Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Bezienswaardigheden Panama

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 22 maart, 2023

Panama is een van de populairste bestemmingen van Midden-Amerika. Niet in de eerste plaats omdat het een makkelijk bereisbaar land is en omdat de vliegtickets betaalbaar zijn. Maar met die twee redenen zou je Panama te kort doen. Het is namelijk een schitterend land en de bezienswaardigheden Panama zorgen voor een onvergetelijke reis.

Bezienswaardigheden Panama

Panama, en met name de bezienswaardigheden Panama, weten elke reiziger te boeien. Of je hier nu komt om een mooie hike te maken in schitterende regenwouden of je alleen maar wil relaxen aan een van de vele tropische stranden.

Het kan allemaal in Panama. het is een enorm divers land dat van alles te bieden heeft. Panama staat samen met Costa Rica en Nicaragua bekend als de meest veilige landen in Midden Amerika. Een continent dat de laatste jaren steeds mee rin opkomst is.

Wat is er te zien

Er is van alles te zien en te doen in Panama. De kans is groot dat je aan komt in de hoofdstad Panama Stad. En hoewel de stad best veel te bieden heeft reizen de meeste reizigers meteen door naar een van de stranden zoals Bocas del Toro of de Pearl eilanden.

Een van de bekendste bezienswaardigheden Panama zijn echter de San Blas eilanden. Een must-see tijdens je reis!

TIP ♥ – check ook ons blog over de boottocht van Colombia naar Panama via de San Blas eilanden

Maar naast de bekende stranden is er natuurlijk veel meer te zien in Panama. Wat dacht je bijvoorbeeld van het schitterende Coiba Nationaal Park, wat ze ook wel de Galapagos eilanden van Panama noemen. Of het pittoreske stadje Boquete?

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de indrukwekkende regenwouden die je hier vindt. Kortom; de bezienswaardigheden Panama zorgen voor een onvergetelijke reis.

Bocas del Toro

Er liggen diverse eilandengroepen in de buurt van Panama. Eén van de bekendste eilandengroepen, is Bocas del Toro. Wat deze eilandengroep zo populair maakt onder toeristen, is de bijzondere sfeer op de diverse eilanden. Op de eilanden heerst namelijk een Jamaicaanse sfeer. Het is een van de populairste bezienswaardigheden van Panama. En dat is meer dan terecht.

San Blas eilanden

De San Blas eilanden zijn de mooiste eilanden in Panama en misschien wel van heel Midden Amerika. Heel vreemd is dat niet, want deze eilanden zijn oogstrelend mooi. Gezegend met witte zandstranden, wuivenden palmbomen die over het strand hangen en kristal helder water is dit DE definitie van een tropisch paradijs.

Boquete

Wie de natuur van Panama wil ontdekken, kan dit het beste vanuit Boquete doen. Dit is een klein dorp dat in het noordwesten van het land ligt, direct naast een mistwoud (cloudforest) en in de buurt van vulkaan Baru. In Boquete wonen veel Amerikaanse bejaarden die hun oude dag in tropische temperaturen door willen brengen, maar er komen ook veel toeristen.

Pearl Eilanden

De Pearl Islands zijn niet zo bekend, maar echt de moeite waard om te bezoeken. Eigenlijk heet deze eilandengroep Archipielago de Las Perlas, bekend vanwege de grote parels die hier gevonden worden. De eilanden zijn wat minder tropisch dan je zou verwachten, maar de bezienswaardigheden op de eilanden maken dit helemaal goed.

Coiba National Park

Coiba National Park wordt ook wel het Galapagos eilanden van Panama genoemd. Het is een verborgen paradijs, dat je zeker als natuurliefhebber gezien moet hebben. Wat het bezoeken van de eilandengroep met 38 eilandjes nog unieker maakt, is het feit dat Coiba National Park niet bepaald toeristisch is.

Panama Stad

Als je naar Panama gaat, kom je vanzelf wel in Panama Stad terecht. Het is een fascinerende stad met een grote diversiteit waar veel steden nog wat van kunnen leren. De stad heeft altijd geleefd van de handel door de unieke positie op de handelsroutes van de wereld.

Santa Catalina

Ben je al een tijdje door Panama aan het reizen en ben je toe aan een beetje ontspanning? Dan kun je vissersdorpje Santa Catalina bezoeken. Het dorp is gezellig, de omgeving van het dorp is prachtig en je komt hier heerlijk tot rust. Er komen wel toeristen in Santa Catalina, maar je kunt het dorp zeker een ongerept paradijs noemen.

Amador Causeway

Ben je in Panama Stad, dan kun je een wandeling of fietstocht over de Amador Causeway maken. Dit is een lange weg die het vaste land van Panama Stad met drie kleine eilanden voor de kust verbindt. Het is geen spectaculaire bezienswaardigheid, maar wel een leuke activiteit als je in de stad bent.

El Valle de Anton

Panama was voor ons een van de tofste bestemmingen in Panama. Het land is écht veel leuker en diverser dan mensen denken. Het heeft oude steden, je kunt er makkelijk en reizen en de natuur is werkelijk schitterend. Een van die indrukwekkende plekken is El Valle de Anton. Een rustig bergstadje in een oogstrelende vallei op slechts twee uur rijden van Panama Stad. Wij delen onze tips.

Meer lezen over Panama?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU