genieten van een van een mooie wandelingen, maar als je het lava goed wil zien kun je het beste ’s avonds gaan.

Wij bezochten de vulkaan vanuit Granada, maar het kan ook vanuit Managua

TIP ♥ – een tour kost ongeveer US$20 en US$25.

MasayaLava van Managua

#4 Bezoek het Palacio Nacional de la Cultura

Als je wat meer wil weten over de geschiedenis van het land is een bezoek aan het Palacio Nacional de la Cultura zeker de moeite waard.

Je vindt er het nationale museum en Parque Ruben Dario, vernoemd naar de beroemdste dichter van het land.

De binnenkant van het gebouw is wat statisch, maar de binnenkant herbergt een mooie binnentuin.

Leuke plekken om te overnachten in Managua

De meeste mensen reizen direct door als ze in Managua aankomen. Dat is begrijpelijk, want steden als Granada (45 minuten) en Leon (1,5 uur) liggen op korte afstand. In die steden vind je betere opties qua overnachten.

Wil je toch overnachten in Managua, verblijf dan in rondom het oude centrum.

Er zijn geen accommodaties die er bovenuit springen. Bekijk hier de meeste accommodaties.

ManaguaDe kathedraal 

Verder reizen

Managua is de hoofdstad van het land, maar veel reizigers komen hier binnen vanuit Costa Rica. Zelf ben ik vanuit Costa Rica (Liberia) naar San Juan del Sur gereisd en heb ik Managua alleen de laatste dag bezocht.

Het centrale busstation van Managua is de plek waar alle bussen naar andere steden vertrekken. Vanaf hier vertrekken bussen naar onder andere:

  • Masaya;
  • Granada;
  • Leon;
  • Jinotepe.

De bekende chickenbussen zijn ontzettend goedkoop en rijden vaak naar alle plekken. Ze zijn echter ook erg traag. Je kunt daarom ook minivans boeken. Deze kun je bij je accommodatie regelen en zelfs ook bij het busstation.

Locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven