Hoofdmenu
reis expert header

Fernando de Noronha

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 24 maart, 2020

Fernando de Noronha is een Braziliaanse archipel in de Atlantische Oceaan, wat onderdeel is van de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Met kristalhelder water, een rijk zeeleven – met zelfs de grootste groep dolfijnen ter wereld – en spectaculaire tropische landschappen, is dit een prachtige highlight in Brazilië.

Als je een bezoek wil brengen aan dit eiland lees dan deze pagina. Hier vertellen we je alles over dit prachtige eiland met onder andere:

Waarom Fernando de Noronha

Er zijn weinig plekken mooier dan Fernando de Noronha. Met een prachtige zee, spectaculaire landschappen, witte zandstranden en een indrukwekkende onderwater wereld is het een droom voor iedere strand liefhebber. De mooiste stranden van het land vind je hier. Het is een prachtige plek om te duiken, surfen en snorkelen of wandelen.

TIP ♥ wij raden aan om minimaal vier to vijf dagen te blijven. Ook omdat het best prijzig is om hier te komen.

Als je wilt duiken is dit een prima plek. Het heldere water strekt zich uit tot een diepte van 40 meter op plaatsen met een witte zandige zeebodem. Je vindt hier veel koraal, schaaldieren, schildpadden, dolfijnen en een breed scala aan tropische vissen. Reden genoeg voor een verblijf.

Paradijs

Dit eiland is een van de mooiste plekken van het land. Je vind hier de beste stranden en je kunt goed duiken en snorkelen. Sinds de opening in 1988 is er nooit mer iets gebouwd op het eiland. Er zijn maar 120-150 pousadas waar je kunt slapen. Het is echt een stukje paradijs!

fernando de noronha

Er zijn weinig plekken met zulke mooie uitzichten

Bezienswaardigheden Fernando de Noronha

Toeristen die naar de eilandengroep in de Atlantische Oceaan trekken, kiezen vrijwel altijd voor een bezoek aan het grootste eiland: Fernando de Noronha. Vanaf dit eiland kun je een bezoek brengen aan de andere, veel kleinere en onbewoonde eilanden. Fernando de Noronha biedt voldoende mogelijkheden om te duiken of op het strand bij te komen van je werk of studie. Tijdens het duiken kom je verschillende, fraai gekleurde zeedieren tegen, die je een ultiem vakantiegevoel zullen geven.

Nossa Senhora dos Remédios

Op het hoofdeiland van de eilandengroep werden rond de zeven- en achttiende eeuw verschillende forten gebouwd om indringers van het eiland te houden. Na verschillende oorlogen zijn er slechts een aantal van deze forten overgebleven, waar Nossa Senhora dos Remédios het bekendste voorbeeld van is. Het is zeker de moeite waard om deze ruïne te bezoeken op Fernando de Noronha.

TIP ♥ kijk tijdens het duiken of vanaf het strand eens naar de twee uitstekende rotsen in de groenblauwe zee. Dit zijn de Two Brothers Rocks, die erg bekend zijn onder de lokale bevolking.

Prachtige wandelingen over het eiland

Wil je een actief dagje hebben op Fernando de Noronha? Maak een mooie wandeling over het eiland om meer van de flora en fauna van de archipel te zien. Opvallend is het beperkte aantal bomen op het eiland. Dit komt doordat de bomen gekapt werden in de tijd dat het eiland als gevangeniseiland diende. Zo werd het gevangen onmogelijk gemaakt om een vlot te bouwen.

Fernando de Noronha

De bekende Two Brothers Rocks

Geschiedenis

Van oorsprong is de eilandenarchipel een gevangeniseiland, waar gevangen vroeger in bewaring werden gesteld. Doordat de eilanden relatief ver van het vasteland gelegen zijn, was het voor gevangen nauwelijks mogelijk om te ontsnappen.

Een overtocht via de zee zouden zij immers niet overleven. De eilandengroep zou door de Portugezen zijn ontdekt aan het begin van de zestiende eeuw, maar hier bestaat enige twijfel over. Spanjaarden beweren namelijk dat Juan de la Cosa uit Spanje de archipel ontdekt heeft.

TIP ♥wanneer je aan het strand ligt is het belangrijk om je goed in te smeren tegen de Braziliaanse zon. De zon kan hier erg fel zijn, waardoor je snel verbrand! Dit zou zonde van je vakantie zijn.

Website

Hoewel wij ons best doen om deze info altijd up-to-date te houden kan het zijn dat we dingen missen. Er is gelukkig een website voor Fernando de Noronha. Hier staat info over verover, accommodatie en tours.

Tegenwoordig zijn de eilanden vooral onder toeristen erg populair, die naar de eilandengroep trekken om te duiken of te genieten van de Braziliaanse zon. Twintig van de eenentwintig eilanden van Fernando de Noronha zijn onbewoond, alleen het grootste eiland wordt nog bewoond.

fernando de noronha

Je hebt hier prachtige verlaten stranden

Hoe kom je er?

Hoewel je het misschien niet verwacht, beschikt Fernando de Noronha over een eigen vliegveld. Je zult van Recife of Natal naar het eiland moeten vliegen aangezien er ook geen boten varen.  Trip of GOL vliegen beide naar Fernando de Noronha met starttarieven van zo’n 1.000 real, ongeveer €285. Het is een investering maar absoluut de moeite waard.

Vervoer op het eiland

Op het eiland kun je reizen met de bus. Die rijd alleen over de hoofdweg, elke 30 tot 40 minuten. Je hebt ook een aantal taxi’s rondrijden. Die vragen zo’n 15 tot 25 real per rit. Als je alleen reist kun je ook liften over het eiland, dat wordt veel gedaan. Het is hier veilig en de inwoners zijn vriendelijk.

Je kunt ook buggies en brommers huren. Dat gaat meestal per dag. Een brommer kost ongeveer 90 real per dag, een buggie kost al snel 150 tot 200 real.

Entreeprijzen

Het is niet goedkoop om hier te komen. Naast je vliegticket moet je namelijk ook betalen om het eiland op te komen. Je betaald 43,20 real per dag voor een verblijf. Dat is zo’n €12.

Daarnaast betaal je entreegeld om het nationaal park binnen te komen. Dat is 130 real (€35) voor toeristen.

fernando de noronha

Je kunt hier heel erg goed duiken

Beste reistijd

Fernando de Noronha kun je het hele jaar door bezoeken, maar de beste tijd om het eiland te verkennen is tijdens het droge seizoen. Dat zijn de maanden september tot en met december. De meeste regen valt in de maanden maart en april.

Als je gaat duiken kun je dat het beste in de maanden september tot en met december doen aan de noordkant van het eiland. Duiken in januari tot en met maart is beter aan de zuidkust.  Is surfen meer jouw ding? Dan kun je hier het beste van december tot en met maart zijn.

Locatie Fernando de Noronha

Wat wij vinden:
  • 8/10
    Reis-Expert - 8/10
8/10

Samenvatting

Fernando de Noronha is een Braziliaanse archipel in de Atlantische Oceaan, wat onderdeel is van de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Met kristalhelder water, een rijk zeeleven – met zelfs de grootste groep dolfijnen ter wereld – en spectaculaire tropische landschappen, is dit een prachtige highlight in Brazilië.

Meer lezen over Brazilië?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU