Hoofdmenu
reis expert header

Santo Antao

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 29 november, 2019

De eilandengroep Kaapverdië bestaat uit diverse eilanden. Santo Antao is een van deze eilanden. Dit eiland is het meest westelijk gelegen eiland van de Kaapverdische Eilanden. Na Santiago is het eiland het grootste eiland van Kaapverdië.

Het eiland is erg divers. Dit komt omdat het ene deel van het eiland erg groen is, terwijl het andere deel van het eiland juist erg dor en droog is. Het eiland wordt gekenmerkt door drie grote bergen, namelijk de Topo de Coroa, de Gudo de Cavaleiro en de Pico da Cruz.

  • Leuke activiteiten en bezienswaardigheden op Santo Antao
  • Overnachten op Santo Antao
  • De beste reistijd voor Santo Antao
  • Hoe kom je er?

Leuke activiteiten en bezienswaardigheden op Santo Antao

Santo Antao is heel anders dan de andere Kaapverdische Eilanden. De andere eilanden worden voornamelijk bezocht door toeristen die lekker willen relaxen, op het strand of aan het zwembad. Op Santo Antao kun je gemakkelijker een actieve vakantie organiseren. Op het eiland kun je bijvoorbeeld prachtig wandelen. Hieronder lees je meer over de activiteiten en bezienswaardigheden van het eiland.

Wandelen op het eiland

Er zijn diverse prachtige wandelroutes uitgestippeld op het eiland. De populairste wandeling is de Ribeira do Pául hike. Deze wandeling start in een oude vulkaankrater. Je loopt eerst door de krater, om vervolgens getrakteerd te worden op een prachtig uitzicht op de groene omgeving. Nu wandel je het dal in, waarbij je langs diverse koffie- en bananenplantages komt. Ook wandel je langs enkele likeurstokerijen. Als je even ‘power’ nodig hebt om de wandeling af te maken, drink je hier een lekker (en heel sterk) likeurtje.

Porto Novo

Porto Novo is een van de twee grotere stadjes die je op Santo Antao vindt. In het stadje wonen 10.000 inwoners. Je komt er mooie koloniale huizen tegen, maar ook een kerkje en enkele vismarkten. Verder heeft Porto Novo een kleine haven, vanuit waar je naar São Vincente kunt reizen.

Ribeira Grande

Naast Porto Novo is Ribeira Grande de grootste stad van Santo Antao. Toch is de stad zeker niet indrukwekkend te noemen: er wonen slechts 20.000 mensen. In het stadje bewonder je diverse kleurrijke huizen, kun je een kleine kerk bezoeken en kun je bovendien winkelen op de kleine markt. Verder is er niet zo veel te doen. Ben je een dag naar Ribeira Grande geweest, dan heb je het stadje wel gezien.

Ponta do Sol

Ponta do Sol hoort niet bij de grotere steden van Santo Antao, maar toch wordt dit stadje wel het meest bezocht door toeristen. Dit komt omdat het stadje erg fotogeniek is. Het stadje ligt in een baai en heeft vele kleurrijke huizen, die je prachtig op de foto kunt zetten. Ook het strand, waar kleine vissersboten liggen en lokale vrouwen met hun koopwaar staan, is erg fotogeniek.

Overnachten op Santo Antao

De meeste hotels op Santo Antao zijn gevestigd in de steden Porto Novo, Ribeira Grande en Ponta do Sol. Daarnaast vind je enkele hotels in de bergen van het eiland. Deze hotels zijn erg populair onder de toeristen die het eiland bezoeken om hier lange wandelingen te maken. Zij overnachten tussen het wandelen door in de eenvoudige hotels in de bergen, zodat ze de volgende dag weer vroeg op pad kunnen.

Houd er rekening mee dat het aanbod accommodaties op het eiland niet groot is. Wij raden je aan jouw accommodatie(s) bijtijds te boeken.

De beste reistijd voor Santo Antao

Je kunt Kaapverdië in feite het gehele jaar door bezoeken. De temperatuur ligt het hele jaar namelijk tussen de 25 en 30 graden. Wil je het regenseizoen van Kaapverdië vermijden? Ga dan niet naar Santo Antao in de maanden juli, augustus en september.

In november en december is het beduidend droger op het eiland. Wel is het in deze maanden erg heet. Als je veel wil wandelen, is dit misschien wat heftig. Om te hiken kun je Santo Antao dan ook het beste bezoeken in januari, februari, maart, april, mei of juni. In deze maanden is het droog en is de temperatuur wat aangenamer voor lange wandeltochten in de bergen

Hoe kom je er?

Santo Antao heeft geen vliegveld. Je kunt dit eiland enkel met de boot bereiken. Dit doe je door op een boot te stappen op het nabijgelegen eiland São Vincente. Dit eiland heeft wel een vliegveld.

TIP ♥ – de veerboten naar Santo Antao varen slechts twee keer per dag uit. Heb je de boot gemist? Dan kun je wachten op de volgende veerboot, maar je kunt ook een privéboot huren om naar het eiland te varen. Dit is wel een stuk duurder dan de veerboot.

Locatie Santo Antao

Wat wij vinden:
8/10

Samenvatting

De eilandengroep Kaapverdië bestaat uit diverse eilanden. Santo Antao is een van deze eilanden. Dit eiland is het meest westelijk gelegen eiland van de Kaapverdische Eilanden. Na Santiago is het eiland het grootste eiland van Kaapverdië.

Meer lezen over Kaapverdie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU