Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Eten en drinken Cambodja

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Zoals veel dingen in Cambodja is ook het eten grotendeels afkomstig uit de Khmer tijd. Het eten lijkt erg op dat van de Thaise alleen is het eten Cambodja minder pittig. In Cambodja worden veel gerechten klaargemaakt met rijst, zoals dat vaker gebeurd in Azië. In Cambodja gebruiken ze vele heerlijke kruiden waardoor er veel varianten op de rijstgerechten zijn.

Eten Cambodja

Het eten Cambodja vindt je in allerlei soorten en maten. Je kan eten in klein kraampjes op markten of westerse restaurants in Siem Reap. Het eten is ook vrij goedkoop en dus is het makkelijk experimenteren met nieuwe gerechten. Het eten Cambodja kent veel Thaise en Vietnamese invloeden en zelfs de Franse keuken is hier niet onbekend. Hierdoor wordt er ook relatief veel brood gegeten. Uiteraard wordt er ook veel groente en vis gegeten en vindt je in de grotere steden ook de Chinese gerechten.

Veel gerechten worden geserveerde rijst en noodles. In Cambodja worden ook veel kruiden gebruikt worden (wel minder dan in bijvoorbeeld Thailand). Hierdoor ontstaan er veel verschillende variaties op dezelfde gerechten. Het eten Cambodja is wat minder pittig dan andere Aziatische landen waardoor veel van de locale gerechte makkelijk geproefd kunnen worden.

eten Cambodja

Insecten eten Cambodja

In Cambodja vind je vele kleurrijke restaurantjes en kraampjes op markten en langs de weg. Je leert de echte Cambodjaanse keuken pas kennen als je veel van de gerechten probeert. Omdat het eten hier minder pittig is zal dit een minder pijnlijke ervaring zijn. Voor de echte ‘daredevils’ onder ons; je kan in Cambodja ook veel insecten eten. Doordat er in de tijd van de Rode Khmer veel armoede heerste is men begonnen met het eten van insecten. Iets wat je tegenwoordig nog steeds kunt doen.

Drinken Cambodja

Iedereen die wel eens in Azië is geweest weet dat er bij veel gerechten thee wordt gedronken. Daarnaast kan je ook veel verse fruitdranken vinden die een echte aanrader zijn! Het drinken van kraanwater in Cambodja is geen aanrader en water in flesjes is dan ook op elke hoek van de straat verkrijgbaar. Wil je een biertje drinken kom je hoogstwaarschijnlijk uit bij een Angkor biertje, het populairste biertje van het land!

Meer lezen over Cambodja?

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU