Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Santiago Island

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 5 april, 2022

Santiago Island, ook wel gewoon Santiago genoemd, ligt in het zuiden van Kaapverdië. Van alle eilanden die bij de eilandengroep horen, is Santiago het grootste eiland. Wat dit eiland zo bijzonder maakt, is dat het een zeer Afrikaanse sfeer heeft. De mensen hebben er niet alleen een Afrikaans uiterlijk; het landschap lijkt ook op het landschap van Afrika.

In tegenstelling tot de andere eilanden van Kaapverdië, heeft Santiago Island een vrij groen landschap. Dit eiland is minder dor en droog, maar heeft vele bergachtige gebieden, groene valleien en bananenplantages. Als je op Santiago rondloopt, zou je niet zeggen dat het om een vulkanisch eiland gaat.

6x leuke bezienswaardigheden op Santiago

Op het grootste eiland van Kaapverdië hoef je je zeker niet te vervelen. Er is veel te doen en te zien op het groene, bergachtige eiland. De vijf leukste activiteiten en bezienswaardigheden op Santiago Island worden hieronder kort beschreven.

Praia

Praia is de hoofdstad van Santiago Island. De stad is bovendien de hoofdstad van Kaapverdië, ofwel van alle Kaapverdische Eilanden samen. Het centrum van deze stad is erg bijzonder. Dit ligt namelijk op een groot plateau, dat hoger ligt dan de omgeving.

Het centrum op het plateau biedt dan ook een prachtig uitzicht op de omgeving. Verder kom je op het plateau vele mooie gebouwen, leuke restaurantjes en gezellige barretjes tegen. Zeker de moeite waard om te bezoeken!

PraiaSjoerd met Joy in de straten van Praia

Cidade Velha

In de directe omgeving van Praia ligt Cidade Velha. Deze stad is meer dan 500 jaar oud: het is de eerste stad die op Santiago Island gebouwd werd. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en dit is niet voor niets, want je komt er vele bijzondere bouwwerken met grote historische waarde tegen.

Denk hierbij aan ruïnes, maar ook aan historische gebouwen die nog wel in goede staat verkeren.

Op een hoger stuk land bij Cidade Velha ligt het Fortaleza Real de São Filipe. Dit oude fort werd vele jaren geleden door de Portugezen gebruikt, om de aanvallen van de Engelsen en de Fransen af te wenden. Vanuit dit oude fort heb je een mooi uitzicht op de omgeving.

Cidade VelhaCidade Velha is een echte aanrader!

Assomada

Het stadje Assomada ligt in de groene binnenlanden van Santiago Island. De meeste mensen rijden naar dit stadje om de kleurrijke, authentiek Afrikaanse markt van Assomada te bezoeken. Deze markt wordt op woensdag en zaterdag georganiseerd.

Je kunt er groente, fruit, vis en ander eten kopen, maar ook kleding, prachtige doeken en andere souvenirs. Bovendien wordt er op de markt levend vee verhandeld. Dit is bijzonder om te zien.

Assomada

Pico da Antónia

Pico da Antónia is het letterlijke hoogtepunt van Santiago Island. Deze berg is 1394 meter hoog en erg in trek bij wandelaars. Op de berg zijn tientallen routes uitgestippeld, die je stuk voor stuk naar de top brengen.

Eenmaal op de top van de berg heb je een prachtig uitzicht op de groene bergen en de oceaan.

Santiago

Serra Malagueta National Park

In het noorden van Santiago vind je Serra Malagueta National Park. Dit nationale park is erg geliefd bij wandelaars. In het park vind je namelijk vele geweldige wandelroutes. Als je door het park wandelt, krijg je allerlei bijzondere planten, bloemen, bomen en exotische dieren te zien.

Neem wel een kaart mee, want de bewegwijzering is niet overal even goed.

Tarrafal

Tarrafal is een kustplaatsje ten noorden van eiland Santiago in Kaapverdië. Het plaatsje staat bekend als een leuke plek voor fanatieke surfers. Op deze plek heb je alles wat je als surfer wenst, een azuurblauwe zee, palmbomen en echt witte stranden.

Op het eiland hangt een ontspannen sfeer. In Tarrafal kun je een hoop vissers vinden, de vangst verkopen ze bijna allemaal in de stad zelf.

Tarrafal KaapverdiëHet strand van Tarrafal

Overnachten op Santiago Island

Kaapverdië wordt steeds toeristischer. Ook op Santiago Island komen meer en meer toeristen. Het is er op dit moment absoluut nog niet toeristisch, maar er zijn in ieder geval wel meer dan genoeg leuke accommodaties te vinden op het eiland.

Wij raden je aan de grote all-inclusive resorts op Santiago te vermijden en in een klein hotel of in een bed and breakfast te overnachten.

In de hoofdstad vind je vele accommodaties, maar ook buiten de grote stad zijn vele leuke hotels te vinden. Vergelijk diverse hotels met elkaar en je vindt vanzelf de perfecte accommodatie. Check bijvoorbeeld AirBnB eens. Ontzettend leuk om zo de lokale mensen te leren kennen.

Praia at night SantiagoPraia ‘s avonds

De beste reistijd voor Santiago Island

Je kunt Santiago Island het beste bezoeken in oktober, november, december, april, mei of juni. De maanden juli, augustus en september kun je beter vermijden, want deze maanden vallen in het regenseizoen.

Houd er rekening mee dat het in de maanden oktober, november en december erg warm is op het eiland. Als je veel wil wandelen, kun je wellicht beter in april, mei of juni naar Kaapverdië gaan. In deze maanden is de gemiddelde temperatuur net iets lager.

TIP ♥ – De beste reistijd voor Santiago is in de maanden oktober t/m december en april t/m juni!

Hoe kom je er?

Santiago heeft een eigen vliegveld. Je kunt hier vanuit Nederland direct of met een tussenstop naartoe vliegen. En ben je op een ander eiland, zoals Sal of Boa Vista? Dan kun je een binnenlandse vlucht boeken om naar Santiago Island te reizen.

Ook kun je een boot nemen naar het eiland. Een tripje met de boot is doorgaans goedkoper dan een vliegreis.

Locatie

Meer lezen over Kaapverdie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU