Reisinformatie Kaapverdië

Kaapverdië is een ontzettend populair vakantieland. Veel reizigers komen hier om te genieten van een week of twee weken zon, zee en strand. Toch is er veel meer te beleven in dit eilanden paradijs voor de kust van Senegal. Wil jij er graag heen? Check dan onze tips en reisinformatie over Kaapverdië.

Vakantie in Kaapverdië

Kaapverdië is een perfect vakantieland. Het is niet heel ver vliegen, het is niet zo duur, de stranden zijn schitterend en het leven is er relaxt. Alle ingrediënten voor een mooie vakantie zijn aanwezig. Daarnaast is hier ook genoeg te doen.

Je hoeft hier niet alleen maar op het strand te liggen. Je kunt hier prachtige wandelingen maken tussen felgroene bergen, vulkanen bezoeken, snorkelen, surfen of verschillende tours boeken.

Kosten

Handig om te weten is wat een vakantie in Kaapverdië kost. Die vraag is altijd lastig te beantwoorden. Het ligt er toch aan hoe jij reist en wat je budget is. De echte low-budget backpackers kunnen voor €30 per dag reizen, maar dat is minimaal.

Wij spendeerde €50 p.p. per dag

TIP ♥ – meer info hierover vind je op de pagina vakantie in Kaapverdië

Santa maria

Sjoerd in Kaapverdië 

Beste reistijd Kaapverdië

Kaapverdië wordt vaak ‘The islands of Eternal Summer’. Daar is geen woord aan gelogen. Als je een zonzekere vakantie wil is Kaapverdië een van de beste bestemmingen. Het maakt ook niet zo veel uit wanneer je naar Kaapverdië gaat omdat het weer er altijd goed.

Het ligt er eigenlijk aan wat je wil gaan doen in Kaapverdië. De beste reistijd voor Kaapverdië is namelijk het hele jaar. Toch zijn er wat maanden te onderscheiden.

De beste reistijd voor een zonvakantie is april t/m augustus. Kom je surfen? Ga dan tussen november en februari. Wil je wandelen in de natuur? Kom dan in eind januari t/m april en november en december.

TIP ♥ – meer info vind je op de pagina beste reistijd Kaapverdië

Beste reistijd voor Kaapverdië1
Brava

Budget Kaapverdië

Als je het over reisinformatie over Kaapverdië hebt wil je ook weten wat het reizen kost. Dat verschilt een beetje per persoon. Als je niet te gek doet kun je hier voor €40 p.p. per dag prima reizen. Backpackers zullen minder uitgeven dan gezinnen of vakantiegangers die hier een weekje komen.

Daarnaast is het ook afhankelijk van het eiland waar je verblijft. De bekendere eilanden als Boa Vista of Santiago zijn een stuk duurder dan de minder bekende eilandjes.

  • Low budget backpackers  €25 per dag
  • Wij (luxe backpackers)  €45 per dag
  • Reizigers die van luxe houden  €60 tot €100 per dag

TIP ♥ – meer over de kosten op reis lees je op de pagina budget Kaapverdië

Santiago

Visum Kaapverdië

Essentieel onderdeel van reisinformatie over Kaapverdië; het visum! Goed nieuws, want sinds 1 januari 2019 is het voor Nederlanders en Belgen (en andere EU leden) niet langer nodig om een visum voor Kaapverdië aan te vragen. Je mag namelijk zonder visum 30 dagen in het land blijven.

Dat je geen visum hoeft aan te vragen betekent niet dat je gratis het land binnen komt. In plaats van een visum moet je je vandaag de dag inschrijven bij de autoriteiten van Kaapverdië op de EASE-website.

Daarna moet je bij aankomst de Airport Security Fee betalen van 3.400 escudo’s (±€30). Dit geldt niet voor reizigers jonger dan 2 jaar. Dooploop deze stappen;

TIP ♥ – meer weten over dit proces? Bekijk dan onze pagina visum voor Kaarpverdie

Vervoer Kaapverdië

Op Kaapverdië kun je je vrij voordelig verplaatsen. Ook als je van het ene eiland naar het andere eiland wil reizen, ben je over het algemeen niet veel geld kwijt. Bovendien is het vervoer op Kaapverdië comfortabel.

Reizen met de bus

Bussen zoals wij die kennen rijden niet op Kaapverdië. Er is geen openbaar vervoer systeem. In plaats daarvan rijden er veel minibusjes rond. In een minibus kan het wat druk en krap zijn, maar het erg goedkoop en daarnaast vaak de enige optie.

Bovendien doen de minibusjes op Kaapverdië bijna alle steden en dorpen aan. Waar je ook naartoe wil reizen: je kunt altijd wel een minibus vinden die je naar jouw bestemming kan brengen.

Reizen met de boot

Kaapverdië heeft negen bewoonde eilanden. Je kunt tussen deze eilanden reizen met de boot. De prijzen voor een overtocht met de boot zijn over het algemeen niet hoog. Bovendien is een boottocht een hele ervaring: het is zeker geen straf om over het helderblauwe water te varen.

TIP ♥ – bekijk hier alle tips over het vervoer in Kaapverdië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven