Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Cayo Coco

Door: Sjoerd lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 9 juni, 2022

Cayo Coco is één van de kleine eilandjes die grenzen aan het ‘grote’ eiland. Deze plek staat vooral bekend als toeristeneiland. Dit is dan ook ideaal voor reizigers die Cuba willen ontdekken, maar dit wel op een ongedwongen manier willen doen. Het is zo’n plek waar veel resorts en vakantieparken staan. Dat neemt echter niks weg van de schoonheid van het eiland. Die blijft namelijk prachtig!

Toeristisch en ongerept

Cayo Coco is onderdeel van de eilanden keten die in het noorden van Cuba te vinden is. Het eiland staat bekend als toeristisch, in hoeverre dat in Cuba kan. Het eiland staat in teken van toerisme, maar je vindt er ook verlaten en ongerepte stranden die je helemaal voor jezelf hebt.

Zo staat het bijvoorbeeld bekend om de lange stranden met hagelwit zand. Al heeft het in het verleden ook een hele andere rol in het land gespeeld. Zo was het lange tijd bijvoorbeeld een belangrijk deel van het economische hart van Cuba. Tegenwoordig kan je er als toerist perfect uit de voeten. Daar is het dan ook volledig op ingericht.

Cayo Coco

7x leuke dingen om te doen op Cayo Coco

Cayo Coco is typisch zo’n plek waar je niet snel verveeld bent. Zoals gezegd speelt toerisme hier een grote rol en toeristen worden hier prima vermaakt. Er is altijd wel iets te doen. Dat neemt natuurlijk niet weg dat een kleine gids handig kan zijn. De volgende vijf activiteiten zijn in ieder geval altijd de moeite waard!

#1 Verken de mooi stranden

Met 22 kilometer aan witte zand stranden en kristal helder water trekt Cayo Coco moeiteloos vakantiegangers naar de kust. De beste stranden zijn geclusterd aan de noordkust, waar je alle all-inclusive resorts en hotels vindt. De ‘D Reizen’ reizigers zijn hier goed vertegenwoordigt.

Cayo Coco’s heeft drie grote stranden waar je luidruchtige activiteiten en veel activiteiten vindt. Het mooiste en rustigste strand is Playa Los Flamencos. Het strand biedt een 3 kilometer land zandstrand en helder wateren waar je goed kunt snorkelen.

Dit is de perfecte plek om even helemaal tot rust te komen. De temperatuur en de strakblauwe lucht speelt hier natuurlijk ook een belangrijke rol in. Het klimaat is immers vaak perfect.

#2 Doe een van de vele wateractiviteiten

Niet alleen op het strand, maar ook in de aangrenzende zee is van alles te doen. Cayo Coco is bijvoorbeeld een perfecte plek om nu eindelijk eens die bijzondere duiktochten te gaan maken. Snorkelen en diepzeeduiken zijn hier perfect te doen en de organisaties die dit aanbieden hebben veel kennis in huis. Daardoor kan je bijzondere fauna onderwater, die je nooit in eigen land zal tegenkomen, kunnen gaan zien. Daarmee wordt je reis direct onvergetelijk!

TIP ♥ – vaak verhuren de resorts kajaks of bieden ze tours aan.

#3 Dobber rond in een bootje met glazen bodem

Wil je die zee en de onderwaterwereld ook aanschouwen, maar zie je het niet zitten om zelf het water in te gaan? Dan is daar ook de perfecte oplossing voor. Op Cayo Coco kan je ook een boot met een glazen bodem boeken. Dit fenomeen zie je in Azië (zeker rond El Nido en Palawan in de Filipijnen) ook erg veel.

Je raadt natuurlijk al wat hiervan het effect is. Terwijl je zelf op het water dobbert, zwemmen de bijzondere vissen recht onder jullie door. Je krijgt dus alles helemaal mee, maar zit zelf lekker droog in de zon.

Tekst loopt door onder de foto

#4 Waag een dansje

Omdat Cayo Coco ook veel aandacht voor de toerist heeft, spreekt het voor zich dat er ook allerlei gebruikelijke vormen van vermaak te vinden zijn. Zo staat dit eiland bijvoorbeeld bekend om de uitgebreide mogelijkheden om er uit te gaan. Niet alleen eten en drinken is hier perfect verzorgd, ook het drankje en het dansje later op de avond zijn hier goed te doen.

Als je van drinken en dansen houdt is dit een prima plek om je vakantie te af te sluiten… of te beginnen 😉

#5 Pak je verrekijker om vogels te spotten

Vogels spotten is typisch zo’n activiteit waarvan de waarde voor een vakantie onderschat wordt. Veel reizigers duiken musea en oude wijken in om de geschiedenis en cultuur te ontdekken en maken lange wandelingen of fietstochten om van de natuur te genieten of chillen op het strand.

Echt de tijd nemen om die natuur te bestuderen wordt soms wat te weinig gedaan. Juist op Cayo Coco is het zoeken en bekijken van vogels een geliefde bezigheid. De experts wijzen je op bijzondere vogelsoorten.

#6 Rij over de dam

Cayo Coco is ook verbonden met het hoofdeiland van Cuba. Dat is gedaan door middel van een grote dam die gebouwd is om het toerisme te stimuleren. Dit betekent dus dat ook de rest van het land gemakkelijk te ontdekken is gedurende het verblijf hier.

#7 Leer duiken of ga snorkelen

De Jardines del Rey archipel, zoals het eiland ook wel wordt genoemd, is een uitstekende locatie om te duiken. Beginners en duikliefhebbers die verblijven in een van de hotels van Cayo Coco en Cayo Guillermo, kunnen eenvoudig excursies boeken om te genieten van het indrukwekkende leven onder water.

Het kleurrijke koraal en vele zeeleven is een hoogtepunt van je verblijf op dit eiland. Het is dan ook een van de bekendste plekken om te duiken.

Als je niet zo van duiken houdt, of het hier niet wil doen, maar alsnog de onderwaterwereld wil verkennen ga dan snorkelen. Overal op het eiland zijn snorkelspullen te huur en te koop, vaak voor maar een paar dollar. Een mooi alternatief voor het duiken!

TIP ♥ – Blue Diving is een van de bekendste duikscholen. Een duik kost $50, een Open Water Diver cursus kost $365 p.p.

Cayo Coco

Overnachten op Cayo Coco

Overnachten op Cayo Coco is geen probleem. Het hele eiland staat vol met resorts en all-inclusive hotels, zeker langs de stranden. De meeste accommodatie vind je in het noorden (zo’n 15 kilometer boven het vliegveld) en in het westelijke puntje wat ze ook wel Cayo Guillermo noemen. Een klein eilandje naast Cayo Coco.

Kosten

De kosten van een overnachting zijn uiteenlopend. Je vindt hier minder casa particulares dus het overachten is hier wel wat duurder. Je moet rekenen op minimaal $100 per nacht aangezien de meeste hotels hier allemaal all-inclusive zijn.

TIP ♥ – de prijzen voor accommodatie vind je hier

Hoe kom je er?

Cayo Coco is hét resorteiland van Cuba dus ze hebben er wel voor gezorgd dat het goed bereikbaar is. Je kunt er met de auto of bus heen rijden via de dam en via de hoofdweg helemaal naar Cayo Guillermo rijden. Je kunt er echter ook heen vliegen aangezien het eiland een internationaal vliegveld heeft.

Met de bus

De makkelijkste manier om rond te reizen in Cuba is met de Viazul bussen. Het enige probleem is dat deze bussen niet naar Cayo Coco rijden. Je kunt wel naar steden in de buurt komen (op het ‘grote’ eiland) zoals Ciega de Avilla, maar vanaf hier moet je dan een taxi nemen voor $80.

TIP ♥ – als je een resort of hotel hebt geboekt heb je vaak een transportservice van het resort of het hotel

Met het vliegtuig

Aangezien het eiland een luchthaven heeft (Aeropuerto Jardines del Rey) kun je hier ook heen vliegen. De meeste reizigers komen vanuit Havana, maar het is een internationaal vliegveld dus check via een zoekmachine welke bestemmingen er te boeken zijn.

TIP ♥ – een taxi van de luchthaven naar de meeste hotels kost tussen de $15 en $25 CUC (afhankelijk van het hotel). Een een taxi van de luchthaven naar Cayo Guillermo kost ongeveer $40 tot $50

Locatie Cayo Coco

Meer lezen over Cuba?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU