Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Reizen Cambodja

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Backpacken of reizen Cambodja is al jaren populair. De grootste reden dat mensen hier komen is de Angkor Wat, samen met de tempels van Bagan één van de belangrijkste archeologische plekken in Zuid-Oost Azië. Het land heeft echter nog veel meer te bieden voor een mooie reis. Of je nu een paar weken vakantie hebt of maanden maanden rondtrekt; reizen Cambodja zijn er in alle soorten en maten. Hieronder vind je onze tips voor het zoeken en boeken van indrukwekkende Cambodja reizen.

Rondreizen Cambodja

Cambodja is al jarenlang een populair land voor mensen die rondreizen in Azië. In combinatie met landen als Thailand, Vietnam en Laos is Cambodja deel van een mooie route. En je kunt hier van alles doen. Of je nu op zoek bent naar cultuur of juist wilt relaxen op één van de vele tropische eilandjes. Met ons drukke leven hebben we vaak zelf geen tijd om dit allemaal zelf uit te zoeken, of wellicht heb je er geen zin in. Een georganiseerde rondreis kan dan uitkomst bieden. Check hieronder de beste reisaanbieders voor rondreizen!

Koh Rong Samloem, CambodjaZie jij jezelf hier al lopen? 🙂

Vakantie Cambodja

Wat is er nu lekkerder dan een vakantie naar de zon? En dat in een land waar je alles hebt? Zon, zee, tempels, vriendelijke mensen en heerlijk eten! Cambodja is uitermate geschikt voor een vakantie. Als backpacken niet jou ding is, of als je niet genoeg tijd hebt, en als een georganiseerde rondreis ook niet jouw voorkeur heeft dan is een vakantie een prima oplossing.

Tijdens je vakantie kan je écht even niks doen en relaxen. Het enige wat je hoeft te doen is je vakantie Cambodja te boeken bij één van de gespecialiseerde reisbureaus en genieten! Op internet vindt je veel websites waar je terecht kan voor een vakantie Cambodja.

Duurzaam reizen Cambodja

Het toerisme is een grote bron van inkomsten in Cambodja. Dit is een goede ontwikkeling mits dit in de juiste banen wordt begeleid. Voordelen zijn dat de infrastructuur verbeterd wordt, dat locals de kans krijgen zich te ontwikkelen door naar nieuwe scholen te gaan etc. Nadelen zijn echter dat de natuur en cultuur van het land wordt aangetast. Plastic, papier of glas wordt zonder pardon op straat gegooid en een cheeseburger eten in the middle of nowhere is niet vreemd meer.

Als reiziger kan je hier echter op letten door duurzaam reizen Cambodja te overwegen. Zowel de natuur als cultuur zijn van groot belang in Cambodja, laten we er voor zorgen dat dit zo blijft. Er zijn verschillende reisorganisaties die duurzame reizen aanbieden.

Meer lezen over Cambodja?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU