Bezienswaardigheden Cuba

Cuba is het land van de sigaren, de oldtimer auto’s en natuurlijk van Fidel Castro en Ché Guevara. Het land is door de lange handelsboycots vanuit het westen nog heerlijk ouderwets en authentiek. Het wordt dan ook pas de laatste jaren (weer) ontdekt door toeristen. Naast de schitterende natuur, de ongerepte stranden en de authentieke steden zijn de mensen ook nog eens super vriendelijk. Op deze pagina delen we de mooiste bezienswaardigheden Cuba.

Heerlijk, als je het ons vraagt, maar besef je wel waar je heen gaat. Het is een land waar je iets harder je best zal moeten doen om de weg te vinden dan bijvoorbeeld Thailand.

Bezienswaardigheden Cuba

Juist omdat het land zo lang afgesloten is geweest zijn de bezienswaardigheden Cuba nog grotendeels onontdekt. Er is van alles te zien en zodra je landt, word je van de eerste tot de laatste minuut vermaakt met de schitterende natuur en authentieke steden. Het is niet voor niets dat steeds meer reizigers hun weg weten te vinden naar Cuba.

Het echte Cuba

Het klinkt zo cliché, maar het is echt waar. Het echte Cuba vind je bij de bewoners. Ze ontvangen je altijd en overal met een grote glimlach. Ze zijn altijd vriendelijk en hebben ze tijd voor een praatje. Probeer dan ook waar mogelijk zoveel mogelijk contact te leggen met de Cubanen. Je zult versteld staan van hun verhalen en je hoort zo ook nog eens de mooiste tips. Mooie stranden, watervallen, valleien of uitzichten, wij vonden ze allemaal door tips van locals.

Hieronder hebben we een overzicht van de mooiste bezienswaardigheden Cuba. Mis je nou bezienswaardigheden of heb je een goede tip? Stuur ons je tip of informatie HIER.

Trinidad

In Trinidad is vrijwel alles dat er in de zestiende eeuw al stond vandaag de dag nog altijd aanwezig. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon de perfecte plek om eens even lekker een vakantie in de zon door te brengen en te genieten van al het goede in het leven.

Valle de Vinales

Valle de Vinales bestrijkt zo’n 132 vierkante kilometer in het noordwesten van het land heeft van alles te bieden op het gebied van natuur en is groot genoeg om meerdere dagen in te verblijven. Deze streek is daarom bij uitstek geschikt voor alle soorten reizigers.

Havana

Het bruisende hart van Cuba staat nog niet op je lijst? Een bezoek aan Cuba zonder naar Havana te gaan is natuurlijk niet compleet. De stad is zo bekend dat alleen al de verhalen erover zelfs tot in Nederland reiken. Niet in de laatste plaats omdat het de grootste stad van heel het Caribisch gebied is.

Santiago de Cuba

Santiago de Cuba is de op één na grootste stad van het land. En het leuke is, om de stad is een hele regio te vinden die dezelfde naam draagt. Waar ook nog eens nog meer te doen is. Zowel liefhebbers van steden als fanatiekelingen die meer willen zien komen hier dus goed aan hun trekken.

Varadero

Google ‘Varadero’ en je weet meteen waarom dit een populaire plek is in Cuba. Het is de bekendste badplaats van Cuba met meer dan 60 hotels, shops en entertainment. Dat is natuurlijk niet zomaar. Het is zo populair vanwege het 20 kilometer lange hagelwitte zandstrand, een van de beste stranden van het Caribisch gebied.

Playa Larga

Playa Larga is een van de bekendere stranden in Cuba. Het ligt in de Bahía de Cochinos, ook we bekend als de Bay of Pigs. Het was samen met Playa Giron een van de twee stranden die door de Amerikaanse troepen werd aangevallen. Niet geheel volgens plan overigens. Tegenwoordig is het de beste plekken om Zapata, Cuba’s grootste natuurgebied, te verkennen.

Playa Giron

Wees er dan zeker van dat Playa Giron één van de stops op je tocht over het eiland is. Deze stad die aan de westelijke kant van Cuba ligt, heeft namelijk verassend veel diverse kanten te bieden. Dat heeft te maken met de specifieke natuur die er te vinden is. Al is ook op het gebied van cultuur de rol van de Stad Giron en de directe omgeving niet te onderschatten.

Guardalavaca

Ga je naar Cuba om te genieten van de stranden en de zee? Dan moet Guardalavaca daar zeker in voorkomen. Het witte zand en de azuurblauwe zee zijn hier misschien wel mooier dan op elke andere plek op de wereld. Bovendien is er nog zo veel meer te zien en te doen, dat je je werkelijk geen moment hoeft te vervelen.

Cayo Coco

Cayo Coco is een bijzondere plek in het land Cuba. Het ligt namelijk niet op het grote eiland, maar is één van de kleine eilandjes die grenzen aan het land zelf. Deze plek staat vooral bekend om de toeristische inslag die er is. Dit is dan ook ideaal voor liefhebbers die Cuba willen ontdekken..

Baracoa

Een plek die in ieder geval niet mag ontbreken op je rondreis is Baracoa. De stad en streek in het meest oostelijke puntje van het eiland was ooit de allereerste hoofdstad. Je kunt er dus als vanzelf van uitgaan dat je hier veel geschiedenis zal terug vinden.

Santa Clara

Santa Clara, de hoofdstad van de regio Vila Clara. Het is er warm, het is er gezellig, en er is van alles te doen. Zeker ook omdat de stad in ontwikkeling is. Bovendien kan je vanaf hier alle andere mooie plekken in het land gemakkelijk bereiken. Wie veel wil zien zit hier dus goed

Zapata

Geen land op de wereld dat zo divers is als Cuba. Wil je echter echt iets aparts? Zet dan Zapata op je lijst. Hier is namelijk ene flink moerassig gebied met zijn eigen flora en fauna te vinden. Bovendien is het ook niet ver van Havana, dus kan je ook daar zomaar een dagje van maken als je er toch bent.

Cienfuegos

Cienfuegos wordt ook wel ‘la Perla del Sur’ genoemd, de Parel van het Zuiden. De stad heeft een prachtig stadscentrum dat in zijn geheel op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Ook de omgeving van Cienfuegos heeft genoeg cultureel en natuurlijk schoon te bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven