Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Bezienswaardigheden Botswana

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 22 maart, 2023

Afrika is een stuk minder populair dan andere continenten als Azië of Midden- en Zuid-Amerika. Dat is goed terug te zien in de landen zelf. Zo ook in Botswana. Hoewel het een schitterend land is met prachtige bezienswaardigheden, is het hier nog grotendeels ongerept. Op deze pagina delen wij de mooiste bezienswaardigheden van Botswana.

7x bezienswaardigheden van Botswana

De bezienswaardigheden van Botswana zijn stuk voor stuk een kunstwerk van Moeder Natuur. En vaak heb je grote delen voor jezelf. Het is nog lang niet zo populair als Zuid-Afrika of Tanzania. En dat is helemaal niet erg.

Wist je dat Botswana een van de veiligste landen ter wereld is?

Naast het feit dat de natuur in dit land prachtig is, is Botswana ook nog eens veilig en rustig. De mensen zijn warm en ze behandelen alle bezoekers als familie. Wel zo fijn als je een rondreis door het land wil maken.

Wat is er te zien

De bezienswaardigheden van Botswana zijn ontzettend divers. Sterker nog, dit is een van de meest veelzijdige landen van Afrika. In één reis kun je de bekende Kalahari woestijn bezoeken, maar ook de Okavango-delta ontdekken.

En dat is zeker niet alles. De safaris die je in dit land kunt boeken behoren tot de beste ter wereld. De nationale parken zijn van grote schoonheid en wildlife is volop aanwezig.

Je kunt olifanten, vogels, leeuwen, buffels, hyena’s, luipaarden, nijlpaarden en ontzettend veel antilopen spotten. In Chobe en Moremi is het spotten van de Big 5 bijna een garantie.

Wil jij naar dit prachtige land reizen? Bekijk dan hier de mooiste bezienswaardigheden van Botswana.

Okavango Delta

Deze delta is een van de meest bijzondere plekken van Afrika. Het is niet alleen een prachtig gebied waar allerlei wilde dieren leven. Het is ook van levensbelang voor het behoud van al deze dieren. Het is niet voor niets dat het gebied in juni 2014 werd vastgelegd als een UNESCO Werelderfgoed. Onze tips.

Moremi Game Reserve

Als je op zoek bent naar snel en veel wildlife actie, ben je in de Moremi Game Reserve op de juiste plek. De Reserve beslaat een groot deel van de Okavango Delta, en je vindt hier zo veel wildlife dat je het bijna niet meer bij kunt houden. Daarnaast is het een van de meest toegankelijke gebieden van de Okavango Delta.

Kalahari woestijn

Heb jij altijd al eens de bijna uitgestorven San-bevolking willen ontmoeten? Of ben je op zoek naar een spectaculaire en bijzondere safari? Dan ben je in de Kalahari woestijn aan het juiste adres. Deze woestijn ligt verspreid over maar liefst drie landen. Het bizarre landschap maakt dit een van de bekendste plekken in Afrika.

Chobe National Park

Als het spotten van olifanten in het wild op jouw bucketlist staat, kun je deze na een bezoek aan Chobe National Park zeker afvinken. Naast de grote groepen olifanten die hier leven, is dit park ook nog eens het oudste National Park van Botswana. Benieuwd? Bekijk hier onze tips.

Makgadikgadi Pans National Park

Om een van de meest indrukwekkende migraties ter wereld te zien, moet je in het Makgadikgadi Pans National Park zijn. Vooral in het regenseizoen, van november tot maart, staan de grote zoutvlakten in dit park vol met water. Wij delen graag onze tips over deze bijzondere plek.

Gaborone

Gaborone is niet alleen de indrukwekkende hoofdstad van Botswana, het is tevens het economische centrum van het hele land. Je vindt de stad op slechts 15 kilometer afstand van de grens met Zuid-Afrika, en telt in totaal 231.626 inwoners. Ruim 10% van de complete bevolking van het land. Het is geen hele boeiende stad.

Tsodilo Hills

Ruim 30.000 jaar geleden leefden de San, oftewel de Bosjesmannen, tussen de heuvels van de Tsodilo Hills. Het is een heilige plaats voor deze bevolkingsgroep, omdat ze hier in contact stonden met hun voorouders en de sjamanen. Het ligt in het noorden van de Kalahari woestijn en zijn dus goed te combineren.

Meer lezen over Botswana?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU