Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Bezienswaardigheden Botswana

Bijgewerkt op 29 november, 2019

Okavango Delta

Deze delta is een van de meest bijzondere plekken van Afrika. Het is niet alleen een prachtig gebied waar allerlei wilde dieren leven. Het is ook van levensbelang voor het behoud van al deze dieren. Het is niet voor niets dat het gebied in juni 2014 werd vastgelegd als een UNESCO Werelderfgoed. Onze tips.

Moremi Game Reserve

Als je op zoek bent naar snel en veel wildlife actie, ben je in de Moremi Game Reserve op de juiste plek. De Reserve beslaat een groot deel van de Okavango Delta, en je vindt hier zo veel wildlife dat je het bijna niet meer bij kunt houden. Daarnaast is het een van de meest toegankelijke gebieden van de Okavango Delta.

Kalahari woestijn

Heb jij altijd al eens de bijna uitgestorven San-bevolking willen ontmoeten? Of ben je op zoek naar een spectaculaire en bijzondere safari? Dan ben je in de Kalahari woestijn aan het juiste adres. Deze woestijn ligt verspreid over maar liefst drie landen. Het bizarre landschap maakt dit een van de bekendste plekken in Afrika.

Chobe National Park

Als het spotten van olifanten in het wild op jouw bucketlist staat, kun je deze na een bezoek aan Chobe National Park zeker afvinken. Naast de grote groepen olifanten die hier leven, is dit park ook nog eens het oudste National Park van Botswana. Benieuwd? Bekijk hier onze tips.

Makgadikgadi Pans National Park

Om een van de meest indrukwekkende migraties ter wereld te zien, moet je in het Makgadikgadi Pans National Park zijn. Vooral in het regenseizoen, van november tot maart, staan de grote zoutvlakten in dit park vol met water. Wij delen graag onze tips over deze bijzondere plek.

Gaborone

Gaborone is niet alleen de indrukwekkende hoofdstad van Botswana, het is tevens het economische centrum van het hele land. Je vindt de stad op slechts 15 kilometer afstand van de grens met Zuid-Afrika, en telt in totaal 231.626 inwoners. Ruim 10% van de complete bevolking van het land. Het is geen hele boeiende stad.

Tsodilo Hills

Ruim 30.000 jaar geleden leefden de San, oftewel de Bosjesmannen, tussen de heuvels van de Tsodilo Hills. Het is een heilige plaats voor deze bevolkingsgroep, omdat ze hier in contact stonden met hun voorouders en de sjamanen. Het ligt in het noorden van de Kalahari woestijn en zijn dus goed te combineren.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Work in progess

Zoals je wellicht hebt gezien zijn wij nog druk bezig met het afronden van onze content voor Afrika. Nog even geduld!