Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Fernando de Noronha

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 26 april, 2022

Fernando de Noronha is een Braziliaanse eilandengroep van in totaal 21 eilanden. De eilanden bieden allemaal hagelwitte zandstranden, prachtige kustlijnen en een mooi binnenland. Het is de ideale plek om de drukte in Brazilië te ontsnappen.

Pearl of the southern Atlantic

Met een prachtige zee, spectaculaire landschappen, een indrukwekkende onderwater wereld en 3 van de mooiste stranden van Brazilië wordt dit niet voor niets de Pearl of the Southern Atlantic genoemd.

Slechts één van de 21 eilanden is bewoond. Er wonen maar 5.000 mensen en je vindt er nog geen 100 accommodaties. Dat is ook de reden dat Fernando de Noronha een van de beste ongerepte bestemmingen in Brazilië is.

Dit is een National Park is en daarom mogen er maar 450 tot 500 mensen per dag op de eilanden komen en betaal je R$45 entree per dag.

Ties: “Een reis op en naar Fernando de Noronha is niet goedkoop, maar wel de moeite waard!”.

Fernando de Noronha

Fernando de Noronha

Wat is er te doen op Fernando de Noronha

Toeristen die naar de eilandengroep in de Atlantische Oceaan trekken, kiezen vrijwel altijd voor een bezoek aan het grootste eiland: Fernando de Noronha.

Vanaf dit eiland kun je de tours boeken en de kleinere, onbewoonde eilanden, bezoeken. Dit zijn de leukste dingen om te doen.

#1 Ontdek de mooiste stranden

Fernando de Noronha heeft de mooiste stranden van Brazilië. Sterker nog, drie van de vijf mooiste stranden vind je op dit eiland.

Mocht je hier heen gaan, bezoek dan ook minimaal één van deze drie stranden. De drie mooiste stranden van het eiland zijn:

  • Praia de Leão
  • Baia do Sancho
  • Praia de Porcos

Alle drie de stranden staan niet alleen bekend om het kristalheldere water, maar vooral om het indrukwekkende landschap rondom de stranden.

Baia do Sancho, Fernando de Noronha

Baia do Sancho 

#2 Doe de Atalaia hike

Wil je een actief dagje hebben op Fernando de Noronha? Maak een mooie wandeling over het eiland. Je kunt er zelf op uit trekken aangezien er veel paden over het eiland lopen.

De bekendste wandeling is de Atalaia. Hierbij volg je de kustlijn en heb je altijd een prachtig uitzicht op de zee, verschillende baaien, de bergen en het ondiepe water.

Er is een korte route en een lange versie. De lange route kan alleen worden gedaan met een gids.

Baia dos Porcos (Bay of Pigs)

Baia dos Porcos (Bay of Pigs)

#3 Bezoek Nossa Senhora dos Remédios

Op het hoofdeiland van de eilandengroep werden rond de zeven- en achttiende eeuw verschillende forten gebouwd om indringers van het eiland te houden.

Na verschillende oorlogen zijn er slechts enkele van deze forten overgebleven, waar Nossa Senhora dos Remédios het bekendste voorbeeld van is.

Het is zeker de moeite waard om deze ruïne te bezoeken op Fernando de Noronha.

Fort Nossa Senhora dos Remedios

Nossa Senhora dos Remedios

#4 Ga duiken (of snorkelen)

Het zal geen verrassing zijn dat je hier goed kunt duiken. De onderwaterwereld rondom de eilanden is uniek en onbeschadigd. Iets wat de laatste jaren helaas een uitzondering op de regel is.

Met meer dan 20 duiklocaties, zicht van meer dan 30 meter en een aangename watertemperatuur is dit niet voor niets een van de beste duikplekken in Brazilië.

fernando de noronha

Onderwaterwereld

#5 Huur een buggy

Er rijden bussen op Fernando de Noronha, maar echt efficiënt zijn ze niet. De meeste reizigers huren daarom een auto of een buggy.

Een buggy is natuurlijk veel leuker dan een auto en brengt je ook op vel meer plekken. Een buggy kan namelijk zonder problemen het strand op of de duinen in.

TIP ♥ – je huurt ze al voor zo’n US$50 per dag.

Fernando de Noronha

Buggy rijden

#6 Verken de andere eilanden

Fernando de Noronha is slechts één van de 21 eilanden die je hier vindt en hoewel dit eiland prachtig is, zijn de andere eilanden ook de moeite waard om te ontdekken.

De enige manier om dat te doen is door een boottour te boeken.

Tijdens zo’n dagtour wordt je meegenomen langs de mooiste plekken van Noronha zoals Lion Cave, Praia dos Sanchos, Two Brothers Islands en Ponto de Sapato, maar je ontdekt ook andere eilanden.

#7 Wandel door Vila dos Remedios

Er is eigenlijk maar één noemenswaardig dorp op het eiland: Vila dos Remedios. Hoewel je hier niet komt voor de dorpen of architectuur is een bezoek aan dit dorpje wel interessant.

Je vindt hier de meeste accommodatie, restaurants en de mooie Nossa Senhora dos Remedios Church. Een oude koloniale kerk.

Vila dos Remedios

Vila dos Remedios

Hoe kom je er?

Hoewel je het misschien niet verwacht, beschikt Fernando de Noronha over een eigen vliegveld. De eilandengroep ligt voor de kust bij de grote steden Recife, Fortaleza en Natal.

Er varen geen boten dus je zult er heen moeten vliegen.

Afhankelijk van het seizoen, betaal je ongeveer €65 tot €185 voor een retour vanaf Fortazela. Vanaf Natal en Recife betaal je een stuk meer.

Vervoer op het eiland

Op het eiland kun je reizen met de bus. Die rijdt alleen over de hoofdweg van noord naar zuid, elke 30 tot 40 minuten. Je hebt ook een aantal taxi’s rondrijden.

Het is makkelijker om een eigen buggie of brommers te huren. Die huur je meestal per dag. Een brommer kost ongeveer €15 per dag, een buggy rond de €45.

Ties: “Hou er rekening mee dat er maar 450 tot 500 mensen per dag het eiland mogen bezoeken”.

Overnachten op Fernando de Noronha

Het enige bewoonde eiland is het grootste eiland: Fernando de Noronha. Dit is tevens het enige eiland waar je kunt overnachten.

Er zijn 90 accommodaties op het eiland, dus keuze genoeg. In vergelijking met andere plekken in Brazilië is accommodatie vrij prijzig. De goedkoopste optie begint bij €35 en dan slaap je in een tent.

Alle accommodatie vind je nabij het enige dorp: Vila dos Remedios. De meeste accommodatie ligt langs de hoofdweg (363) of bij de stranden Boldró, Conceicao en Meio.

TIP ♥ – bekijk hier onze selectie van de beste accommodatie op het eiland

Beste reistijd

Fernando de Noronha kun je het hele jaar door bezoeken, maar de beste tijd om het eiland te verkennen is tijdens het droge seizoen. Dat zijn de maanden september tot en met december.

De meeste regen valt in de maanden maart en april.

Duiken en surfen

Als je gaat duiken, kun je dat het beste in de maanden september tot en met december doen aan de noordkant van het eiland. Duiken in januari tot en met maart is beter aan de zuidkust.

Surfen kan van december tot en met maart zijn.

fernando de noronha

Fernando de Noronha

Locatie

Meer lezen over Brazilië?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU