Bezienswaardigheden van Tanzania

Tanzania is een bucketlist bestemming. Wij zijn van mening dat iedereen dit land een keer zou moeten bezoeken. Dit is een van de meest indrukwekkende landen in Afrika. Tanzania heeft werkelijk alles wat een bucketlist bestemming zou moeten hebben. Stranden, wilde dieren, prachtige natuur en vriendelijke mensen. Wij delen hier de mooiste bezienswaardigheden van Tanzania.

Bezienswaardigheden van Tanzania

Er zijn weinig redenen om niet naar Tanzania te gaan. Het is er veilig, het land is oogstrelend mooi, je kunt er de Big 5 zien, de Great Migration meemaken, je kunt er aan het strand relaxen én je kunt je reis combineren met Zanzibar!

Het is misschien niet de goedkoopste bestemming, maar wel een die je nooit meer vergeet. Bezoek de verschillende bezienswaardigheden van Tanzania met een 4×4 met tent op het dak en je gaat de tijd van je leven tegemoet.

Wist je dat Tanzania 3 van Africa’s Seven Natural Wonders herbergt?

Wat is er te zien in Tanzania?

Er is heel veel te zien en doen in Tanzania. Zeker voor de mensen die van natuur en wildlife houden. Toegegeven; het land heeft niet de hippe steden zoals Kaapstad of Bangkok, of de ‘easiness‘ wat betreft reizen, maar geloof ons: Tanzania is een unieke bestemming.

De laatste jaren reizen er niet voor niets steeds meer mensen richting ‘The Soul of Africa’. 

Je kunt hier een van ’s werelds meest bijzondere dingen meemaken; de Great Migration. Een unieke ervaring waarbij miljoenen dieren door het land trekken. Maar dat is lang niet alles. Wat dacht je van Mount Kilimanjaro? Afrika’s hoogste berg en één van Africa’s Seven Natural Wonders.

Dan heb je nog de Ngorongoro Crater, Serengeti of het immense Lake Victoria. De bezienswaardigheden van Tanzania zorgen voor een onvergetelijke ervaring!

Het land is perfect voor Afrika ‘newbees’. Je kunt er makkelijk reizen, locals zijn super vriendelijk en je kunt in korte tijd veel zien!

Serengeti National Park

Met een verzameling van 3,5 miljoen dieren is Serengeti National Park een van de bekendste nationale parken ter wereld. Het park heeft zijn bekendheid voornamelijk te danken aan de ‘Great Migration’, oftewel de grote migratie. Sla een reisbrochure van Tanzania open en de kans is groot dat Serengeti op de eerste pagina prijkt.

Great Migration in Serengeti

De Great Migration in Serengeti is een van de meest spectaculaire natuurverschijnselen ter wereld. Zet je TV op Animal Planet of Discovery Chanel en de kans is groot dat je een keer een docu tegenkomt over de Great Migration. En dat is niet voor niets, het is iets unieks om mee te maken en zou bij iedereen op zijn of haar bucket-list moeten staan.

Kilimanjaro

De top van de hoogste berg van Afrika bevindt zich 5,895 meter boven zeeniveau en de jongste persoon die hem ooit beklommen heeft was 7 jaar. Er zijn weinig mensen die Kilimanjaro niet kennen en hij behoort dan ook tot de wereldberoemde ‘7 summits’ die de hoogste toppen per continent vertegenwoordigen. Wij vertellen je alles over de hoogste berg van Afrika.

Dar es Salaam

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is Dar es Salaam – ook wel Dar genoemd – niet de hoofdstad van Tanzania. Deze stad wordt voornamelijk gezien als de belangrijkste gateway naar de safariparken in Tanzania en paradijselijk Zanzibar. Meer weten? Check het hier!

Ngorongoro krater

Iedereen die ergens in Afrika op safari gaat heeft een doel: de big 5 spotten. Zo deden wij dat in Kruger, maar ook in Tanzania ben je daarvoor aan het juiste adres. Het Ngorongoro natuurbeschermingsgebied is the place to be in Tanzania. Het park heeft zijn naam te danken aan de belangrijkste trekpleister in het park: de Ngorongoro krater. Op deze pagina vertellen we alles over deze indrukwekkende plek!

Lake Manyara

Welbekend om de tree-climbing lions en de roze flamingo’s. We hebben het natuurlijk over Lake Manyara National Park in Tanzania, op ongeveer anderhalf uur rijden van Arusha. Als je van de Ngorongoro krater komt is het zelfs maar een uur rijden. Veel mensen reizen van de Ngorongoro krater naar de Serengeti, maar Lake Manyara National Park is zeker een bezoek waard.

Zanzibar

Als je op zoek bent naar een tropische bestemming, is Zanzibar altijd een goed idee. Zanzibar is het droomeiland van Tanzania, gelegen aan de Oostkust van Afrika. Je vindt hier alles wat je nodig hebt voor een strandvakantie. Helderblauw water, hagelwitte stranden met ontelbare palmbomen en een indrukwekkend onderwaterleven. Bekijk onze tips.

Paje

Paje was vroeger een slaperig vissersdorpje, maar is inmiddels uitgegroeid tot een drukke plaats met talloze resorts waar je prima kunt verblijven. Paje ligt op het Tanzaniaanse eiland Unguja, aan de Zuidoostkust van Zanzibar en is een heerlijk plekje!

Victoriameer

Het Victoriameer is het bekendste meer van Afrika. Het ligt ingeklemd tussen Tanzania, Kenia en Oeganda en is net zo groot als Ierland. Met een oppervlakte van 69.484 vierkante kilometer is dit meer zelfs het op een na grootste zoetwatermeer op aarde. Op deze pagina vertellen we je alles over dit bijzondere meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven