Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Fiji Vakantie

Door: Sjoerd lagraauw    |    Reacties: 4

Bijgewerkt op 16 juli, 2020

De Fiji eilanden zijn voor de meeste Nederlanders en Belgen geen bestemming waar we ieder jaar weer naar toe gaan, helaas. Een vakantie naar Fiji is meestal een mooie afsluiting van een rondreis door Australië of Nieuw Zeeland. Onder het mom ‘nu we er toch zijn’ komt het steeds vaker voor dat mensen de Fiji eilanden bezoeken voor een korte vakantie.

Wij begrijpen wel waarom. De eilanden zijn een waar paradijs op aarde.

Vakantie naar Fiji

Steeds meer mensen gaan dus op vakantie naar de Fiji eilanden. Maar dat wil niet zeggen dat een vakantie naar Fiji enorm populair is onder Nederlanders of Belgen. Sterker nog het grootste deel van de toeristen op de Fiji eilanden bestaat ui Kiwi’s (Nieuw Zeelanders) en Aussies (Australiërs).

Helaas is een vakantie naar de Fiji eilanden voor de meeste Europeanen nog een dure aangelegenheid. Omdat het nog niet storm loopt op deze bestemming Fiji zijn tickets nog relatief duur. En door de lange vluchten ben je ook nog eens ontzettend lang onderweg.

Het is minimaal 26 uur vliegen, wat vaak betekent dat je anderhalf tot twee dagen onderweg bent inclusief overstappen. Vaak via Nieuw Zeeland. Gelukkig komt hier wel steeds meer verandering in. De verwachting is dan ook dat je binnenkort voor steeds scherpere prijzen op vakantie kan naar Fiji.

Wil je juist nu nog naar Fiji. Zodat je nog kan genieten van de rust zonder dat je over overlopen wordt door de toeristen? Lees dan verder!

Reisinformatie Fiji

Vakantie Fiji vanuit Nieuw Zeeland

Nieuw Zeeland ligt het dichtst bij Fiji. Daarom vliegen veel vliegmaatschappijen eerst naar Nieuw Zeeland en stap je daar over naar een ander vliegtuig wat richting de Fiji eilanden vliegt. Het verklaart ook waarom veel mensen die een rondreis maken door het prachtige Nieuw Zeeland een vakantie naar Fiji aan hun rondreis Nieuw Zeeland vast plakken.

De tickets vanuit Nieuw Zeeland zijn veruit de goedkoopste en het is de minst lange vlucht.

Jaarlijks gaan er ook steeds meer Nieuw Zeelanders richting de Fiji eilanden voor een vakantie. Waar Indonesië jarenlang de grootste trekpleister was is Fiji dit nu met grote stappen aan het inhalen. En terecht! Ben je in Nieuw Zeeland dan is het absoluut de moeite waard om een vakantie naar Fiji te overwegen.

Je komt niet ieder jaar aan die kant van de wereld. Dichterbij Fiji dan dat zal je dan ook niet snel meer komen. Een vlucht vanuit Auckland duurt ongeveer 3 uur en kost rond de €235.

Vakantie Fiji vanuit Australië

De meeste bezoekers komen dus uit of vanuit Nieuw Zeeland naar Fiji voor een heerlijke vakantie. Ook de Aussies laten zich met enige regelmaat richting het tropische Fiji vliegen. Zij zijn dan ook samen met de Kiwi’s verantwoordelijk voor het grootste deel van het toerisme op de Fiji eilanden.

Nog wel moeten we daar bij zeggen. Ook Amerikanen vanuit Hawai weten Fiji steeds vaker te vinden. Vanuit Brisbane (€210) en Sydney (€185) zit je in 5 uur op het prachtige Fiji.

Fiji vakantie aanbieders

Om een goede vakantie naar Fiji te hebben is het belangrijk dat je een vakantie boekt bij een organisatie waar je jezelf prettig bij voelt. Alleen kijken naar de prijs kan soms voor vervelende verrassingen zorgen. Met de onderstaande aanbieders weet je in ieder geval zeker dat ze verstand van zaken hebben als het gaat over een vakantie naar Fiji.

Vakantie resorts op Fiji

Een ander mogelijkheid is om zelf een ticket en een resort te boeken op Fiji. Eerlijk is eerlijk, het land is niet super groot en de meeste mensen komen er voor het strand. Wat is er dan makkelijk om zelf een ticket te boeken om vervolgens een resort te boeken. Het vervoer naar het resort kan 9 van de 10 keer via het resort zelf geregeld worden. Makkelijker wordt het niet toch? En op deze manier bespaar je waarschijnlijk ook nog wat geld.

Een resort is eigenlijk een hotel op een eiland. Alles is vaak gelijkvloers of op 1 a 2 verdiepingen. Huisjes hebben wat meer de ruimte en staan vaak aan of dicht bij het strand. Op deze manier kan je maximaal genieten van het ultieme eiland gevoel. Resorts zijn niet goedkoop maar dat is Fiji sowieso niet. Overnachten kan in allerlei prijsklassen. Een goedkoop hotel kan je al boeken voor een paar tientjes per nacht. Maar houd er dan wel rekening mee dat je niet aan het strand slaapt en ook niet een eigen huisje hebt. Wil je echt op/ aan het strand in een eigen huisje ga je al snel naar de €100 per nacht. Voor een goed overzicht kan je zoeken op booking.com.

Budget voor Fiji

Meer lezen over Fiji?

4 comments

 1. Loes

  Hi, is het eigenlijk wel aan t raden in februari of maart fiji, of samoa of andere tropisch eiland te bezoeken??

  1. Sjoerd Post author

   Hoi Loes,

   dat beschrijven we op de pagina beste reistijd Fiji uitgebreid per maand. Ik hoop dat je daar vindt wat je zoekt.

   Happy Travels,
   Sjoerd

 2. Ria Hoeven

  Hoi,

  Ik vroeg me af of jullie misschien weten of Fiji een druk bezocht land is qua toeristen? Wij zoeken namelijk een beetje rust tijdens de laatste week van onze vakantie in Nieuw Zeeland 😉

  Groetjes,
  Ria

  1. Sjoerd Post author

   Hoi Ria,

   Fiji is relatief rustig. Er komen veel minder toeristen dan dat je zou denken en het zijn vooral Kiwi’s en Aussies. Daarnaast is het een beetje afhankelijk van wanneer je gaat.

   Groeten,
   Sjoerd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU