Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Sun Moon Lake

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Sun Moon Lake is een van de bekendste en meest bezochte meren van Taiwan. Je moet er rekening mee houden dat er veel toeristen zijn als je naar het meer gaat, maar dit maakt het bezoeken van Sun Moon Lake zeker niet minder de moeite waard. Het meer is niet alleen prachtig, maar er is ook veel te doen in de omgeving van Sun Moon Lake. Meer weten over dit bijzondere meer?

Meer weten over dit meer? Lees dan meer over Sun Moon Lake op deze pagina waar je het volgende vertellen over dit indrukwekkende meer.

Sun Moon Lake

Sun Moon Lake is een groot meer met een omtrek van 33 kilometer. Het meer is een belangrijke toeristische trekpleister, maar het is er zeker niet te druk. Omdat er vrij veel toeristen komen bij Sun Moon Lake, is er meer dan genoeg te doen bij het meer.

Zo kun je een scooter of fiets huren om de hele omtrek van het meer af te rijden, maar kun je ook diverse bezienswaardigheden bekijken bij het meer en andere leuke activiteiten ondernemen.

TIP ♥ – informatie over vervoer, tours, weer etc. vind je op de officiele website

Fietstocht

Wil je Sun Moon Lake echt goed kunnen bewonderen, dan maak je een fietstocht rond het meer. Je kunt ook met de scooter rijden, maar dan ga je toch net iets sneller en zie je niet zo veel van de omgeving. Houd er wel rekening mee dat een fietstocht vrij pittig is, aangezien er ook flink steile stukken zijn die je moet fietsen. Ben je moe, dan neem je gewoon even pauze bij een van de bezienswaardigheden op de route of in een van de omliggende dorpjes van Sun Moon Lake.

sun moon lake

Het meer in de vroege ochtend

Bezienswaardigheden

In de omgeving van Sun Moon Lake zijn diverse bezienswaardigheden om te bewonderen. Ten eerste is er de Wen Wu Tempel, die je vanzelf tegenkomt als je een fiets- of scootertocht om het meer heen maakt. De tempel ziet er niet alleen prachtig uit, maar staat ook in een mooie omgeving.

De beste tijd om Sun Moon Lake te bezoeken is vroeg in de ochtend of tegen het eind van de middag

Een andere bezienswaardigheid bij Sun Moon Lake is Peacock Garden. Dit is een grote tuin waar tientallen pauwen rondlopen, waar je eventueel mee op de foto kunt gaan. Niet heel bijzonder, maar wel leuk om te zien en een goed moment om pauze te houden tijdens je fiets- of scootertocht.

Boottocht

Er zijn verschillende manieren om Sun Moon Lake te verkennen. Het kan met de bus, auto, scooter, fiets of boot. De beste manier is een boottocht. Een ticket voor volwassenen kost TWD 100 (€2,80 – enkele reis) en TWD 300 voor een rondje over het meer.

Sun Moon Lake

Het meer ligt in een schitterende omgeving

Hoe kom je er?

Je kunt eenvoudig met de bus naar Sun Moon Lake vanuit diverse steden in de buurt. De meeste mensen reizen naar Sun Moon Lake vanuit Taichung, aangezien er vanuit deze stad meerdere directe buslijnen naar het meer gaan.

Beste reistijd

Je kunt het beste naar het meer gaan in de maanden oktober en november. Dit geldt overigens niet alleen voor dit meer, maar ook voor de rest van Taiwan. In de maanden oktober en november is de temperatuur aangenaam (niet te warm en niet te koud), regent het minder dan in het voorjaar en heb je minder kans op tyfonen dan in de zomer.

Wel moet je er rekening mee houden dat het in de maanden oktober en november wat drukker is, aangezien de meeste toeristen rond deze tijd naar Taiwan gaan.

Locatie

Meer lezen over Taiwan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Sinds Corona is er wereldwijd een veel veranderd. Ondanks dat we ons uiterste best doen, is onze informatie niet overal up-to-date.

Zie jij een foutje, of heb je recente informatie voor ons? Dan zouden we het supertof vinden als je ons een berichtje stuurt.

Dan zorgen wij dat het z.s.m. online komt.

CONTACT!