Next stop.. no idea!

Een reis plannen, of bestemming kiezen is bijna net zo leuk als het reizen zelf. Maar er staat zo veel op onze bucket-list dat het bijna een onmogelijke taak is om een bestemming te kiezen 🙂 Natuurlijk is Zuid-Amerika de bestemming van onze volgende reis nadat we in Azië bijna alle landen hebben gezien. En ook naast de Zuid-Amerikaanse landen is er nog zo veel te zien! Maar first things first..

Where to?

Dat is een goede vraag! Het valt niet mee om een bestemming te kiezen uit al die prachtige landen. Er is zo veel te zien dat je bijna niet weet waar je moet beginnen. Elk land heeft wel iets wat je wil zien. Of dat nu de stranden van Brazilië zijn, de natuur in Colombia of de cultuur in Peru. Er is nogal wat te zien 🙂 Er zijn al redelijk wat landen waar we zijn geweest, maar nog lang niet alles hebben gezien.

Een reis plannen is bijna net zo leuk als reizen zelf!

En het liefst vertrekken we naar een land waar we nog niet geweest zijn. Andere mensen leren kennen, een totaal nieuwe omgeving, een andere taal, ander eten en een andere cultuur. Dat is het leuke aan reizen toch?!

reismagazines

De Top 3.. of 4

We zijn nu ongeveer een week bezig met kijken waar we heen willen. We hebben de hele waslijst aan landen gelukkig aardig terug weten te dringen! Op het lijstje staan nu Ecuador, Peru, Colombia en Panama (wat inderdaad niet in Zuid-Amerika ligt 😉 ).

De kans is vrij groot dat het Ecuador of Colombia en Panama wordt. In ieder geval een combinatie van landen. Wat hey.. als je er toch bent kun je er net zo goed een paar meepakken! En het voordeel van ‘eigen baas‘ zijn is dat je niet aan een maximaal aantal vakantiedagen vast zit.

Plannen

Wij, of ik (Ties), ben erg slecht in plannen. Ik plan eigenlijk nooit zo heel veel. Niet omdat ik dat fijner reizen vind (want een planning is best wel handig!) maar omdat ik er gewoon heel erg slecht in ben. Daarnaast vind ik dat een planning in praktijk nooit helemaal overeen komt. Als je dan gewoon geen planning maakt, loop je ook niks mis wat je wilde zien 🙂

Dat betekent overigens niet dat ik niks uit zoek. Er zit een verschil tussen plannen en voorbereiden. Ik plan nooit een reis van dag tot dag, maar ik doe wel enig onderzoek. Waar is het veilig, wat moet ik gezien hebben, hoe zit het met openbaar vervoer, kan ik van A naar B vliegen? Er zijn we degelijk vragen die ik even check 🙂

    Meer lezen over Next stop.. no idea!?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven