Er is altijd een reden

Het is geen geheim dat wij graag reizen. Andere mensen ontmoeten, nieuwe plekken ontdekken, de lokale cultuur leren kennen.. het zijn slechts een paar dingen die het reizen zo leuk maakt. Toch horen we wel eens; ‘dat kan ik niet

Er zijn een heleboel dingen die je kunnen weerhouden van reizen: geen geld, net verhuisd, een baan waar je aan ‘vast’ zit, ouders die het lievern niet willen etc. Dan kan je niet reizen. Of toch wel? Want misschien is dat juist wel hét moment om te reizen!

Montevideo

‘Reizen’ is voor sommige een droom die nooit uit komt, om wat voor reden dan ook. Maar zijn moeilijke omstandigheden niet de BESTE reden om te reizen? Wat heb je immers te verliezen?

Als je een baan hebt die je niet leuk vindt, wat is er dan leuker om te zeggen; ‘fuck it, ik ga!’. Als je geen geld hebt valt er ook weinig te verliezen. Erger dan blut zijn kan niet toch? Go with the flow! Misschien ontdek je onderweg wel je passie zoals wij?!

De vrijheid die ik ervaar door te reizen is me vele malen meer waard dan duizenden euro’s op m’n bankrekening.

Veel mensen zien te vaak het gevaar in plaats van de mogelijkheden. Hoe zit het met m’n baan? Met m’n CV? Is reizen niet eng? Is reizen niet heel duur? Wat moet ik met m’n huis? Enz. Je kunt ontslag nemen, tijdens het reizen ontmoet je mensen, het hoeft niet duur te zien en een huis kun je verkopen. En zo kunnen we nog wel even door gaan.

Er zijn genoeg mogelijkheden om wat geld te verdienen in het buitenland. Rijk word je er waarschijnlijk niet van, maar is dat het allerbelangrijkste? De vrijheid die ik ervaar door te reizen is me vele malen meer waard dan duizenden euro’s op m’n bankrekening.

Alleen reizen in Zuid Amerika

Stel jezelf open voor nieuwe kansen, mogelijkheden en ervaringen zal er ook veel meer op je pad komen. Je hoeft niet naar Zuid-Amerika, misschien vind je het geluk wel in de Veluwe? Of in Noorwegen? Het belangrijkste is dat je uit je comfort zone stapt. Mensen zijn geneigd te blijven doen wat ze altijd doen, omdat het ‘veilig’ is.

Eng?

Waarschijnlijk wel. Er zijn genoeg redenen om niet te reizen. Maar nog meer redenen om juist wel te reizen. Natuurlijk is het spannend. Maar wat is het ergste dat er kan gebeuren? Het reizen valt tegen? Je geld is op? Dan kun je altijd weer naar huis gaan. En de rest van je leven blijven doen wat je nu doet zou ik enger vinden!

Eng? Zeker weten, alles wat nieuw is, is eng! Maar elke avond Facebooken en Netflix kijken is ook niet bepaald spannend?

En het geld dan? Moet je niet heel veel geld hebben? Gelukkig kun je in het buitenland ook werken. Je kunt Engelse les geven, schoonmaken in hotels, achter een bar gaan staan, op een boerderij werken of je eigen website starten. Er zijn mogelijkheden genoeg. Onderweg kom je er wel achter wat je echt leuk vindt. Met een working holiday visa kom je een heel eind.
Alle redenen of excuses om niet te reizen hebben we ondertussen gehoord. Maar als je echt wil is er een weg.

The horizon is as wide as your imagination. Wat heb je te verliezen?

    Meer lezen over Er is altijd een reden?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven