Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Bonito

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 24 juni, 2020

Als je van natuur houdt waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat, is Bonito the place to be. Het is een sprookjesachtig gebied in de zuidwesten van het land. De stad is niet boeiend, maar de natuur in de omgeving is spectaculair. En gelukkig doen de lokale autoriteiten er veel aan om dat zo te houden.

Bonito bezoeken

Steden als Rio of de stranden van Ilha Grande zijn bekend, maar Bonito komt bij weinig reizigers op het to-do lijstje voor. Bijzonder, want het is een prachtige regio. Er zijn grotten met meren en druipsteenformaties, watervallen en ongelooflijk heldere rivieren omgeven door bossen.

Je kunt hier zwemmen met honderden vissen. Sinds Bonito werd ontdekt in 1993, is het bekender geworden, maar nog lang niet te vergelijken met de drukte bij de bekende bezienswaardigheden van het land.

De stad ligt tevens aan de zuidelijke rand van de Pantanal. Hierdoor kun je een bezoek aan Bonito combineren met een trip naar het moeras.

Bonito

De stad Bonito

De natuur van Bonito

Mensen die in Bonito zijn geweest, noemen deze vakantiebestemming een echte droomplek waar je helemaal op kunt gaan in de prachtige natuur. Het is geen op en top toeristische plek waar je vele bezienswaardigheden kunt bezoeken.

Dit is  een toeristische bestemming die helemaal in het teken staat van de prachtige natuur.  Mensen die hier komen hechten grote waarde aan de authentieke natuur en willen dat beschermen.

Een groot pluspunt is dat je de natuur van dichtbij kunt beleven. Zo kun je hier tussen diverse tropische vissen zwemmen, maar ook in een angstaanjagende sinkhole met kristalhelder water af dalen.

bonito

Bonito

Wat is er te doen in Bonito

Er zijn veel dingen te doen in Bonito en de meeste activiteiten staan geheel in het teken van de prachtige natuur rondom de stad. Als je alle mooie dingen wil zien, heb je hier minimaal 3 dagen nodig.

Dit zijn de leukste dingen om te doen.

#1 Bezoek Rio de Prata

Rio de Prata is een van de bekendste bezienswaardigheden in de buurt. De ‘Rivier van Zilver’ is een van de beste plekken om te snorkelen omdat het water ontzettend helder is. Je kunt verschillende tours boeken waarbij je de rivier verkent.

Vaak is dat gewoon zwemmend. Gewapend in een wetsuit spring je het water in en laat je je stroomafwaarts drijven om onderweg allerlei moois te zien. Voor mensen met angst voor slangen is dit niet de beste activiteit. Er komen Anaconda’s voor.

bonito

Rio da Prata

#2 Ga naar Monumento Natural da Gruta do Lago Azul (Grotto of the Blue Lake)

Een van de meest geboekte activiteiten is een tour naar de Grotto of the Blue Lake. Niet vreemd, want het is een van de meest indrukwekkende plekken. In de omgeving van Bonito vind je veel grotten en dit is er een van.

Samen met je gids ga je de ruim 50 meter lange grot is. Het water in de grond wordt verlicht door zonlicht, waardoor het extreem helder is.

In september tot en met februari krijgt het water een intens blauwe kleur, waar de grot ook de naam te danken heeft.

Grotto of the Blue Lake

Grotto of the Blue Lake

#3 Bezoek Abismo de Anhumas

Dé highlight hier. Je daalt neer in een 72 meter diepe grot. Nadat je beneden bent is het tijd om de prachtige rotsformaties te bewonderen. Je kunt duiken of snorkelen in de ijskoude onderwaterwereld (zichtbaarheid is 30 meter). Het is niet zo maar een attractie.

Ties: “Je moet eerst een training doen voordat je hier in mag. En er mogen maar 16 mensen per dag in”.

Ga met tropische vissen zwemmen in Bonito en wees niet bang als ze dichtbij komen. De vissen doen niets, ze zijn alleen erg nieuwsgierig. Een mooie gelegenheid om deze bijzondere beestjes van dichtbij te bekijken!

#4 Duiken en snorkelen

Dit is een geweldige vakantiebestemming voor mensen die de onderwaterwereld beter willen leren kennen door te duiken en/of te snorkelen. Het water is erg helder, je kunt er vele bijzondere tropische vissen zien en je kunt ook diverse prachtige koraalriffen bewonderen.

#5 Maak een boottocht

Als je geen zin hebt om zelf te zwemmen of om het water in te gaan (begrijpelijk als er anaconda’s leven!) kun je de omgeving ook verkennen met een boottour. Je ziet bijna net zo veel als tijdens een snorkeltour aangezien het water zo helder is.

TIP ♥ – je kunt hier ook raften.

Sucuri River

Bonito

Hoe kom je er?

De beste manier om in Bonito te komen, is door eerst naar Campo Grande te vliegen. Hier kun je vervolgens de lokale bus nemen naar Bonito. De afstand tussen Campo Grande en Bonito is ongeveer 350 kilometer.

Dat is een behoorlijke afstand. Dat maakt een bezoek aan Bonito ook erg duur. 

Met de bus

Er gaan dagelijks bussen van Bonito naar Campo Grande. Vertrektijden veranderen continu en we adviseren om dit na te vragen bij je accommodatie. Een ticket kost ongeveer €10.

TIP ♥ – boek hier direct bustickets

Huurauto

Een snellere manier om Bonito te bereiken vanuit Campo Grande is door een auto te huren. In Campo Grande kun je overal auto’s huren. Reken op minimaal €20 per dag voor een auto.

Bonito, Brazilië

Bonito

Beste reistijd

Meestal adviseren we je om het regenseizoen in een specifiek vakantiegebied te vermijden, maar als je naar Bonito gaat, kun je juist wel het beste in het regenseizoen gaan. In het regenseizoen is de omgeving van Bonito namelijk het groenst.

Het regenseizoen van Bonito is van december tot en met maart. Dit is echter ook het hoogseizoen.

Hoogseizoen

In december tot en met maart is het hier heel erg druk. Met name tijdens Carnaval en Pasen. Prijzen gaan heel hard omhoog in deze periode. Als je niks hebt geboekt voor je verblijf tijdens het hoogseizoen kom je bijna nergens terecht. Alles zit namelijk al vol.

Een trip naar de bezienswaardigheden kunnen alleen geboekt worden via een gecertificeerd bureau. Trips en gidsen zijn tijdens de feestdagen vaak volledig volgeboekt.

Locatie

Meer lezen over Brazilië?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU