vakantie Sri Lanka

Dat zo’n klein eiland zo divers kan zijn is bijzonder, zelfs in Azië. Een vakantie Sri Lanka brengt je van tropische stranden naar 2000 jaar oude tempels en van chaotische steden tot verlaten stukken natuur. Het heerlijke eten en de scherpe prijzen maken van Sri Lanka daarom een ideaal vakantie land. Waar de afgelopen jaren veel surfers en backpackers het land wisten te vinden, weet tegenwoordig ook de internatioanle reiswereld deze kleine parel in Azië te vinden. Bekijk onze tips voor het boeken van een vakantie Sri Lanka.

6x tips voor een vakantie Sri Lanka

Een heerlijke vakantie aan één van de prachtige stranden van Sri Lanka, of gewoon twee weken genieten van al het moois op die eiland. In Sri Lanka kan het allemaal. Het land is niet groot waardoor je in korte tijd veel delen van het land kunt bezoeken. Daarnaast zijn ook de prijzen nog eens gunstig. Kortom; een ideaal vakantieland!

Een vakantie Sri Lanka biedt je alles wat je in een vakantie zoekt. Mooie stranden, lekker weer, aardige mensen en heerlijk eten. En dat is een van de leukste landen in Azië!

Ella

De mooie regio rondom Ella

TIP 1  Boek op het juiste moment

Er gaan nogal wat vragen rond op internet over wat nu precies het beste moment is om te boeken. Dat is met georganiseerde vakanties niet zo makkelijk te zeggen. Van vliegtickets weten we ondertussen dat je zo’n 8 weken van tevoren moet boeken, het weekend moet vermijden en het best kunt boeken op dinsdag tussen 18:00 en 24:00 uur. Maar hoe zit dat met een vakantie Sri Lanka?

Vaak worden bij georganiseerde vakanties de tickets en accommodaties vooraf grootschalig ingekocht. Dat betekent dat prijzen meestal vast liggen, ongeacht of je nu een week van tevoren boekt of een jaar. Daarom hoef je ook niet te rekenen op last minutes vakanties naar Sri Lanka. Die zijn er bijna niet. Je kunt het beste vroeg boeken omdat je dan nog kans hebt op vroegboekkortingen.

TIP ♥ – je zoekgeschiedenis op internet heeft geen invloed op de prijs van vakanties (of vliegtickets).

TIP 2  Boek een pakketreis

Het is misschien leuker om je vakantie naar Sri Lanka zelf te regelen, maar dit hoeft niet altijd goedkoper te zijn. Zelf je ticket regelen en je accommodatie uitzoeken is best wat werk. En daarnaast weet je nooit precies wat de beste accommodatie of plekken zijn. Een vliegticket kost al snel €500, in het hoogseizoen al snel €700. Tel daar je accommodatie bij op en je bent voor 21 dagen al snel duizenden euro’s kwijt.

Daarnaast is het grote voordeel dat je zelf niks hoeft te regelen qua visum, inchecken, reistijden uitzoeken, bustickets en accommodatie boeken etc. als je een pakketreis of vakantie Sri Lanka boekt.

TIP 3  Ga niet in het hoogseizoen

Een vakantie in het hoogseizoen is altijd duurder dan buiten het hoogseizoen om. Dan hebben we het niet eens zozeer over de beste reistijd van Sri Lanka, maar meer over het reisseizoen van Nederlanders. Bijna iedereen heeft namelijk vakantie in de maanden juli en augustus. Sommige wat eerder dan andere. Feit is dat als je aan die maanden vast zit, je helaas altijd duurder uit bent. Niet alleen met vakanties, maar ook qua tickets, mocht je je reis zelf willen regelen.

Als je niet aan de schoolvakanties of bouwvak vast zit, raden we aan om buiten de zomermaanden te reizen. Dat is aanzienlijk goedkoper dan in onze schoolvakanties. De beste reistijd voor Srii Lanka zijn de maanden december tot en met maart voor het westen en het binnenland. Als je naar de oost- en noordkust gaat moet je hier in april/mei tot en met september zijn.

TIP 4  Bedenk wat je wil zien of doen

Dat klinkt heel logisch, maar veel mensen boeken een vakantie Sri Lanka zonder eerst uit te vogelen wat ze precies willen. En er kan best wat verschil zitten tussen bepaalde georganiseerde vakanties. Sri Lanka is voor zo’n klein land best veelzijdig. Je kunt er voor kiezen om de mooiste stranden te bezoeken, de mooiste nationale parken te verkennen of om alle mooie tempels te bezoeken. Of een combinatie van alles.

Zorg er in ieder geval voor dat je van tevoren weet wat je zoekt zodat je weet naar welke vakantie Sri Lanka je zoekt. De beste vakanties zijn de ‘Best Of…’ vakanties. Die combineren vaak de mooiste bezienswaardigheden van een land in een vakantie.

TIP ♥ – bekijk alle highlights Sri Lanka

Nuwara Eliya

Nuwara Eliya is een oud koloniaal Brits hill station. Als één van de weinige hill stations in Azië heeft het de heerlijke sfeer behouden. Het oude centrum is een verzamelplaats van schitterende rozentuinen, hagen en typisch Britse bungalows.

Sigiriya

De ruïnes van Sigiriya zijn niet alleen de meest indrukwekkende geologische formaties van Sri Lanka, maar ook één van de grootste culture schatten van het land. Sigiriya is een 200 meter hoge rots midden in de jungle met op de top de ruïnes van één van de spectaculairst gelegen heiligdommen ter wereld.

Polonnaruwa

Polonnaruwa is een oude koningsstad in het oosten van Sri Lanka. Vanaf deze stad regeerde verschillende koningen 800 jaar geleden over het land. Polonnaruwa was het commerciële en religieuze centrum. De oude tempels en ruïnes die je hier vandaag de dag nog vindt geven een aardig beeld over hoe deze koningsstad er uit gezien moet hebben in de hoogtijdagen

Ella

Ella is het populairste hill station in Sri Lanka. Het is de ideale plek om even gas terug te nemen van je reisschema en een paar relax-dagen in te plannen. Dat kan in Ella prima met een paar van de beste hotels van het land en de meest spectaculaire uitzichten. De natuur rondom Ella is sprookjesachtig mooi!

Polonnaruwa

De tempels van Polonnaruwa zijn de moeite waard!

TIP 5  Schrijf je in voor nieuwsbrieven

Eerlijk is eerlijk. Wij zijn er ook niet echt fan van. Tegenwoordig lijkt iedereen een nieuwsbrief te hebben en ben je drukker met het verwijderen van mails dan het daadwerkelijk lezen van de mails. Toch hebben ze wel degelijk nut. Veel reisorganisaties promoten namelijk hun deals via nieuwsbrieven (en social media).

Als je je in schrijft voer een nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de beste deals en mooiste vakanties. En een korting van 10% lijkt niet veel, maar een drie-weekse vakantie Sri Lanka kost al snel €2.000 p.p. Dat is een korting van €200 per persoon. Reken maar uit als je met je gezien op vakantie gaat!

TIP 6  Vergelijk de reisorganisaties

Er zijn ontelbaar veel reisorganisaties die een vakantie Sri Lanka aanbieden. De een is goedkoper dan de ander, en bij sommige heb je een beter gevoel dan bij andere. Wat we altijd aanrader is het vergelijken van reizen en reisorganisaties. Let niet alleen op de prijs, want goedkoop is niet altijd goed. De comfort van je vakantie is misschien nog wel belangrijker.

De meeste organisaties brengen je naar dezelfde highlights in Sri Lanka, maar de een legt de nadruk op mooie hotels terwijl de ander de nadruk legt op goed vervoer. Vraag offertes aan, bel de organisaties en vraag alles wat je wil weten. Het kan net dat verschil maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven