Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Visum Cambodja

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 38

Bijgewerkt op 3 oktober, 2022

Om Cambodja in te komen heb je een visum nodig. Gelukkig is een visum voor Cambodja redelijk eenvoudig te regelen. Je hoeft dit niet per se in Nederland te doen. Houd er rekening mee dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn.

Visum voor Cambodja

De meeste reizigers kiezen voor een toeristenvisum. Er zijn verschillende manieren om je visum voor Cambodja te regelen. Via de ambassade van Cambodja in Brussel, via een online visumbureaus of online een e-visum aan te vragen.

Zorg er in ieder geval voor dat je paspoort minimaal 6 maanden geldig is. En dat je 2 pasfoto’s hebt en een volledig ingevuld en ondertekend visumformulier. Je kunt op de volgende manieren een visum aanvragen;

Online e-Visum aanvragen

Via de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Cambodja kan je heel eenvoudig je visum online aanvragen. Dit is een goedkope manier om je visum te regelen. Met dit visum kun je 30 dagen in Cambodja blijven en het visum is 3 maanden geldig vanaf het moment dat je je visum voor Cambodja ontvangt. Doorloop de volgende stappen;

  1. ga naar deze website;
  2. volg de stappen die worden aangegeven;
  3. betaal US$36 met creditcard;
  4. na 3 werkdagen ontvang je je Visa Approval Letter via de mail;
  5. print je Visa Approval Letter en neem deze mee naar Cambodja;
  6. check hieronder waar je met je e-Visum voor Cambodja binnen mag komen (bijna overal);

TIP ♥ – vind je dit te spannend? Of te veel werk? Check dan Traveldocs. Zij kunnen het visum voor je aanvragen.

Visum Cambodja

Visum via Khao San Road in Bangkok

Op Khao San Road in Bangkok kun je bijna alles regelen. Ook je visum voor Cambodja. Je kunt er voor kiezen om je visum te regelen bij een touroperator rond Khao San Road of je hostel bij Khao San Road.

Dat kost ongeveer US$40 (afhankelijk van touroperator/hostel) en het duurt 1 tot 3 werkdagen voordat je je visum ontvangt. Je moet de volgende dingen meebrengen;

  • vul het formulier in dat je krijgt
  • lever 2 pasfoto’s en je paspoort af
  • geef aan hoe snel je je visum nodig hebt (vandaar de verschillen in prijs)
  • als je visum gereed is, kun je je paspoort weer ophalen en (contant) betalen

Je kunt er ook voor kiezen om zelf naar de ambassade van Cambodja in Bangkok te gaan en je visum te regelen. Dit is vaak niet heel veel goedkoper en meestal ook meer werk.

Visum bij een grensovergang (Visa Upon Arrival)

Het is vrij makkelijk om een visum bij de grens te krijgen. Ze noemen dit ook wel een Visa Upon Arrival. Er zijn verschillende grensovergangen waar je een visum kan halen.

visum voor Cambodja

De kosten aan de grens van Cambodja verschillen per grensovergang. Ga uit van ongeveer US$35 tot US$40. Je krijgt dan een visum voor Cambodja dat 30 dagen geldig is.

Het komt ook vaak voor dat je ook nog betaalt voor een stempel (of iets anders). Dit is niet nodig maar is gewoon voor de officier aan de grens. Reken op zo’n US$5.

Visum op de luchthaven

Er zijn twee luchthavens waar je een visum kan krijgen. Dit zijn Phnom Penh en Siem Reap. De kosten en werkwijze zijn hetzelfde als een visum aan een landsgrens. Je krijgt dus ook een visum voor 30 dagen en je betaalt ongeveer US$35 tot US$40.

Visum ambassade Brussel

Als bovenstaande opties niet mogelijk zijn kun je ook nog een visum voor Cambodja aanvragen bij de ambassade in Brussel(Avenue de Tervuren 264 A, B-1050 Brussel). Dit duurt wat langer en is wat meer werk, omdat je alles zelf moet regelen (en opsturen).

Voordeel is wel dat je je visum dan hebt voordat je op reis gaat.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Wij houden van reizen, maar niet van schreeuwerige websites. Reis-Expert is een onafhankelijk platform en dat houden we graag zo.

Het up-to-date houden kost echter wel veel tijd. Gebruik jij graag onze website en wil je deze gratis en advertentievrij houden? 

KOOP EEN PRODUCT!

of

DONEER!
Dan houden wij Reis-Expert gratis en advertentievrij!