Bezienswaardigheden van Kaapverdië

Kaapverdië is vooral bekend als vakantiebestemming. Je kunt er tegen scherpe prijzen naar toe vliegen en de stranden zijn prachtig. Toch biedt Kaapverdië veel meer dan alleen maar mooie stranden. De eilanden bieden stuk voor stuk iets unieks. Wij delen daarom de mooiste bezienswaardigheden van Kaapverdië.

Bezienswaardigheden van Kaapverdië

Dat Kaapverdië vaak bezocht wordt door vakantiegangers is niet zo vreemd. Het land telt 10 eilanden en rondreizen door het land kan daarom wat omslachtig zijn. De bezienswaardigheden van Kaapverdië liggen namelijk verspreid over de eilanden.

Toch is het eiland veel toegankelijker dan men denkt. Je reist vrij makkelijk van eiland naar eiland en degene die de moeite nemen om dit te doen ontdekken een schitterend land met heel veel hidden gems.

Wist je dat Kaapverdië een van de meest zonnige landen ter wereld is?

Er is hier voor iedereen wat te doen. Je kunt koloniale steden bezoeken, surfen op worldclass golven, heerlijk eten proeven, vulkanen beklimmen, wandelingen maken door valleien of gewoon relaxen op het strand.

Wat is er te zien

De bezienswaardigheden van Kaapverdië zijn heel erg divers. Het mist misschien de wildlife zoals Tanzania of de cultuur van bijvoorbeeld Myanmar, maar het land biedt meer dan veel mensen denken.

Ja, het land draait voornamelijk om de stranden en de schitterende natuur. Je hebt op de eilanden verschillende mooie stranden. Denk aan Sal, een populaire vakantiebestemming voor Europeanen.

Maar ook Fogo mag natuurlijk niet ontbreken op je to-do lijstje als je in Kaapverdië bent. Dit eiland herbergt namelijk een vulkaan die je kunt beklimmen. En wat te denken van Santo Antao? De natuur die je hier tijdens wandelingen tegenkomt is niet alleen erg mooi. Het is ook (nog) niet aangetast door het massatoerisme.

Er is genoeg te zien op dit eilandenparadijs en we weten zeker dat de bezienswaardigheden van Kaapverdië zorgen voor een onvergetelijke reis.

Fogo

Bij de eilandengroep Kaapverdië horen diverse prachtige eilanden. Fogo is één van deze eilanden. Dit is het vulkanische eiland van Kaapverdië, dat voornamelijk bekend staat om de altijd rokende Pico de Fogo. De actieve vulkaan is erg indrukwekkend en trekt veel mensen naar het unieke eiland.

Sal

Wil je een vakantie vol zon, zee en strand? Dan zit je goed op het Kaapverdische eiland Sal. Dit eiland staat bekend om zijn uitgestrekte stranden en helderblauwe zee. Je kunt er de hele dag van de zon genieten, om vervolgens in de avond in een authentiek restaurant heerlijke verse vis te eten. Onze tips!

Santa Maria

Santa Maria is een bekende badplaats op het Kaapverdische eiland Sal. De stad wordt ook wel Cidade de Santa Maria genoemd en was vroeger een kleine vissersplaats. Toen er meer en meer toeristen naar Kaapverdië kwamen, groeide het stadje uit tot een toeristische trekpleister. De meeste hotels en resorts op het eiland vind je dan ook in de directe omgeving van dit stadje.

Praia

Praia is de hoofdstad van Kaapverdië. Het is tevens de grootste stad van de eilandengroep. Je vindt deze stad op het eiland Santiago. De eerste inwoners vestigden zich hier al in het begin van de zeventiende eeuw. Je kunt Praia dan ook zeker een historische stad noemen. Verder lijkt de stad veel op traditioneel Afrikaanse steden. Als je in de hoofdstad van Kaapverdië bent, lijkt het soms net of je in Afrika bent.

Santo Antao

De eilandengroep Kaapverdië bestaat uit diverse eilanden. Santo Antao is een van deze eilanden. Dit eiland is het meest westelijk gelegen eiland van de Kaapverdische Eilanden. Na Santiago is het eiland het grootste eiland van Kaapverdië. Bekijk hier onze tips.

Boa Vista

Op het eerste gezicht lijkt Boa Vista meer op een stuk Sahara in de Atlantische Oceaan, maar het eiland biedt meer dan alleen zand. Door de constante wind, is het een van de beste windsurflocaties ter wereld en door de invloed van Portugezen heeft het eiland leuke bezienswaardigheden. Tel daar de vele accommodaties, mooie stranden […]

Santiago

Santiago ligt in het zuiden van Kaapverdië. Van alle eilanden die bij de eilandengroep horen, is Santiago het grootste eiland. Wat dit eiland zo bijzonder maakt, is dat het een zeer Afrikaanse sfeer heeft. De mensen hebben er niet alleen een Afrikaans uiterlijk; het landschap lijkt ook op het landschap van Afrika.

Tarrafal

Tarrafal is een kustplaatsje ten noorden van eiland Santiago in Kaapverdië. Het plaatsje staat bekend als een leuke plek voor fanatieke surfers. Op deze plek heb je alles wat je als surfer wenst, een azuurblauwe zee, palmbomen en echt witte stranden. Op het eiland hangt een ontspannen sfeer. Check onze tips!

Sal Kaapverdie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven