Beste reistijd Fiji

De beste en meest comfortabele tijd om Fiji te bezoeken is tijdens het droge seizoen tussen mei en oktober. De temperaturen liggen dan rond de 25°C waardoor dit wordt beschouwd als de beste reistijd voor Fiji. Dit zijn de wintermaanden in Fiji wat betekent dat je heldere lucht hebt.

TIP ➜ op zoek naar voordelige tickets? Boek ze hier

De downside is dat er veel toeristen naar Fiji komen. Fiji is een tropisch paradijs met prima tempteren het hele jaar door. In de maanden oktober en maart zijn er een stuk toeristen mensen in Fiji, omdat dan de schoolvakanties in Fiji en Australië voorbij zijn.

Beste reistijd voor Fiji

De beste reistijd voor Fiji hangt samen met het regenseizoen. Tijdens de maanden november en februari tot en met april regent het hier namelijk veel. En als je de hele wereld oversteekt om van een tropisch paradijs te genieten wil je geen regen hebben. Daarom vertellen we je op deze pagina alles over de beste reistijd voor Fiji.

TIP ♥ – de beste reistijd voor Fiji is tijdens het droge seizoen in de maanden mei tot en met oktober.

De seizoenen Fiji

Fiji heeft het hele jaar door tropische temperaturen. Het enige waar je rekening mee moet houden is het regenseizoen. Over het algemeen kun je de seizoenen onder verdelen in het hoogseizoen, laagseizoen (regenseizoen) en het tussenseizoen. Hieronder een overzicht.

Hoogseizoen

Beste reistijd voor Fiji

Juni t/m september

Deze maanden vormen de wintermaanden. Gek genoeg regent het dan het minst in Fiji. Het hoogseizoenen valt samen met de schoolvakanties in Australië en Nieuw-Zeeland. De prijzen stijgen met 10% tot 20%. De piekmaanden zijn juni en juli.

Tussen seizoen

Malolo Island Fiji

Mei en oktober

De maanden mei en oktober vallen eigenlijk nog in het hoogseizoen. Ook in deze maanden valt er weinig regen, is er een lage luchtvochtigheid, milde temperaturen en een klein risico op cyclonen. Daarnaast is het een stuk rustiger.

Laagseizoen

beste reistijd Fiji

November t/m april

November tot en met april is het regenseizoen van Fiji, met zware regen en een hoge luchtvochtigheid. Er zijn wel veel toeristen en dus lage prijzen. Hou er wel rekening mee dat december en januari schoolvakanties zijn in Australië en Nieuw-Zeeland.

Hoogseizoen in Fiji

Zoals gezegd vormen de maanden mei tot en met oktober de beste reistijd voor Fiji. Het hoogseizoen loopt eigenlijk van juni tot en met september, wanneer het droog en zonnig is. Voor de Fiji-ervaring waar je altijd van hebt gedroomd, kun je het beste in juli tot en met september gaan.

Je moet dan wel rekening houden met hoge prijzen.

Voordeel van deze maanden is dat er vaak een koel windje staat. Dit in combinatie met de aangename temperaturen en de droge dagen maken je reis door Fiji tot een onvergetelijke ervaring. De vakantiegangers uit Nieuw-Zeeland en Australië (en zelfs landen als Indonesië) die naar Fiji komen om de kou te ontsnappen maken het wel enigszins druk, maar Fiji is nog lang niet zo druk als bijvoorbeeld tropische eilanden in Thailand.

TIP ♥ – Hotels in de populaire resort gebieden worden vaak maanden vooraf geboekt, vooral rond de schoolvakanties tussen juni en juli.

Beste reistijd Fiji

Beachcomber Island, FijiHet tropische mini-eilandje Beachcomber Island in Fiji

Regenseizoen Fiji

De zomer in Fiji loopt van november tot en met april en staat bekend als het regenseizoen. De temperaturen stijgen dan naar zo’n 30°C, met een hoge luchtvochtigheid. De regenval gedurende deze maanden is aanzienlijk hoger. Dit betekent echter niet dat het de hele dag regent. Meestal regent het rond het middaguur. ’s Ochtends en laat in de middag blijft het veelal zonnig en de zee is vaak mooi kalm. Een prima tijd dus voor duikers.

Groener dan groen

Fiji is meer dan alleen maar mooie stranden en helder blauwe zeeën. Je hebt op sommige eilanden ook een schitterend binnenland. En tijdens het regenseizoen zijn de eilanden weelderig met groene bergen en watervallen die op hun meest indrukwekkende vorm steken.

Hou er rekening mee dat wandelroutes glad kunnen worden en onverharde wegen kunnen overlopen. Tussen december en april kan het weer soms stormachtig zijn. In extreme gevallen kunnen tropische cyclonen voorkomen, hoewel dat niet gebruikelijk is.

TIP ♥ – hou rekening met de microklimaten in Fiji. Dit betekent dat het weer in relatief kleine oppervlaktes behoorlijk kan verschillen. Zo heeft Nadi, aan de droge westkant van Viti Levu, betrouwbaar zonnig weer. Suva, aan de andere kant van het land, maar nauwelijks 100 kilometer verder, wordt juist vaak doordrenkt door regenbuien die uit de oceaan komen.

Navala villageHet schitterende binnenland rondom Navala Village in de Ba Highlands

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven