Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Vliegtickets Botswana

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Botswana is geen land waar miljoenen reizigers per jaar komen. Het blijft een beetje achter bij landen als Zuid-Afrika of Tanzania. Dat is helemaal niet erg, want laten we hopen dat Botswana de ongerepte, unieke en veelzijdige bestemming is die het nu is. Als je besluit dit land te bezoeken zul je wel eerst op zoen moeten naar vliegtickets naar Botswana. Daarom delen wij onze tips.

5 échte tips voor vliegtickets naar Botswana

Het boeken van vliegtickets is geen hogere wiskunde meer. Waar we vroeger naar het reisbureau in de stad liepen, open je tegenwoordig een app of je laptop en binnen 10 seconden heb je honderden opties.

Maar hoe boek je nu echt de goedkoopste vliegtickets naar Botswana? We hopen je het met deze tips duidelijk te maken.

  1. Vergeet de last-minutes
  2. Wees flexibel
  3. Bepaal voor jezelf de juiste prijs
  4. Het juiste moment
  5. Neem alleen handbagage mee

TIP 1 ✈ Vergeet de last-minutes

Een mooie marketing-truc. Anders kunnen we het niet noemen. Last-minutes bestaan al jaren niet meer. Misschien hebben ze überhaupt nooit bestaan. Ik las nog wel eens op blogs dat mensen naar Schiphol zijn gegaan en voor €300 naar Botswana (of andere bestemmingen) vlogen.

Pure onzin.

Last-minutes in de zin van aanbiedingen. Dat kan, maar dat zijn gewoon aanbiedingen. Last-minute in de zin van op het laatste moment boeken is het slechtste wat je kunt doen.

“Als de vertrekdatum ver weg is, worden stoelen voor een lager tarief aangeboden. De luchtvaartmaatschappij heeft namelijk nog voldoende tijd om de vlucht vol te krijgen en hoeft nog niet te spelen met de prijzen.

Als de vertrekdatum dichterbij komt, worden boekingsklassen vaak duurder om het financiële doel te halen”

Bron* CheapTickets

Chobe National ParkChobe National Park

TIP 2 ✈ Wees flexibel

De beste tip voor het boeken van vliegtickets naar Botswana, of ieder ander land, is zoeken met flexibele data. Hoe flexibeler je bent, hoe makkelijker het is om goedkope(re) vliegtickets te scoren.

Als je jezelf vast pint op bepaalde data ben je de ‘Sjaak’ als op die datum de tickets erg duur zijn. Als je per so op vrijdag avond je werk wil vertrekken, terwijl vluchten een of twee dagen later €100 goedkoper zijn. Wat is dat wijsheid?

TIP 3 ✈ Bepaal voor jezelf de juiste prijs

Vergeet niet dat ‘goedkoop’ een relatief begrip is. Iedereen heeft een ander beeld bij goedkoop of duur. Iemand met een hoog inkomen kan bij €800 denken: ‘mooie prijs’, maar iemand die een lager inkomen heeft, denkt: ‘no way’.

Bedankt daarom van tevoren wat jij een goede prijs vindt. Anders blijf je zoeken naar een goedkoper ticket dat misschien niet eens bestaat, terwijl je tevreden bent met de prijs die je voor je ziet.Vliegtickets naar Botswana

TIP 4 ✈ Het juiste moment

Er zijn heel wat onderzoeken gedaan naar wat het juiste moment is om te boeken. Helaas komt daar altijd wat anders uit. De een zegt dinsdag middag, de ander zegt 3:00 uur ‘s nachts. Feit is dat er niet één magisch moment is.

Als dat zo had geweest had iedereen wel op dat moment geboekt. Vergeet niet dat luchtvaartmaatschappijen prijzen per dag, regio, trend en zelfs per uur kunnen aanpassen.

Het boeken van vliegtickets naar Botswana is een kwestie van heel veel zoeken en vergelijken. Veel websites met elkaar vergelijken en prijzen bepalen.

TIP 5  ✈ Neem alleen handbagage mee

Als laatste tip kunnen we je meegeven dat vliegen met alleen handbagage een stuk voordeliger is dan met 20 kilo bagage per persoon. Dit scheelt soms €100 per ticket. En laten we eerlijk zijn: heb je die 20 kilo echt nodig?

Ik reis al meer dan 10 jaar de wereld over en heb nog nooit meer dan 10 kilo bagage meegenomen. I know… ik ben een man, maar ook mijn vriendin reist zo licht mogelijk. Met beide tassen zitten we vaak rond de 14 kilo, 7 kilo p.p. dus.

Meer dan genoeg!

Meer lezen over Botswana?

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU