Om Cambodja in te komen heb je een visum nodig. Gelukkig is een visum voor Cambodja redelijk eenvoudig te regelen. Je hoeft dit niet per se in Nederland te doen. Houd er rekening mee dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn.

Visum voor Cambodja

De meeste reizigers kiezen voor een toeristenvisum. Er zijn verschillende manieren om je visum voor Cambodja te regelen. Via de ambassade van Cambodja in Brussel, via een online visumbureaus of online een e-visum aan te vragen.

Zorg er in ieder geval voor dat je paspoort minimaal 6 maanden geldig is. En dat je 2 pasfoto’s hebt en een volledig ingevuld en ondertekend visumformulier. Je kunt op de volgende manieren een visum aanvragen;

Online e-Visum aanvragen

Via de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Cambodja kan je heel eenvoudig je visum online aanvragen. Dit is een goedkope manier om je visum te regelen. Met dit visum kun je 30 dagen in Cambodja blijven en het visum is 3 maanden geldig vanaf het moment dat je je visum voor Cambodja ontvangt. Doorloop de volgende stappen;

 1. ga naar deze website;
 2. volg de stappen die worden aangegeven;
 3. betaal US$36 met creditcard;
 4. na 3 werkdagen ontvang je je Visa Approval Letter via de mail;
 5. print je Visa Approval Letter en neem deze mee naar Cambodja;
 6. check hieronder waar je met je e-Visum voor Cambodja binnen mag komen (bijna overal);

TIP ♥ – vind je dit te spannend? Of te veel werk? Check dan Traveldocs. Zij kunnen het visum voor je aanvragen.

Visum Cambodja

Visum via Khao San Road in Bangkok

Op Khao San Road in Bangkok kun je bijna alles regelen. Ook je visum voor Cambodja. Je kunt er voor kiezen om je visum te regelen bij een touroperator rond Khao San Road of je hostel bij Khao San Road.

Dat kost ongeveer US$40 (afhankelijk van touroperator/hostel) en het duurt 1 tot 3 werkdagen voordat je je visum ontvangt. Je moet de volgende dingen meebrengen;

 • vul het formulier in dat je krijgt
 • lever 2 pasfoto’s en je paspoort af
 • geef aan hoe snel je je visum nodig hebt (vandaar de verschillen in prijs)
 • als je visum gereed is, kun je je paspoort weer ophalen en (contant) betalen

Je kunt er ook voor kiezen om zelf naar de ambassade van Cambodja in Bangkok te gaan en je visum te regelen. Dit is vaak niet heel veel goedkoper en meestal ook meer werk.

Visum bij een grensovergang (Visa Upon Arrival)

Het is vrij makkelijk om een visum bij de grens te krijgen. Ze noemen dit ook wel een Visa Upon Arrival. Er zijn verschillende grensovergangen waar je een visum kan halen.

visum voor Cambodja

De kosten aan de grens van Cambodja verschillen per grensovergang. Ga uit van ongeveer US$35 tot US$40. Je krijgt dan een visum voor Cambodja dat 30 dagen geldig is.

Het komt ook vaak voor dat je ook nog betaalt voor een stempel (of iets anders). Dit is niet nodig maar is gewoon voor de officier aan de grens. Reken op zo’n US$5.

Visum op de luchthaven

Er zijn twee luchthavens waar je een visum kan krijgen. Dit zijn Phnom Penh en Siem Reap. De kosten en werkwijze zijn hetzelfde als een visum aan een landsgrens. Je krijgt dus ook een visum voor 30 dagen en je betaalt ongeveer US$35 tot US$40.

Visum ambassade Brussel

Als bovenstaande opties niet mogelijk zijn kun je ook nog een visum voor Cambodja aanvragen bij de ambassade in Brussel(Avenue de Tervuren 264 A, B-1050 Brussel). Dit duurt wat langer en is wat meer werk, omdat je alles zelf moet regelen (en opsturen).

Voordeel is wel dat je je visum dan hebt voordat je op reis gaat.

40 gedachten over “Visum Cambodja”

  1. Hi Koen,

   volgens mij officieel wel. Maar in de praktijk wordt er niet of nauwelijks naar gevraagd. Mocht je 100% zekerheid, raadt ik je aan om te googlen op onward ticket 😉

   Happy Travels,
   Sjoerd

 1. Ik wil dus via landgrens van Laos naar Cambodja. Ik vroeg mij af of je bij de grens ten zuiden van Laos ook met Australische dollars kunt betalen om Cambodja binnen te komen. Ik lees namelijk alleen cash USD of $.

 2. Hoi Sjoerd, ik ga in september voor 5 maanden naar Cambodja voor stage. Dit zal waarschijnlijk wel onder werk vallen denk ik. Waar en hoe moet ik een visum regelen? En met welke kosten moet ik rekening houden?

 3. Catharina van Ameijde

  Ik heb een vraag. Ik reis per cruiseschip naar Cambodia en kom binnen bij de haven van Sihanoukville. Ik kan geen E-visa hebben omdat ik niet binnenkom bij een van de mogelijkheden hier aangegeven. Hoe werkt een visumaanvraag bij de Ambassade in Brussel als ik niet in staat ben om er naar toe te reizen.

 4. Hey

  Ik heb een vraagje. Binnen een week of drie vertrek ik voor enkele weken naar Cambodja. In mijn paspoort heb ik echter geen volledige pagina meer vrij, maar wel nog genoeg plaats voor stempels. Is het nodig om een volledige pagina over te hebben voor een visum voor Cambod of zetten zij enkel een stempel bij het binnenkomen. Ik zou namelijk liever niet nodeloos een nieuw paspoort moet kopen ( is nogal duur vind ik) als blijkt dat het niet om een vignet gaat maar gewoon een stempel.

  Merci alleszins!

 5. Hallo Sjoerd,

  Wij plannen om Cambodia per boot via de Mekong binnen te komen met Direct Ferries,
  traject is Chau Doc … Phnom Penh. Hoe zit het met visum op dit traject (VOA, E-visum etc)?
  Kan dit ter plaatse aan de grensovergang geregeld worden of toch vooraf visa aanvragen?

 6. Beste Sjoerd, we denken er over om een cruise te maken Singapore – Cambodja – Vietnam – Hong Kong. Denk je dat we bij de aankomst-havens gemakkelijk een visum kunnen bemachtigen? Of beter vooraf?

  1. Hi Ger,

   Misschien is het handiger om deze vraag bij de cruise maatschappij neer te leggen? Ik denk dat zij er meer ervaring mee hebben.
   Ik ga er overigens vanuit dat er geen visum nodig zijn zal. Maar nogmaals, vraag het even bij de cruise maatschappij na.

   Groeten,
   Sjoerd

 7. Hallo Sjoerd,
  Wij komen over land vanuit Laos Cambodja binnen. Is het dan ook eenvoudig om een visum bij de grens overgang te regelen?

 8. Hoi hoi vraagje als ik de bus van Nong Khai bangkok naar – Vientiane Cambodja pak. Waar kan ik dan een visum regelen als ik in Cambodja ben? Kom je met de bus langs een bureau waar je dat kan halen? Bedankt voor je reactie

  1. Hi Linda,

   je rijdt langs een grens controle post. Het is er niet zoals hier in Europa dat alle grenzen open zijn. Je zal dus altijd langs de douane moeten, daar kan je een visum regelen.
   wil je meer zekerheid kan je het ook in Bangkok alvast regelen.

   Groeten,
   Sjoerd

 9. Goedemiddag, op 01/04 ga ik Met een bus van Thailand naar Cambodja. Ze geven aan dat ik een visum het beste van te voren kan aan vragen..

  Is het dan er beste om een e-visum aan te vragen?

  1. Hoi Michel,

   je kan dit visum zowel aan de grens als vooraf regelen. Het is maar wat je voorkeur heeft.
   Als je het vooraf wil doen kan dat of in Thailand of via een visum bureau inderdaad.

   Veel reisplezier.

   Groeten,
   Sjoerd

 10. Wij fietsen van Thailand naar Cambodja en vermijden de grote wegen. Kunnen we bij een kleine grensovergang (Khum Ou Bei Choan) een visum krijgen? Ik heb geen pasfoto’s bij me.

 11. Ik ga vanaf laos de grens over naar Cambodja en vlieg de volgende dag vanaf Siem Reap naar Hanoi. Moet ik dan alsnog een visum van 30 dagen kopen?
  De volgende maand kom ik terug naar Cambodja om daar vervolgens 2,5 week te blijven, is het dan mogelijk om opnieuw een visum te kopen?

  1. Hoi Sebastiaan,

   Als je persoonlijk advies van één van onze Reis-Experts wil kan je ons een account aanmaken in de webshop. Daar kan je bovendien je vraag kwijt en dan gaan wij gelijk voor je aan de slag.

   Alvast bedankt.

   Reisgroet,
   Sjoerd

 12. Bedankt voor de uitleg over het aanvragen van het visum! Ik zag echter op de website van de ambassade dat je tegenwoordig wél met het e-visum Sihanoukville mag binnenkomen (precies wat ik wil!). Misschien is een kleine update van de tabel handig? 🙂 Groeten, Suzanne

 13. Hoi!

  Ik ga over 5 weken eerst naar Laos (daar kan ik een visum gewoon op het vliegveld kopen). Maar het plan is om dan van Laos naar Cambodja te gaan en over de grens te reizen. Is het mogelijk om hier te plekke een visum te kopen of moet het in Nederland van te voren online geregeld worden?

  Mvg,
  Bart

  1. Hoi Bart,

   nee hoor. Je kunt in Cambodja ook bij de grens je visum regelen. Als je met een georganiseerde trip of met een minivan de grens over gaat, wat eigenlijk altijd zo is, zit dat bij je trip inbegrepen. Je moet het dan alsnog zelf doen maar ze helpen je wel. Let op dat je pasfoto’s (2) meeneemt! Wij moesten $5 extra betalen omdat we geen pasfoto’s hadden.. Azië blijft Azië 😉

   Veel reisplezier!

   Groeten,
   Ties

 14. Hoi!
  Ik vlieg maandag vanuit Bali naar Cambodja en vroeg me af of ik bij aankomst ook een ticket moet laten zien waarmee i bewijs dat ik het land weer verlaat. Weet jij of dit nodig is? 🙂

  Groetjes, Sandra

  1. Hoi Sandra,

   Zover bij ons bekend is dat niet nodig. Dit soort dingen kunnen last minute veranderen maar als dat zo is zullen ze bij het inchecken van je vlucht dit ook al aangeven.

   Reis groet,
   Sjoerd

   PS. Mocht je nou tevreden zijn met onze website en/of met ons advies. Dan kan je ons op een kop koffie trakteren. Dat houdt ons scherp ?

 15. Tim van Heukelom

  Ik wil een visum kopen op de luchthaven van Siem Reap. Kan ik dat met creditcard betalen of moet dat cash in dollars?

  1. Hoi Tim,

   Ik zou voor de zekerheid wat dollars in cash meenemen. Deze komen sowieso altijd wel van pas op je reis door Azië 😉

   Reis groet,
   Sjoerd

   PS. Mocht je nou ontzettend blij worden van onze website en/of met ons advies. Dan kan je ons op een kop koffie trakteren. Dat houdt ons scherp 🙂

 16. Ires en Lonneke

  Hoi!

  Wij weten nog niet hoe we Cambodja binnenkomen (over land of met het vliegtuig) ook de reisdatum is nog niet bekend, omdat we niet alles in Vietnam vastleggen.
  Is het verstandig om een visum online aan te vragen, of te zijner tijd op het vliegveld aan te vragen?

  1. Hoi Iris,

   Je kan je visum in cambodja eenvoudig aan de grens aanvragen, ik zou daarom aanraden het pas ter plaatsen te doen.
   De enige reden om het in Nederland te doen is als je langer dan 30 dagen blijft.

   Groeten,
   Sjoerd

 17. Hoi,

  Ik kom via de luchthaven van Hanoi aan in Vietnam. Hoe kan ik het beste een visum regelen? Moet ik een e-visum aanvragen of is het ook mogelijk om upon arrival een visum te krijgen?

  Alvast bedankt! Groetjes, Bette

 18. Dag Sjoerd, mijn vraag , ik kom aan op vliegveld Phnom Penh en wil visum daar on arrival aanvragen, heb ik ook pasfoto nodig?

  1. Beste Shama,

   Zover ik weet heb je meestal wel 2 pasfoto’s nodig. Zelf heb ik nog geen visum via een luchthaven van Cambodja geregeld. Ik zou ze voor de zekerheid wel meenemen. Beter mee dan om verlegen.

   Reisgroet,
   Sjoerd

 19. Hallo Sjoerd,

  Ik heb een vraagje over de visa van Cambodja, Wij komen waarschijnlijk via de luchthaven van Siem Reap binnen maar verlaten het land weer via land. Maakt dit nog uit wat voor visum je nodig hebt? zag wel in de tabel die jullie op de site hebben staan dat je overal het land kan verlaten met een E-Visa. Wij blijven ongeveer 2 weken in Cambodja en gaan dan door naar Vietnam voor ongeveer 4 weken.

  ik hoor graag wat de beste optie is voor ons.

  1. Hoi Bonnie,

   Zover ik weet krijg je op het vliegveld een visum en maakt het verder niet uit waar en hoe je het land verlaat, zo lang dit maar binnen de termijn van het visum is.
   Je kan dus gewoon vliegen op Siem Reap en met de bus naar Vietnam door reizen. Let wel op dat je visum voor Vietnam van te voren geregeld moet worden als je over land Vietnam binnen wil komen. Een VOA is alleen geldig geldig op de internationale vliegvelden. Een visum voor Vietnam kan je in Nederland alvast aanvragen of in Cambodja laten aanvragen.

   Ik hoop dat je zo geholpen bent. ALs je vragen heb hoor ik het graag.

   Groetjes,
   Sjoerd

  1. Hoi Wil,

   Dat is helemaal afhankelijk van het proces op dat moment. Ben je als eerste het vliegtuig uit dan kan het snel gedaan zijn. Maar kom je op het spitsuur aan en ben je als allerlaatste het vliegtuig uit.. ja dan duurt het wat langer. Hier kunnen we dus geen simpel antwoord op geven.

   Reisgroet,
   Sjoerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven