Reisinformatie Cuba

Cuba is één van de leukste landen om door te reizen in Midden Amerika. Het is er relatief goedkoop, de meeste bezienswaardigheden zijn goed bereikbaar en de mensen zijn er ontzettend aardig. Het is misschien niet het gemakkelijkste land om te reizen. Engels wordt er nauwelijks gesproken en simpele dingen als tandpasta zijn niet altijd overal verkrijgbaar. Maar dat is toch vooral de charme van Cuba. Op deze pagina reisinformatie Cuba delen we alle info die je moet weten voor vertrek naar Cuba.

TIP ♥ – een retourtje Havana kost je ‘slechts’ €446   bekijk tickets

Veel bezienswaardigheden liggen op 3 tot 4 uur rijden vanuit Havana. Dat maakt het reizen in Cuba heel erg makkelijk. Maar wat moet je echt gezien hebben en waar moet je allemaal op letten als je naar Cuba gaat? Op deze pagina vertellen we je alles over het reizen in Cuba.

Backpacken Cuba

Backpacken in Cuba wordt de laatste jaren steeds populairder. Sinds Fidel Castro en daarna zijn broer Raoul het land steeds meer open stellen voor buitenlandse bezoekers begint het toerisme langzaam weer op gang te komen. Denk niet dat het een “makkelijk” backpack land is. Het is (nog) niet toeristisch en dus moet je wat meer moeite doen om achter dingen te komen. Juist dat maakt het backpacken in Cuba zo leuk.

Het is relatief goedkoop en nog ontzettend authentiek. Geen snelle internet verbindingen of wifi op elke hoek van de straat. Je bent daarom echt op jezelf aangewezen en je zal je tot de locals zal moeten richten om op pad te gaan. Juist deze Cubanen maken het backpacken in Cuba zo ontzettend mooi. Overal waar je komt wordt je met een grote glimlach ontvangen en ze zijn altijd bereid je op weg te helpen of vragen te beantwoorden. En er is echt veel meer te zien dan alleen de Cubaanse sigaren en tropische stranden.

Kosten

De kosten voor backpacken door Cuba verschillen per persoon. Het is wel iets duurder dan omliggende landen zoals Nicaragua of Guatemala. Je kunt hier voor €45 p.p. per dag prima reizen!

TIP ♥ – meer info over het backpacken vind je op de pagina backpacken in Cuba

Trinidad

Trinidad, Cuba

Beste reistijd Cuba

Over het algemeen zijn de maanden november tot en met april de beste reistijd Cuba. Eigenlijk geldt deze periode voor de meeste landen in Midden-Amerika. Omdat het minder warm is dan tijdens onze zomer en er over het algemeen ook wat minder regen valt worden deze maanden als beste reistijd gezien. Het zorgt er echter wel voor dat in deze maanden, samen met onze zomer vakantie, de prijzen hoger liggen dan in andere maanden.

Ondanks dat er meestal meer regen valt buiten deze periode kan het zeker wel de moeite waard zijn om in het laagseizoen te reizen. De prijzen dalen en het is ook minder druk. Al zal dat laatste nooit echt een probleem zijn in Cuba. Denk dus goed na over wat je precies wil doen en wat voor jou belangrijk is.

TIP ♥ – meer informatie vind je op de pagina beste reistijd Cuba.

beste reistijd voor Cuba

Budget Cuba

Cuba is best goedkoop, zeker als je reist met het openbaar vervoer. De grootste kosten zijn je ticket en een eventuele huurauto. Op je vliegticket kan je besparen door niet rechtstreeks te vliegen of buiten het hoogseizoen en de Nederlandse vakanties te vliegen. Als je met het openbaar vervoer reist en let op je uitgave moet je met zo’n $40 per persoon uit kunnen komen. Dan gaan we er wel vanuit dat je kamers kan delen met een reisgenoot. Reis je alleen? Dan zou je er $50 van kunnen maken. Reis je met een huur auto dan kost dat al snel $70 per dag extra. Er vanuit gaande dat je samen reist is dat dus $35 per persoon.

Kosten per dag

Het reizen in Cuba kostte ons zo’n US$45 tot US$50 per dag. De echte low-budget backpackers kunnen goedkoper reizen als ze in goedkopere casa particulares slapen en geen betaalde tours doen, maar het kan ook zeker duurder als je kiest voor luxere hotels en uitgebreidere maaltijden.

TIP ♥ – meer over de kosten op reis lees je op de pagina budget Cuba

Visum Cuba

Als je het over reisinformatie Cuba hebt, kan het visum daarin natuurlijk niet ontbreken. Het regelen van een visum is vaak de eerste stap als je van plan bent te gaan reizen. Als Nederlander of Belg heb je een visum nodig voor Cuba. Je kan deze gelukkig eenvoudig online aanvragen bij verschillende partijen. Het kost tussen de €25 en €50, afhankelijk van waar je je visum regelt. Je hebt de volgende mogelijkheden om je visum te regelen;;

TIP ♥ – meer weten? Check onze pagina visum Cuba

Varadero

Iedereen wil toch de stranden van Varadero bezoeken? 

Inentingen Cuba

Bij reisinformatie Cuba horen ook de inentingen natuurlijk. Het staat waarschijnlijk niet bovenaan je bucket-list, het is ook geen “sexy” reis onderwerp. Maar het is wel essentieel voor vertrek. Het is een onderwerp dat vaak wordt overgeslagen, maar we raden aan om altijd goed te letten op de gezondheidsrisico als je naar het buitenland gaat. Niet alleen voor Cuba.

TIP ♥ – meer informatie vind je op de pagina Inentingen Midden-Amerika.

Vervoer Cuba

De meeste mensen huren een auto in Cuba. Dat is naar ons idee ook de mooiste manier van vervoer in Cuba. Het is echter niet de meest goedkope manier. Andere vervoersmogelijkheden in Cuba zijn de bus en de boot. Er zijn nog wat andere opties qua vervoer door Cuba, maar dit speelt nauwelijks een rol van betekenis.

Bussen zijn de goedkoopste en meest efficiënte manier om te reizen in Cuba. Bijna alle steden zijn met elkaar verbonden via bussen. Het belangrijkste punt is natuurlijk Havana. De langste afstand die je met de bus kan afleggen is de rit van Havana naar Santiago. Deze duurt 15 uur en kost ongeveer €45.

TIP ♥ – meer informatie over het vervoer vind je op de pagina vervoer in Cuba.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven