Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Santa Maria

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 4 december, 2019

Santa Maria is een bekende badplaats op het Kaapverdische eiland Sal. De stad wordt ook wel Cidade de Santa Maria genoemd en was vroeger een kleine vissersplaats. Toen er meer en meer toeristen naar Kaapverdië kwamen, groeide het stadje uit tot een toeristische trekpleister. De meeste hotels en resorts op het eiland vind je dan ook in de directe omgeving van dit stadje.

3x leuke activiteiten in Santa Maria

Santa Maria is niet groot, maar je kunt je hier prima enkele dagen vermaken. En wil je even helemaal niets doen tijdens jouw welverdiende vakantie? Dan zit je in Santa Maria zeker goed, want hier kun je heerlijk relaxen.

Relaxen op het strand

De meeste mensen die een vakantie boeken in dit stadje, doen dit om lekker op het strand te relaxen. De badplaats staat voornamelijk bekend om het prachtige zandstrand en de helderblauwe zee met hoge golven die hierbij hoort.

Het strand van Santa Maria is maar liefst 8 kilometer lang, dus je kunt hier altijd wel een plekje vinden om je handdoek neer te leggen. Ook zijn er op het strand vele ligbedden te huur, voor als je wat comfortabeler wil liggen tijdens jouw dagje strand.

Sal Kaapverdie

Santa maria

(Kite) Surfen

Op Sal kan het flink waaien. Dit windje voel je ook in Santa Maria. Daar komt nog bij dat de zee bij de badplaats hele hoge golven heeft. Je kunt hier dan ook prima surfen. In de badplaats zijn meerdere surfscholen te vinden, waar je surflessen kunt volgen.

En kun je al surfen? Dan hoef je geen lessen meer te volgen, maar kun je wel naar een van de surfscholen in het stadje om een surfplank te huren. Vervolgens kun je op eigen houtje de helderblauwe zee verkennen.

Excursies en trips

Vanuit Sant Maria worden vele excursies en trips georganiseerd. Eén van de bekendste en populairste excursies is de tour naar de Salinas de Pedra Lume. Dit zijn de oude zoutvelden van Sal, die je in een oude vulkaankrater bij het stadje Pedra Lume vindt. Vroeger waren de zoutvelden erg belangrijk voor de locals.

Zij leefden namelijk van de zoutexploitatie van het eiland. Nu komen er voornamelijk toeristen naar de zoutvelden. Niet alleen om de velden eens van dichtbij te zien, maar ook om in het extra zoute water rond de Salinas de Pedra Lume te zwemmen.

Verder vertrekken er vanuit de haven iedere dag boten naar de andere Kaapverdische eilanden. Vanuit het stadje kun je een excursie organiseren naar Boa Vista, maar ook naar Santiago of São Vincente.

Santa Maria

Overnachten in Santa Maria

De meeste mensen die op het Kaapverdische eiland Sal verblijven, slapen in een van de vele all-inclusive hotels en resorts op het eiland. Deze vind je net buiten Santa Maria. Dit is meteen het nadeel van de all-inclusive hotels en resorts, want je bent vanuit deze accommodaties niet zomaar in de gezellige badplaats.

Slaap je liever in de Kaapverdische badplaats of houd je gewoon niet van all-inclusive hotels en resorts? Boek dan een kleiner hotel of een bed and breakfast in het stadje zelf. Bijkomend voordeel: hier steun je de lokale bevolking mee. De grote resorts worden niet door de lokale bevolking gerund, maar de kleine hotels en bed and breakfasts in Santa Maria wel.

TIP ♥ – Vind de leukste hotels of resorts van Santa Maria op Booking.com!

Sal
Santa mariaDe winkelstraat

De beste reistijd voor Santa Maria

Je kunt Kaapverdië het beste bezoeken in de maanden oktober, november, december, april, mei en juni. Zeker in de winter is het prima vertoeven in het voormalige vissersdorp. In Nederland is het hartstikke koud, maar op Sal ligt de gemiddelde temperatuur rond de 30 graden.

TIP ♥ – ga liever niet eind december naar het eiland, want in deze periode kan het erg hard waaien. Door de harde wind ontstaat er stofvorming en hierdoor zie je het zonnetje beduidend minder.

Hoe kom je er?

Om Santa Maria te bereiken, vlieg je vanuit Nederland naar het eiland Sal. Vervolgens neem je een taxi op het vliegveld. Binnen ongeveer een twintig ben je in het voormalige vissersdorp. Kosten, zo’n 1500 escudo (12 3euro).

En heb je een vakantie geboekt op een van de andere Kaapverdische eilanden, zoals Boa Vista? Dan kun je dit stadje bereiken met de boot. De meeste boten die vanuit andere eilanden naar Sal komen, leggen op de haven van Santa Maria aan.

Locatie

Wat wij vinden:
  • 9.1/10
    Afrika-Expert - 9.1/10
9.1/10

Samenvatting

Santa Maria is een bekende badplaats op het Kaapverdische eiland Sal. De stad wordt ook wel Cidade de Santa Maria genoemd en was vroeger een kleine vissersplaats. Toen er meer en meer toeristen naar Kaapverdië kwamen, groeide het stadje uit tot een toeristische trekpleister. De meeste hotels en resorts op het eiland vind je dan ook in de directe omgeving van dit stadje.

Geef een reactie

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken

Work in progess

Zoals je wellicht hebt gezien zijn wij nog druk bezig met het afronden van onze content voor Afrika. Nog even geduld!