10x backpacken in Australië

Je hebt een hoofd vol plannen. Backpacken in Australië is één groot avontuur en je hebt er zin in. Je ticket is geboekt, je spaarrekening loopt inmiddels redelijk vol met centjes en je backpack staat al klaar. Maar wat zijn nu de beste highlights van Australië om als backpacker te bezoeken? Wij maakten een lijst van de 10 beste highlights van Australië.

10x de beste highlights van Australië

Uiteraard kan deze lijst wel tig keer geschreven worden en hij zal iedere keer weer anders uitpakken. Australië is immens groot en heeft ontelbaar veel mogelijkheden qua steden, stranden, outback, natuur en cultuur. Toch heb ik mij er aan gewaagd om mijn eigen lijstje op te stellen.

#1 Sydney

Sydney staat er niet alleen in omdat het voor velen de eerste stop is in Australië. Vanaf het moment dat je vanuit het vliegtuig de haven ziet liggen weet je precies waarom je hier bent. De lijn met goud gele stranden aan de kust, vooral bij het populaire Bondi, Coogee en Manly Beach, trekt direct de aandacht.

Dan heb je nog de iconische Harbour Brigde en het Opera House. Dit in combinatie met de trendy buurten en de laid back sfeer, geplaatst tussen het weelderig park landschap en de schitterende haven.

Sunset in Sydney

#2 Great Ocean Road

Een van de bekendste highlights van Australië is de Great Ocean Road. De beste plek om aan deze Road Trip te beginnen ligt vlak bij Melbourne. De Great Ocean Road bestaat uit 244 km bochtig asfalt langs diepe klippen wat Torquay, zo’n 90 minuten vanuit Melbourne, verbind met Allansford.

Een rit die je absoluut niet gemist mag hebben. Je rijdt langs winderige stranden, prachtige uitkijk spots, dicht begroeide regenwouden en natuurlijk de 12 Apostles. Een verzameling kalkstenen pilaren die ver boven de oceaan uitsteken.

Rondreis Australie

#3 Melbourne

De grote ‘rivaal’ van Sydney en een van de bekendste highlights van Australië. Ondanks dat het weer en omgeving soms wat minder tot de verbeelding spreken, is Melbourne nog steeds een mega populaire spot voor backpackers. Het uitgebreide nachtleven, de vele eetgelegenheden en koffiebars maken een hoop goed op sociaal gebied.

Misschien is dat ook wel de reden waarom Melbourne wordt gezien als de meest Europese stad Down Under. De goedkope bezienswaardigheden zoals de street art nabij Finder Street Station, het Boheemse Brunswick St. in Fritzroy en de vele fietsroutes zijn een must voor de echte budget backpackers.

Melbourne

#4 Uluru

Ook wel bekend als ‘de rots’ en een van de bekendste highlights van Australië. Deze beroemde rotsformatie van Australië ligt in het midden van het land. Uluru stond vroeger bekend als Ayers Rock maar dat is veranderd in de naam die de aboriginals gaven aan de rots. Deze indrukwekkende steekt 348 meter boven het eeuwenoude landschap uit. Het is het kloppende hart van de outback.

Het beklimmen van de rots zal per oktober 2019 worden verboden. Gelukkig heb je het beste uitzicht vanaf de voet van de rots. Bezoek Uluru ’s morgens of aan het eind van de dag om aan de hitte van de middag te ontsnappen.

#5 Darwin

Darwin is een typische backpackers spot in Australië. Niet alleen omdat het tropische stadje de perfecte plek is om plekken als Kakadu national park en Litchfield National Park te bezoeken. Een groot deel van de backpackers komt namelijk ook voor Mitchell Street.

Een straat vol met bars, discotheken, restaurants, hostels en hotels. Hou je van een goed feestje? Dan ben je hier zeker op de juiste plek.

#6 Cairns

Wederom een tropische stad die de prachtige natuur van Australië samenbrengt met busladingen backpackers en feestjes! De meeste komen naar Cairns om te snorkelen in het Great Barrier Reef of om het prehistorische Daintree Regenwoud te bezoeken.

Er zijn meer dan genoeg tour organisaties te vinden die je kunnen helpen om beide natuur fenomenen te bezoeken. Vervolgens kan je deze schitterende ervaringen vieren met een feestje in één van de vele bars.

#7 Airlie Beach

Op zo’n 7 uur rijden van Cairns ligt Airlie Beach, de toegangspoort tot de Whitsunday Islands. Natuurlijk komt iedereen hier om dit schitterende gebied per (zeil)jacht te ontdekken. Het is een van de bekendste highlights van Australië.

Naast het varen kan je er ook snorkelen of, voor de avonturiers onder ons, skydiven boven dit prachtige gebied. Vergeet niet wat tijd in Airle zelf door te brengen. Het is een gezellige stad met backpacker hostels, bars en eetgelegenheden aan het strand.

Great Barrier Reef
Whitsunday Islands

#8 Byron Bay

Tegenwoordig is Byron de spot voor de rich and famous van Australië, maar het was ooit een echte backpackers stad. Velen stopte er op de veel gereden East Coast route tussen Sydney en Cairns. Helaas is het tegenwoordig wat duurder en sjieker dan het ooit was, maar het blijft een punt waar veel reizigers, surfers, artiesten en (wannabe) hippies samenkomen.

Een dagtrip naar het nabij gelegen Nimbin is ook een goede optie voor de echte backpackers.

#9 Gold Coast

De naam spreekt iedereen tot de verbeelding. Maar laat je niet misleiden door alleen die naam. Gold Coast biedt namelijk zoveel meer dan alleen een goudgeel strand. Je vindt het prachtige achterland, de gezellige locals, de vele nachtclubs en themaparken in de buurt.

Natuurlijk blijft het ruim 50 kilometer lange strand de trekpleister, maar er is meer dan surfers paradise. Zwemmers kunnen terecht bij Coolangatta of Currumbin terwijl surfers zich kunnen uitleven aan het hoofdstrand en Burleigh Heads.

Byron Bay

#10 Fremantle

Niet een van de bekendste highlights van Australië, maar het is het meer dan waard. Veel backpackers vestigen zich in Fremantle (wat onderdeel is van het grote Perth). Fremantle is een historisch koloniaal stadje dat de laatste jaren is opgeleefd door nieuwe hippe bars, boetiekjes, mini brouwerijen en markten.

Als je er bent bezoek dan het Cottesloe Beach in Perth en Rottnest eiland, wat er vlak voor de kust ligt.

Cottesloe Beach

    Meer lezen over 10x backpacken in Australië?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven