Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Steden Sri Lanka

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Sri Lanka is één van de kleinste landen in Azië. Naast prachtige kustplaatsen, bergachtige gebieden, groene valleien, nationale parken, eeuwen ouden tempels en een bevolking die altijd voor je klaar staat zijn er ook nog mooie en mooie dorpen en (oude konings) steden Sri Lanka. Van Colombo met 600.000 inwoners tot Galle met Nederlandse tinten, allemaal steden met een verhaal en bijzondere highlights.

Steden Sri Lanka

De steden Sri Lanka zijn er in alle soorten en maten. Het land is net zo groot als Ierland dus er zijn niet heel veel steden. Doordat het land zo klein is zijn de steden Sri Lanka ook makkelijk te bezoeken. Aan de kust vindt je kleinere badplaatsen maar ook de grotere steden als Colombo. En naast de huidige bekende steden zijn er ook nog oude koningssteden als Polonnaruwa en Anuradhapura. De steden Sri Lanka hebben allen een uniek karakter en bijzondere bezienswaardigheden. Op deze pagina vindt je alle mooie en belangrijke dorpen en steden Sri Lanka.

Colombo

Colombo is de grootste stad van Sri Lanka en is wint de laatste jaren aan populariteit. Het is het commerciële centrum, de officiële hoofdstad van het land is Sri Jayawardenapura Kotte (Kotte), wat er naast ligt. Waar het vroeger een stad was waar reizigers ‘verplicht’ heen moesten op hun weg naar het zuiden is het vandaag de dag een veelzijdige stad die steeds meer zijn glorie van vroeger terug vindt.

Ella

Ella is het populairste hill station in Sri Lanka. Het is de ideale plek om even gas terug te nemen van je reisschema en een paar relax-dagen in te plannen. Dat kan in Ella prima met een paar van de beste hotels van het land en de meest spectaculaire uitzichten. De natuur rondom Ella is sprookjesachtig mooi!

Polonnaruwa

Polonnaruwa is een oude koningsstad in het oosten van Sri Lanka. Vanaf deze stad regeerde verschillende koningen 800 jaar geleden over het land. Polonnaruwa was het commerciële en religieuze centrum. De oude tempels en ruïnes die je hier vandaag de dag nog vindt geven een aardig beeld over hoe deze koningsstad er uit gezien moet hebben in de hoogtijdagen

Kandy

Kandy is naast Colombo een van bekendste steden in Sri Lanka. Het is niet voor niets de culturele hoofdstad van het land. De stad biedt sfeer, geschiedenis, cultuur, groene heuvels en een goede vibe. Kortom een stad die je niet over kunt slaan op je reis door Sri Lanka.

Nuwara Eliya

Nuwara Eliya is een oud koloniaal Brits hill station. Als één van de weinige hill stations in Azië heeft het de heerlijke sfeer behouden. Het oude centrum is een verzamelplaats van schitterende rozentuinen, hagen en typisch Britse bungalows.

Anuradhapura

Meer dan 1.000 jaar was Anuradhapura toneel van Singhalese koningen die vanuit deze stad hun koninkrijk aanstuurde. Het was één van de grootste en belangrijkste Sri Lankaanse koninklijke hoofdsteden van die tijd. De glorie is enigszins vergaan maar nog steeds is Anuradhapura een prachtige stad met paleizen, stoepa’s, schitterende tuinen en een indrukwekkende geschiedenis.

Jaffna

Langzaam maar zeker verwelkomt Jaffna steeds meer toeristen. Het is een fascinereden, unimposing en meestal niet zo toeristische plaats dat lang de onbetwiste culturele hoofdstad van de Sri Lankaanse Tamils was. Het is een plek die zeker het bezoeken waard is!

Galle

Als Nederlander mag je de stad Galle eigenlijk niet missen. Het is namelijk lang in handen geweest van de Nederlanders. Er hangt hier dan ook een Nederlandse sfeer. Hoewel de buitenwijken niet veel sfeer hebben veranderd dat zodra je de ommuurde binnenstad binnen komt en binnen treedt in een oude koloniale stad.

Meer lezen over Sri Lanka?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU