Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Praia

Door: Sjoerd lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 5 april, 2022

De stad Praia ligt op het Kaapverdiaanse eiland Santiago en is de hoofdstad van Kaapverdië. Het eiland Santiago is het grootste eiland, maar desondanks een van de minst bezochte eilanden van Kaapverdië. De eerste inwoners vestigden zich hier al in het begin van de zeventiende eeuw. De stad heeft dan ook, in vergelijking tot de rest van het land, een zekere historie. Verder lijkt de stad veel op traditioneel Afrikaanse steden. Als je in de hoofdstad van Kaapverdië bent, lijkt het soms net of je in Afrika bent.

Wij vonden het, ondanks dat er niet heel veel te doen is, een heel leuke stad om te bezoeken. Door de weinige toeristen leer je het echte authentieke leven op straat in Kaapverdië kennen. Je maakt er een reis terug naar het koloniale verleden. Je wandelt langs de gekleurde huizen en oude kanonnen. Bezoek het presidentieel paleis of het voormalige stadshuis. In Praia kom je in contact met de rijke, maar ook trieste geschiedenis van het prachtige Kaapverdië.

PraiaPraia ligt direct aan zee!

Wat moet ik zien en doen in Praia?

Zowel in de hoofdstad van Kaapverdië als in de directe omgeving van de stad, is veel te zien en te doen. Hieronder sommen we de vier leukste activiteiten en bezienswaardigheden in en rond Praia voor je op.

Fort Real de São Filipe

Ongeveer tien kilometer ten westen van de hoofdstad van Kaapverdië vind je Cidade Velha. In dit dorp ligt het Fort Real de São Filipe. Dit bijzondere bouwwerk stamt uit 1590 en werd lang geleden door de Portugezen gebruikt.

Het fort werd vroeger gebruikt ter verdediging tegen de aanvallen van de Engelsen en de Fransen, maar is vandaag de dag niet meer in gebruik. Vijandige aanvallen zijn er namelijk niet meer in Kaapverdië. Wel kun je het fort nog altijd bezoeken.

Fort Real de Sao Filipe

Fort Real de Sao FilipeFort Real de São Filipe

Het Plateau van Praia

Het Plateau van Praia is het historische centrum van de stad. Het plateau is 75 hectare groot en ligt beduidend hoger dan de directe omgeving, namelijk 18 tot 40 meter. Omdat het plateau hoger ligt dan de omgeving, heb je vanuit hier een mooi uitzicht.

Ook kom je op en rond het plateau mooie gebouwen tegen, waaronder het paleis, een kathedraal en het oude stadhuis. Ook vind je op en rond het plateau vele horecagelegenheden.

Plateau Praia

De markt van Praia

Wil je leuke souvenirs kopen? Dan raden wij je aan de markt van Praia te bezoeken. Deze markt is 500 meter lang en wordt enkele weekenden per jaar georganiseerd. Je vindt de markt in de omgeving van de Avenida Amílcar Cabral. En wordt er tijdens jouw vakantie geen grote markt georganiseerd bij de Avenida Amílcar Cabral? Ga dan naar Sucupira, want ook hier vind je een grote markt.

Markt Praia

Quebra-Canela

Praia heeft niet de mooiste stranden van Kaapverdië, maar dit betekent zeker niet dat je de stranden van de hoofdstad helemaal moet vermijden. Als je even tot rust wil komen, kun je prima een dagje strand op de planning zetten. Wij raden je aan het strand Quebra-Canela te bezoeken. Dit strand is niet alleen groot, maar ook lekker rustig. Ook zijn er diverse horecagelegenheden in de buurt.

Santiago
Strand PraiaQuebra-Canela

Overnachten in Praia

De accommodaties in de hoofdstad van Kaapverdië zijn erg divers. Je kunt er in een all-inclusive resort slapen, maar je kunt ook een kamer boeken in een kleiner hotel. Wij raden je aan de all-inclusive resorts te vermijden. De meeste mensen die in een groot resort slapen, komen het terrein van hun hotel bijna niet af.

Zonde, want in Praia is zo veel te zien en te doen. Bovendien steun je de lokale bevolking niet als je in een groot resort slaapt. Slaap je in een klein hotel, dan steun je de lokale bevolking wel. Deze hotels worden gerund door locals en hier werken bovendien veel mensen uit de omgeving.

TIP ♥ – Zoek en boek leuke hotels op booking.com

overnachten in PraiaZonsondergang Praia

Wanneer kan je Praia het best bezoeken?

Je kunt het prachtige Kaapverdië het beste bezoeken in oktober, november, december . Later in het jaar zijn ook april, mei en juni prima maanden. In juli, augustus en september kun je de eilandengroep beter vermijden. Deze maanden vallen namelijk in het regenseizoen. Ga je in december naar Kaapverdië? Ga dan liever aan het begin van de maand, want eind december kan het hard waaien.

Hier hoef je geen last van te hebben, maar de harde wind wordt wel vervelend als er vele stofwolken ontstaan. En dit gebeurt regelmatig in december. Begin tot midden december heb je hier overigens minder last van.

TIP ♥ – De beste maanden om Praia te bezoeken zijn oktober t/m december. Later in het jaar zijn ook april, mei en juni goede maanden!

Hoe kom je er?

Praia heeft een internationaal vliegveld. Vanuit Nederland kun je dan ook direct naar de hoofdstad van Kaapverdië vliegen. Eenmaal op het vliegveld, kun je een taxi nemen naar de stad. Hier hoef je slechts 10 euro voor te betalen.

En verblijf je op een ander eiland? Dan kun je met de boot naar Santiago varen of een binnenlandse vlucht boeken. De kans is groot dat jouw boot aanlegt in de hoofdstad.

Locatie Praia

Meer lezen over Kaapverdie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU