Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Visum voor Botswana

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Een visum regelen is nooit het leukste deel van je reis. Gelukkig ben je voor Botswana snel klaar, want je hebt geen visum nodig om te mogen reizen in dit land. Uiteraard zijn daar wel een aantal voorwaarde aan verbonden. Wij delen hier onze tips over het visum voor Botswana.

Visum voor Botswana

Zoals gezegd hebben alle Nederlanders en Belgische burgers met een geldig paspoort geen visum voor Botswana nodig. Je kunt zonder visum, of andere documenten, maximaal 90 dagen in het land reizen.

Iedereen mag maximaal 90 dagen in Botswana reizen zonder visum


Dat maakt een reis naar Botswana uiteraard iets makkelijker. Dat betekent niet dat je bij aankomst in één keer door kunt lopen.

Wat moet je meenemen

Je hebt geen visum voor Botswana nodig, maar je moet wel een aantal dingen kunnen overhandigen zodra je op de internationale luchthaven aan komt. geen spannende dingen, wel noodzakelijk. Je moet het volgende kunnen overhandigen;

  • Paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is;
  • Minimaal 1 legen pagina voor de stempel;
  • Retour- of doorreisticket.

Chobe National ParkJe kunt zonder visum voor Botswane het indrukwekkende Chobe National Park bezoeken

Vragen ze echt om een retour- doorreisticket?

Dit blijft een beetje een grijs gebied. Om Botswana in te mogen moet je officieel een retour- of doorreisticket hebben. Dit om te bewijzen dat je binnen een bepaalde periode het land weer verlaat. Controleren ze hier op? Dat antwoord kunnen wij helaas niet geven.

Het is afhankelijk is van wie er die dag bij de douane werkt. De ene medewerker vraagt het wel, de ander niet. De één kan er heel moeilijk over doen, de ander niet.

TIP ♥ – in praktijk wordt er zelden om gevraagd. Het is en blijft echter je EIGEN risico om het niet te regelen.

Vragen ze om een ticket?

Vaak zijn het niet de douanebeambte die er om vragen, maar de luchtvaartmaatschappijen. Het schijnt dat luchtvaartmaatschappijen je mee terug moeten nemen als jij je documenten niet op orde hebt. En dat willen ze voorkomen.

Voor landen als Thailand, waar veel mensen zonder retourticket heen reizen, is het ook verplicht maar wordt het zelden gevraagd.

Kunnen ze toegang weigeren?

Ja. Officieel is het verplicht, en als jij je documenten niet op orde hebt kunnen ze je toegang tot Botswana weigeren.

Kan ik een busreis boeken?

Een handige manier om aan te tonen dat je het land verlaat is door een busticket naar een ander land te boeken (Zuid-Afrika, Namibië, Zimbabwe of Zambia). Zo’n busticket kost vaak niet meer dan US$40 en is zo geboekt.

TIP ♥ – als je een bus- of vliegticket naar een ander land boekt moet je wel rekening houden met de visumvereiste in die landen.

Meer lezen over Botswana?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU