Route Bali

De reiswereld staat stil door het Coronavirus. Bali is ‘leeg’ en dat is uniek omdat het normaal gesproken een van de populairste eilanden van Indonesië is. Helaas betekent het ook slecht nieuws voor een groot deel van de bevolking dat afhankelijk is van toerisme.

We hopen dat de wereld snel weer open gaat en dat er weer naar Bali afgereisd kan worden. Wij hebben alvast een mooie route door Bali samengesteld.

Handige route door Bali

Bali biedt genoeg vermaak voor iedere reiziger. Of je nu komt om te luieren, te feesten of om cultuur te snuiven. Het kan hier allemaal.

Maar wat is dan de beste route door Bali die je kunt volgen?

#1 Canggu

Wij zijn meerdere keren in Bali geweest en er zijn eindeloze mogelijkheden qua route. Wij beginnen onze route door Bali vaak in Canggu.

Canggu is een van de meest relaxte plekken op Bali. Het is (nog) niet zo druk als de regio Kuta, je kunt er heerlijk eten, het strand is mooi en de accommodaties zijn goed. Het is een hippe bestemming en een van de beste plekken om je reis door Bali te beginnen.

  • Tijd – 3 dagen
Route door Bali
Het ideale begin van je reis

#2 Tanah Lot

Canggu ligt vlak bij Bali’s bekendste tempel; Tanah Lot. Deze tempel mag je niet missen tijdens je route door Bali bent.

Het is een van de bekendste trekpleisters van het eiland. Als je een markt bezoekt, een souvenir winkel in loopt of gewoon op straat kijkt, is de kans groot dat je een beeldje of fotohanger van de Pura Tanah Lot tegenkomt.

Je kunt een tour boeken naar de tempel, maar vanuit Canggu Beach kun je er ook heen lopen.

  • Tijd – 0,5 dagen
Bali
Tanah Lot

#3 Bingin en omgeving

Vanuit Canggu is het slechts een uur naar Bingin, een van Bali’s bekendste surfspots. Het is een rustig deel van Bali, vooral populair onder surfers.

Je vind er veel mooie accommodaties aan het strand, maar er is wat minder te doen dan in Canggu of andere bekende plekken. Je komt hier vooral om te surfen.

  • Tijd – 2 dagen
Dreamland Beach
Dreamland Beach op Bali

#4 Uluwatu

Tanah Lot is een bekende tempel op Bali, maar Uluwatu is net zo bekend. Deze tempel staat op een hoogte klif waarbij je uitkijkt over de zee. Persoonlijk vond ik Uluwatu mooier dan Tanah Lot.

Huur een scooter, wat niet meer kost dan €10 per dag, en je rijdt er makkelijk heen vanaf Bingin.

Rij niet in een keer terug naar Bingin, maar maak een kleine omweg naar Nusa Dua Beach. Dit is een van de mooiste stranden van Bali en ligt op slechts 35 minuten rijden van Uluwatu.

  • Tijd – 0,5 dagen
Uluwatu
Uluwatu tempel

#5 Ubud

Een van onze favoriete plekken in Azië; Ubud! Dit is zo’n plek waar je een dag of 3 plant en uiteindelijk 5 dagen blijft hangen. Dit stadje is een en al sfeer.

Overal vind je leuke cafés, bars waar je lekker kunt drinken, hippe shops en leuke markten. Er is van alles te doen in en rondom Ubud voor jong en oud. Vooral de rijstterrassen zijn erg indrukwekkend.

Ubud is een van de meest bezochte plekken op Bali en zeker in juli en augustus loop je hier schouder aan schouder.

Toch raden we aan hier heen te gaan, want het is een van de leukste plekjes op Bali. Daarnaast een goede basis voor je route door Bali.

  • Tijd: 3 dagen
Ubud
Gezellige straatjes in Ubud

#6 Gunung Agung

Bali telt vijf vulkanen, maar Gunung Agung en Gunung Batur zijn de twee bekendste. Deze twee worden ook het vaakst beklommen.

In deze route door Bali kiezen we de Gunung Agung omdat deze makkelijker is te beklimmen dan Batur. Je kunt echter ook kiezen voor Batur omdat ze beiden makkelijk te bereiken zijn vanuit Ubud. In Ubud kun je voor beide vulkanen genoeg tours boeken.

De Gunung Agung is met 3.142 meter de hoogste piek van Bali. Het is tevens één van de bekendste highlights van Bali. Het uitzicht vanaf de top is dan ook magisch mooi!

  • Tijd: 1 dag
Gunung Agung
Gunung Agung in de verte

#7 Sidemen

Sidemen is een klein dorpje dicht bij Gunung Agung. Het is nog niet zo druk als de rest van Bali en je komt hier echt tot rust. Het wordt niet voor niets gezien als het rustigere alternatief van Ubud (hoewel hier veel minder te doen is).

Als je tijdens je route door Bali de mooiste rijstvelden wilt zien, moet je in Sidemen zijn, want hier vind je de mooiste.

Dit is een heerlijke plek om even bij te komen van het drukke Bali en de batterij op te laden voor de laatste paar bestemmingen!

  • Tijd: 2 dagen
Sidemen op Bali
Rijstvelden bij Sidemen

#8 Lovina

Lovina is een van de minder bezochte plekken op Bali. Het is redelijk bekend, ook omdat je hier met dolfijnen kunt zwemmen, maar toch komen er relatief weinig reizigers.

Het is de ideale uitvalsbasis om het noorden van Bali te ontdekken. Lovina ligt aan de kust, maar je vindt hier geen witte stranden zoals in het zuiden.

Het strand is hier bruin/zwart vanwege de vulkanische activiteiten.

  • Tijd: 1 dag
Route door Bali
Lovina Beach

#9 Munduk

Munduk is een van de mooiste plekken op Bali en mag zeker niet ontbreken tijdens je route door Bali. De regio staat bekend om de indrukwekkende jungle en vele watervallen.

Het is een mooie regio om te voet of met de scooter te ontdekken. Zeker als je van natuur houdt.

Vanuit heel Bali worden er tours georganiseerd naar deze regio, dat zegt eigenlijk al genoeg!

  • Tijd: 1 dag
Munduk
Uitzicht op de jungle van Jatiluwih

#10 Jatiluwih

De laatste bestemming op deze route door Bali zijn de rijstterrassen van Jatiluwih. Bali staat bekend om de rijstvelden en hoewel de meeste reizigers de rijstvelden van Ubud bezoeken, zijn die van Jatiluwih veel indrukwekkender!

Hier vind je namelijk rijstterrassen die tegen de heuvels zijn gebouwd. Het uitzicht is schitterend.

De beste kans om de groene rijstterrassen te zien is in de maand maart tot en met april of oktober en december.

  • Tijd: 0,5 dagen
Jatiluwih
De rijstterrassen van Jatiluwih

#11 Nusa Penida

Als je nog tijd over hebt voor je route door Bali kun je het nabijgelegen Nusa Penida bezoeken. Dit eilandje ligt vlak bij Bali en is minstens zo mooi.

Het is kleiner, maar de stranden zijn misschien nog wel mooier. Je kunt dit eilandje in 3 tot 4 dagen prima ontdekken.

Vergeet niet Kelingking viewpoint te bezoeken!

  • Tijd: 3 dagen
Nusa Penida
Kelingking Beach en viewpoint

#12 Nusa Lembongan

Als je nóg meer tijd over hebt kun je er voor kiezen om na Nusa Penida ook nog Nusa Lembongan te bezoeken. Dit is het kleine eilandje voor Penida.

De laatste jaren wordt het eiland steeds populairder. Niet alleen omdat Bali steeds drukker wordt, maar ook omdat gewoon een indrukwekkend eilandje is.

Het is vooral een eiland voor surfers en budget reizigers.

  • Tijd: 2 dagen
Nusa Lembongan
Nusa Lembongan

    Meer lezen over Route Bali?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven