Taroko Gorge

Ben je in Taiwan, dan moet je zeker een bezoek brengen aan Taroko Gorge. Dit is een van de beroemdste toeristenattracties in Taiwan, die ieder jaar door duizenden toeristen van over de hele wereld bezocht wordt. Meer over deze beroemde toeristische attractie in het land, lees je op deze pagina.

Taroko Gorge

Taroko Gorge is een van de zes nationale parken in Taiwan. Het park werd gesticht op 28 november 1986 en overspant diverse delen van het land. De naam van het nationale park verwijst naar de Tarokokloof, die weer verwezen is naar de Truku bevolking. Deze bevolking woonde oorspronkelijk in de kloof.

Breng een bezoek aan de Eternal Spring Shrine, een mooie tempel

In Taroko Gorge vind je ruim 144 vogelsoorten, 30 zoogdiersoorten, 32 reptielsoorten, 250 vlindersoorten en 18 vissoorten. Daarnaast zijn er in het nationaal park vele soorten bomen, planten en bloemen te vinden.

Taroko National Park

Het is niet gek dat het een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Taiwan is

De geschiedenis van Taroko Gorge

Taroko Gorge werd officieel een nationaal park in het jaar 1986. De titel die het park toen kreeg, was een belangrijk gebaar van de regering. De economie van het land groeide namelijk zo hard, dat de regering duidelijk wilde maken dat ze ook nog aandacht hadden voor het milieu.

Door het natuurgebied een naam te geven en officieel onder te dompelen tot nationaal park, liet de regering van Taiwan zien dat ze de natuur van het land ook nog steeds erg belangrijk vonden.

Bezienswaardigheden in Taroko Gorge

Er zijn diverse bezienswaardigheden te bewonderen in Taroko Gorge. Ten eerste is er de Ching Shue Clif: een berg van 1000 meter hoog die plotseling oprijst uit de helblauwe zee in het nationale park. Een andere bezienswaardigheid in het nationale park, is de Hsiangte Tempel.

Deze tempel is op een klif gebouwd en vernoemd naar een boeddhistische monnik. De monnik kwam in de tempel om te bidden voor de bouwvakkers die de Central Cross Island Highway bouwden, de snelweg die van de oostkust van Taiwan naar de westkust van Taiwan gaat. Zijn gebeden werden overigens niet verhoord, want er stierven meer dan 400 bouwvakkers bij het aanleggen van de beroemde snelweg.

Kamperen

Hou je van kamperen? Dan is er goed nieuws! Je kunt hier namelijk kamperen. De camping heeft water, verlichting, 12 houten ’tenten’, toiletten (met koud water douches) en wastafels. De kosten voor zo’n houten tentje, of huisje is NT $300 per dag. Dat is zo’n €8,65.

De natuur is prachtig

De Shakadang Trail wandeling

Ben je in Taroko Gorge, dan raden wij je zeker aan om de wandeltocht van de Shakadang Trail te doen. Deze wandeltocht is vernoemd naar de rivier die het pad volgt. De wandeling werd ruim 40 jaar geleden ontdekt door een groep jongeren en is zeker de moeite waard om helemaal uit te lopen. Je loopt niet alleen over kliffen langs de heldere rivier van Taroko Gorge, maar komt ook de mooiste bomen, planten en bloemen tegen.

TIP ♥ – je hoeft geen entre te betalen. Hierdoor kan het best druk zijn. Ga daarom vroeg in de ochtend.

Hoe kom je er?

Om in Taroko Gorge te komen vanuit Taipei, neem je eerst de trein naar Hualien. Eventueel kun je een pitstop maken bij East Rift Valley, waar je prachtige rijstvelden kunt bewonderen. Vanuit East Rift Valley kom je vervolgens in Taroko Gorge, waar je van het prachtige natuur kunt genieten.

taroko gorge

De Eternal Spring Shrine

Beste reistijd

Het park ligt aan de oostkust van Taiwan en heeft een oppervlakte van maar liefst 92.000 hectaren. De bergen van het nationaal park, scheiden Taroko Gorge op een natuurlijke manier af van de rest van het land. Omdat Taroko Gorge aan de oostkust van Taiwan ligt, kun je het beste in november of december naar deze vakantiebestemming gaan.

In deze maanden is het namelijk niet te heet in Taiwan, maar valt er over het algemeen ook minder neerslag dan in de wat meer grillige zomermaanden. Omdat je in Taroko Gorge mooie wandelingen wil kunnen maken, kun je de warmste maanden en de wat meer regenachtige maanden het beste vermijden.

TIP ♥ – de beste maanden om het dit gebied te bezoeken zijn november of december

Locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven