Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Tarrafal

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 5 april, 2022

Tarrafal is een kustplaatsje ten noorden van eiland Santiago in Kaapverdië. Het plaatsje staat bekend als een leuke plek voor fanatieke surfers. Op deze plek heb je alles wat je als surfer wenst, een azuurblauwe zee, palmbomen en echt witte stranden. Op het eiland hangt een ontspannen sfeer. In Tarrafal kun je een hoop vissers vinden, de vangst verkopen ze bijna allemaal in de stad zelf.

Wat kan je doen in Tarrafal

De stad Taraffal is een kleine stad, maar er valt voldoende te beleven. De stad is niet alleen leuk voor surfers, maar ook voor mensen die een stuk minder sportief zijn is er voldoende te ontdekken.

Neem surflessen

In dit surfstadje kan je er eigenlijk niet onderuit, surfen! Kun je nog niet surfen? Geen paniek, langs het strand zitten voldoende bedrijven die je kunnen helpen om deze sport onder de knie te krijgen. Waag jij een poging tussen alle fanatieke surfdudes en trotseer jij de zee?

Kun je al surfen en heb je geen les meer nodig? Dan is het mogelijk om bij verschillende bedrijven je surfuitrusting te huren.

Duiken of snorkelen

Het plaatsje is niet alleen geschikt om te surfen, maar ook om de prachtige onderwaterwereld te ontdekken. De duikspullen of snorkels kun je huren bij één van de surfscholen.

Tarrafal Kaapverdië
Tarrafal

Bezoek de Santo Amaro Abade kerk

De Santo Amaro Abade kerk is één van de meest opvallende gebouwen in Tarrafal. De kerk is nog in gebruik en op bepaalde momenten voor een dienst te bezoeken. Wil je geen dienst bijwonen? Dan is het natuurlijk ook gewoon mogelijk om te genieten van het mooie gebouw aan de buitenkant. De kerk ligt direct gelegen aan een leuk parkje, hier kun je een heerlijke wandeling maken.

Santo Amaro Abade Kerk Tarrafal

Santo Amaro Abade Kerk Tarrafal

Bekijk de binnenkomst van de vissers

Het stadje staat niet alleen bekend om de surfers die er te vinden zijn, maar ook om de hoeveelheid vissers die de stad rijk is. Om de vissers binnen te zien komen is het verstandig om vroeg naar de stad te trekken, ’s ochtends keren de vissers allemaal terug met hun vangst om deze te verkopen in de stad. Het is een leuk en mooi gezicht om alle kleurrijke bootjes terug te zien komen van zee af.
Vissersboten Tarrafal
Vissers Tarrafal

Waar kan je overnachten?

Als je wilt overnachten in de stad, dan is er voldoende keuze. De meeste toeristen kiezen voor een verblijf in één van de hotels in de stad.  Er zijn in de stad diverse soorten hotels te vinden, je kunt bijvoorbeeld een all-inclusive hotel boeken, maar ook gewoon een eenvoudig hotel waar je alleen verblijft om te slapen.

Wil je liever een plek dichter bij de bevolking? Kies dan voor een overnachting in één van de leukste bed and breakfasts die Tarrafal je te bieden heeft. Ook zijn er diverse bewoners die hun huizen aanbieden als slaapplek aan toeristen.

TIP ♥ – Een leuke en betaalbare bed and breakfast in de stad is Residencial La Marea. Vanaf het dak heb je een prachtig uitzicht over de stad en zee en kun je genieten van een prachtige zonsondergang.

Muurschildering Tarrafal Kaapverdië
Santiago eiland

De beste reistijd voor Tarrafal

De maanden oktober, november, december, april, mei en juni zijn de beste maanden om een bezoek te brengen aan Kaapverdië. In de winter ligt de gemiddelde temperatuur op deze plek nog steeds rondom de 30 graden. De temperaturen op Tarrafal maken het mogelijk om ook in de winter heerlijk te genieten van een geslaagde zonvakantie. Het is aan te raden om Tarrafal niet te bezoeken in de maanden juli, augustus en september, dit is het regenseizoen van Kaapverdië.

TIP ♥ – Wil je surfen op de zee van Kaapverdië? Zorg dan dat je niet eind december naar het eiland gaat, er staat dan vaak een harde wind en het is dan te gevaarlijk om met je surfplank de zee op te gaan.

Tarrafal, Santiago
Tarrafal

Hoe kom je er?

Om vanaf Nederland in Tarrafal te komen pak je het vliegtuig. Vanaf een Nederlandse luchthaven vlieg je naar de hoofdstad van Kaapverdië, Praia. Vanaf deze plek kan je een bus, taxi of (huur)auto nemen naar Tarrafal. Er gaan vanaf de luchthaven in Praia alleen kleine minibusjes naar de stad Tarrafal toe. Wanneer je besluit om met het minibusje te reizen, dan is het mogelijk om op sommige plaatsen een tussenstop te maken.

Locatie Tarrafel

Locatie Tarrafal

Meer lezen over Kaapverdie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU