Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Boa Vista

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 29 november, 2019

Boa Vista is een van de eilanden die bij de eilandengroep Kaapverdië hoort. Van alle eilanden die bij de Kaapverdische Eilanden horen, ligt dit eiland het dichtst bij het Afrikaanse vasteland. Mede daarom is de sfeer op het eiland Afrikaans. En omdat Boa Vista vele jaren geleden door de Portugezen werd ontdekt, is ook hun invloed nog altijd duidelijk voelbaar op het eiland. De combinatie van de Afrikaanse en de Portugese sfeer, maakt het eiland erg bijzonder.

  • 3x leuke activiteiten
  • Overnachten
  • De beste reistijd
  • Hoe kom je er?

3x leuke activiteiten op Boa Vista

De meeste mensen die naar hier heen reizen, doen dit om hier lekker een weekje of langer op het strand te gaan liggen. De stranden van het eiland zijn prachtig, maar Boa Vista heeft nog veel meer te bieden. In onderstaande alinea’s lees je wat je nog meer op dit veelzijdige eiland kunt doen.

De hoofdstad Sal Rei bezoeken

Sal Rei is de hoofdstad van het eiland. In de stad wonen ongeveer 12.000 mensen en de rest van de lokale bevolking van het eiland komt ook dagelijks naar de hoofdstad, bijvoorbeeld om inkopen te doen en uit te gaan.

De stad is niet groot, maar er zijn wel veel dingen te zien en te doen. Zo kun je bijvoorbeeld het stadsplein Praça de Santa Isabel bezoeken, waar meerdere keren per week een grote markt georganiseerd wordt. Ook zijn er vele leuke restaurants en bars te vinden in de hoofdstad van het eiland.

Boa VistaZeilen en surfen

Het eiland Boa Vista is erg in trek bij watersporters. Op de zee rond het eiland kun je goed zeilen, maar ook surfen. En heb je nog nooit gesurft? Dan klop je gewoon aan bij een van de vele surfscholen op het eiland.

Hier kun je niet alleen surflessen volgen, maar ook een surfplank huren. Tip: de baaien bij Sal Rei zijn het populairst onder surfers. Als je wil surfen, raden wij je zeker aan naar deze baaien te gaan.

Schildpadden spotten

Op de Kaapverdische Eilanden komen veel schildpadden voor. In de maanden mei, juni, juli, augustus en september komen deze schildpadden aan land, ook op Boa Vista. Zij graven een kuil in het strand om hier vervolgens eieren in te leggen.

Als je in mei, juni, juli, augustus of september op het eiland bent, kun je hier getuige van zijn. Wel moet je midden in de nacht je bed uit voor dit spektakel, want de schildpadden komen ’s nachts aan land. Toch is het zeker de moeite waard om ’s nachts even je bed uit te gaan, want wanneer zie je schildpadden nou eieren leggen.

Boa VistaOvernachten op Boa Vista

Er zijn vele verschillende accommodaties te vinden. Denk hierbij aan grote all-inclusive resorts, maar ook aan kleinere hotels en bed and breakfasts. Wij raden je aan om in een kleiner hotel of bed and breakfast te slapen tijdens jouw vakantie op het eiland.

Op een groter resort maak je namelijk totaal geen kennis met het authentieke Kaapverdië. Bovendien steun je de lokale bevolking door in een kleiner hotel of in een bed and breakfast te slapen. En deze steun hebben ze zeker nodig, want Kaapverdianen zijn niet rijk.

De beste reistijd

Als je schildpadden wil spotten, kun je het beste in mei, juni, juli, augustus of september naar Boa Vista gaan. Houd er wel rekening mee dat de maanden juli, augustus en september in het regenseizoen van Kaapverdië vallen. In deze maanden kan het dus wat meer regenen dan in de andere maanden van het jaar. Wil je de regen vermijden? Ga dan in mei of juni naar het eiland. Vanaf eind mei heb je de grootste kans om schildpadden te spotten.

Verder kun je Boa Vista ook bezoeken in de winter. In de maanden oktober, november en december is het lekker warm op het eiland. Ook is het in deze maanden droog. Wil je even aan de Nederlandse winter ontsnappen, dan is dit eiland een prima vakantiebestemming.[/vc_column_text]

Hoe kom je er?

Boa Vista heeft een eigen luchthaven. Vanuit Nederland kun je hier direct of met één tussenstop naartoe vliegen. En ben je op een ander eiland, maar wil je Boa Vista een dagje bezoeken? Dan kun je het beste een boot nemen. Er varen boten naar het eiland vanuit Sal, maar ook vanuit Santiago en de diverse andere eilanden die bij Kaapverdië horen.

Locatie Boa Vista

[/vc_column][/vc_row]

Meer lezen over Kaapverdie?

Geef een reactie

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU