Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Reisinformatie Botswana

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Botswana is hét land om wildlife te spotten. Het is niet de eerste bestemming die bij je op komt als je een vakantie plant en dat is goed te merken. Het is een van de meest unieke, authentieke en ongerepte landen in Afrika waar massatoerisme gelukkig nog geen rol speelt. Met deze reisinformatie voor Botswana ga je goed voorbereid op weg!

Backpacken in Botswana

Als je aan backpacken denkt, denk je niet meteen aan Botswana. Het valt ook niet bepaald in een ‘backpack budget’. Het land is immers duurder dan bekende backpack bestemmingen als MexicoVietnam of Indonesië. Toch is backpacken in Botswana helemaal niet zo’n gek idee.

Backpacken in dit land is geen alledaagse bezigheid. Het is niet het ‘traditionele’ backpacken wat je misschien verwacht. In Botswana reis je niet met het openbaar vervoer en spendeer je je avonden niet in hostels.

Kosten

Zoals gezegd is Botswana niet bepaald een backpackers bestemming. Het land is een stuk duurder dan wat de gemiddelde backpacker gewend is. Backpacken met een budget van €30 per dag wordt erg lastig hier.

Reken op minimaal €80 p.p. per dag als je met 4×4 + tent reist

TIP ♥ – meer info over het backpacken vind je op de pagina backpacken in Botswana

Chobe National ParkChobe National Park  

Beste reistijd Botswana

De beste reistijd van Botswana is een beetje afhankelijk van wat je wil doen in het land. Het droge seizoen loopt van mei tot en met oktober. Dit kenmerkt zich logischerwijs door goed weer, weinig groen en wilde dieren die vooral rond waterholes rondhangen.

Nadeel; het kan ongelooflijk warm worden.

Het hoogseizoen in Botswana is tussen juli en oktober. Het regenseizoen loopt van november tot en met april. Het droogseizoen van mei tot en met oktober.

Het regenseizoen loopt van november tot en met april en in deze maanden is de natuur mooi groen en is het iets minder heet. Nadeel is dat je meer regen ervaart en dat de wilde dieren minder goed te spotten zijn.

TIP ♥ – meer info vind je op de pagina beste reistijd Botswana.

Beste reistijd voor Botswana

Budget Botswana

Botswana is geen goedkoop land om te reizen. Het is zelfs een van de duurdere bestemmingen! Wat je tijdens je reis door Botswana uit geeft is natuurlijk afhankelijk van je reisstijl. De één boekt een luxe 3-weekse rondreis, terwijl de ander met openbaar vervoer door het land reist.

Het budget voor Botswana is vooral afhankelijk van de activiteiten (safari’s) die je doet en de accommodatie waar je overnacht.

Reken op minimaal €80 p.p. per dag als je met 4×4 + tent reist

Wij zijn geen low-budget backpackers, maar ook geen luxe reizigers. Wij schommelen er een beetje tussenin. Je kunt dus zeker goedkoper reizen als je een echte low-budget backpacker bent, maar zeker ook duurder als je meer betaalde tours doet en in luxere accommodatie slaapt.

TIP ♥ – meer over de kosten op reis lees je op de pagina budget Botswana

Kalahari

Visum Botswana

Alle Nederlanders en Belgische burgers met een geldig paspoort hebben geen visum voor Botswana nodig. Je kunt zonder visum, of andere documenten, maximaal 90 dagen in het land reizen.

Met dit visum mag je maximaal 90 dagen in Botswana verblijven.

TIP ♥ – meer weten? Check onze pagina visum Botswana

Vervoer Botswana

Botswana is nog niet zo populair als Zuid-Afrika of Tanzania. Dat is goed te merken als je door het land reist. Waar je in Zuid-Afrika vrij makkelijk de bus pakt om van A naar B te reizen is dat in Botswana iets anders.

Eigen auto

De beste en makkelijkste manier om in Botswana te reizen is een huurauto. Het is voor toeristen de beste optie qua vervoer in Botswana gezien de geringe mogelijkheden met het openbaar vervoer. Een huurauto brengt je overal, de wegen zijn verrassend goed en je hebt de vrijheid om te gaan en staan waar je wil.

De kosten voor een 4×4 met daktent liggen tussen de €70 en €130 per dag

Met de bus

Qua vervoer in Botswana wordt de bus eigenlijk alleen gebruikt door locals en dan met name in de grote steden. Er rijden wel bussen, maar alleen in en rondom grote steden en dorpen in Botswana. De meeste bezienswaardigheden van Botswana liggen in afgelegen gebieden en zijn niet bereikbaar met de bus.

TIP ♥ – meer weten? Check onze pagina vervoer in Botswana

Meer lezen over Botswana?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU