Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Reisinformatie Cambodja

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Cambodja heeft een schitterende natuur, cultuur en tradities en vriendelijke inwoners waardoor een bezoek aan Cambodja voelt als thuiskomen. Cambodja mag vandaag de dag misschien minder bezocht worden dan buurlanden Vietnam en Thailand; tot het jaar 1350 was Cambodja deel van het grote Khmer-rijk. Dit rijk strekte zich uit over grote delen van het huidige Zuidoost-Azië. Het huidige Cambodja speelde misschien wel de grootste rol tijdens het Khmer-rijk.

TIP ♥ – bij CheatpTickets boek je voor €485 een retourtje Amsterdam – Phnomh Penh

Reisinformatie Cambodja

Cambodja is een land in opkomst, steeds meer toeristen weten het land te vinden. Of het nu gaat om een korte reis of backpacken in Cambodja kan het beide. Niet vreemd want het land heeft naast wereldberoemde tempels ook een schitterende natuur.

Het land was in de tijd van de Khmers misschien wel de belangrijkste regio met Angkor als hoofdstad van het vroegere Khmer-rijk. Voordat je echter naar Cambodja afreist is het goed om een aantal dingen te weten, zoals;

Backpacken Cambodja

Backpacken is de leukste manier om een land te ontdekken. Je hebt alle vrijheid om te gaan en te staan waar je wilt, je zit niet vast aan schema’s van reisorganisaties. Als je wil stoppen om mooie foto’s te maken kun je gewoon stoppen en je kunt blijven in een plaats waar je het leuk vindt. Backpacken Cambodja is de laatste jaren dan ook erg populair geworden.

TIP ♥ – meer informatie over backpacken vind je op onze pagina backpacken in Cambodja.

Cambodja is tot één van de makkelijkste landen in Zuidoost-Azië om te backpacken. Vooral omdat het land niet erg groot is. De highlights en steden liggen hierdoor dicht bij elkaar. Je hoeft dus nooit lang te reizen.

De tempels in Cambodja zijn uiteraard de grootste reden om hier te komen maar Cambodja biedt veel meer. Het land heeft schitterende natuur, ongerepte tropische eilandjes en vriendelijke inwoners.

Angkor

De tempels van Angkor zijn zonder twijfel de grootste highlight van het land. Ze worden heel veel bezocht en het is er vrij druk maar dat is geen reden om de tempels over te slaan.

We hebben een aparte pagina waar je alle tips vind voor een bezoek aan de tempels. Check het hier.

Angkor

De Angkor Wat bij zonsondergang

Beste reistijd Cambodja

De gemiddelde jaartemperatuur in Cambodja ligt maar liefst tussen de 25 en 27 graden. Het weer en klimaat in Cambodja zijn sterk afhankelijk van de locatie waarop je op een bepaald moment bent. De beste reistijd voor Cambodja wordt bepaald aan de hand van de temperatuur en regenval. Wat dat betreft zijn de maanden november tot en met maart de beste tijden om in Cambodja te reizen.

TIP ♥ – als je hier meer over wilt lezen, kijk dan eens op de pagina beste reistijd Cambodja.

Beste reistijd voor Cambodja

Budget Cambodja

De kosten voor een overnachting of eten en drinken liggen hier lager dan in bijvoorbeeld Thailand. Zo kan je al voor €10 per nacht verblijven in een hostel in Phnom Penh. Met €35 per dag kun je daarom prima rond komen in Cambodja.

Met zo’n €30 tot €35 per dag kun je prima rondkomen in Cambodja

Dan hebben we het over; een overnachting in hostels (privé kamer), eten buiten de deur in normale restaurants, een bezienswaardigheid bezoeken en wat boodschappen (water en fruit). Je kan het ook duurder maken als je wat meer luxe wilt. Het kan ook goedkoper als je genoegen neemt met slapen op dorms, het koken van je eigen eten, etc.

TIP ♥ – meer over dit onderwerp lees je op Budget Cambodja.

Visum Cambodja

Als je naar Cambodja reist heb je een visum nodig. Gelukkig is zo’n visum wel redelijk eenvoudig te regelen. Dit kan in Nederland maar dat is vaak duurder dan in Azië zelf. Hou er rekening mee dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn. Een visum aanvragen kan op de volgende manieren;

  • online e-Visum aanvragen
  • visum via een hostel in Bangkok
  • bij een grensovergang van Cambodja
  • via de luchthaven van Phnom Penh / Siem Reap (Visa Upon Arrival)
  • via de ambassade in het buitenland

TIP ♥ – meer informatie over het visum en hoe je dit het beste kunt regelen lees je op de pagina Visum Cambodja.

Strand Cambodja

Het strand bij Koh Rong

Inentingen Cambodja

Tijdens je reis door Cambodja wil je niet ziek worden. Dat is een van de ergste dingen die kan gebeuren. Wij spreken helaas uit ervaring. Als je naar Thailand gaat zijn er geen verplichte inentingen maar wel een aantal die worden aangeraden zoals DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en Hepatitis A+B. We raden aan om je hier tegen te laten inenten. Vaak wordt het verzekerd door je verzekering.

TIP ♥ – meer hierover lees je op de pagina Inentingen Cambodja.

Eten en drinken Cambodja

Zoals veel dingen in Cambodja is ook het eten grotendeels afkomstig uit de Khmer tijd. Het eten lijkt erg op dat van de Thaise alleen is het eten Cambodja minder pittig. In Cambodja worden veel gerechten klaargemaakt met rijst, zoals dat vaker gebeurd in Azië. In Cambodja gebruiken ze vele heerlijke kruiden waardoor er veel varianten op de rijstgerechten zijn.

Het drinken van kraanwater in Cambodja is geen aanrader en water in flesjes is dan ook op elke hoek van de straat verkrijgbaar. Wil je een biertje drinken kom je hoogstwaarschijnlijk uit bij een Angkor biertje, het populairste biertje van het land!

TIP ♥ – meer over eten en drinken lees je op de pagina Eten en Drinken Cambodja.

eten Cambodja

Vervoer Cambodja

Het vervoer Cambodja, en vele andere Aziatische landen, is een waar avontuur. Of bussen rijden en hoe laat is altijd maar de vraag. Het land door reizen is vandaag de dag heel makkelijk maar een aantal jaar geleden was dit helemaal niet zo en moest er zeker wel enige ervaring voor nodig zijn.

Gelukkig zijn de laatste jaren de belangrijkste en mooiste routes geasfalteerd waardoor je tijdens de busritten niet meer het gevoel heb in een achtbaan te zitten. Hoewel je de rijkunsten van de chauffeur uiteraard nooit onder controle hebt.

TIP ♥ – op de pagina Vervoer Cambodja lees je meer over het vervoer en de mogelijkheden.

Reisinspratie

Meer lezen over Cambodja?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU