Als je dit leest heb je, net als wij, waarschijnlijk altijd gedroomd om naar een van de meest tropische bestemmingen ter wereld te reizen. Fiji dus. Chillen in een hangmat met een drankje in je hand op een wit zandstrand met het kristal heldere zeewater klinkt niet verkeerd. Maar wat kost dat nu precies? Op deze pagina delen wij onze tips over het budget voor Fiji.

TIP ➜ benieuwd wat een ticket Fiji kost? Bekijk de tickets hier

Budget voor Fiji

Voor Fiji geldt eigenlijk hetzelfde als voor de Malediven. Als je in dure resorts verblijft, in dure restaurants eet en elke avond een drankje doet, wordt reizen in Fiji een duur grapje. Maar als je bereid bent om flexibel te zijn qua accommodatie, wat terughoudend met dure activiteiten, niet te moeilijk doet op het gebied van eten en drinken garanderen we dat je je Fiji-droom kunt waarmaken tegen een betaalbaar budget.

TIP ♥ – reken voor je budget voor Fiji op minimaal €60-€70 per dag

De low-budget reizigers kunnen in Fiji rondkomen van zo’n €50 per dag per persoon. Nu is natuurlijk niet iedereen een low-budget reiziger. Als je iets luxer wilt reizen en overnacht in privekamers in hostels ben je rond de €70 kwijt.

Ga je voor de duurdere hotels (geen resorts), eet je in restaurants en doe je af en toe een betaalde activiteit? Dan ga je al snel richting de €100 per dag per persoon.

Er zullen ongetwijfeld hele fanatieke low-budget backpackers zijn die het goedkoper kunnen. Er zullen ook reizigers zijn die in resorts verblijven en makkelijk €300 per dag uitgeven.

Budget voor Fiji

Wat kost het reizen?

Dat ligt er aan wat je gaat doen. Als je 3 weken lang hetzelfde strand blijft hangen (wat best lekker is) zul je minder uitgeven dan wanneer je het hele land door reist. Een budget Fiji is daarom altijd iets persoonlijks.

Toch is Fiji niet zo duur als de meeste mensen denken. Hieronder zullen we wat kosten op een rijtje zetten. Daarnaast geven we je tips over hoe je goedkoper kunt reizen.

Kosten voor accommodatie

Accommodatie heb je in alle soorten en maten. Je kunt het ook zo gek maken als je zelf wil. Zo kost een dorm (gedeeld slaapkamer) in Nadi vaak minimaal 30 Fiji Dollar (FD) per nacht. Dat is ongeveer €13.

Voor een eigen kamer in datzelfde hostel betaal je ongeveer het dubbele, zo’n €25. De budget hotels beginnen bij 100 FJ (€45) per nacht voor een tweepersoonskamer. Ga je richting de populaire eilanden zoals Mamanuca, dan betaal je voor een dorm al snel €30 per nacht. Voor een tweepersoonskamer ga je makkelijk naar de €100.

Wil je in een resorts slapen? Dat kan, maar dan gaat je budget Fiji wel iets omhoog. Resorts beginnen namelijk bij 250 FD (€105) per nacht. Een goede manier om goedkoper te overnachten is AirBNB, met gedeelde slaapkamers vanaf ongeveer 40 FD per nacht.

Mamanuca & Yasawa

Mamanuca Island, de Coral Coast op Viti Levu en Yasawa Island zijn populaire gebieden in Fiji. De prijs ligt daar iets lager en dus zijn dit mooie eilanden voor budget reizigers. Bij de meeste accommodatie zit ontbijt bij de prijs inbegrepen.

WIST JE DAT ♥ – je op de sommige eilanden kunt kamperen? Gek genoeg worden de meeste campings door backpacker-hostels beheerd en kosten hetzelfde als een slaapzaal.

Budget voor FijiUiteraard is een resort zoals deze, direct aan het strand, wel wat duurder an €40 per nacht

Kosten voor vervoer

Het reizen in Fiji kan vrij prijzig zijn. De bus is het meest efficiënt en goedkoop in Fiji. Zo kost de 4-uur-durende reis van Suva naar Nadi op het hoofdeiland ongeveer 50 FD. Dat is ongeveer €21. Een taxi rond Suva kost vaak niet meer dan 10 FD.

Vliegtickets zijn een stuk duurder. Als je in korte tijd veel wil zien ontkom je er niet aan, maar hou er rekening mee dat vliegen niet goedkoop is. Zo kost een ticket van Nadi naar de ‘Northern Group’ eilanden zo’n 500 FD, ongeveer €215.

Naar de zuidelijke eilanden kost ongeveer hetzelfde. Als je ver van tevoren boekt kan het iets goedkoper zijn.

Het reizen tussen de eilanden wordt meestal gedaan met kleine boten die door het hotel of het hostel worden gerund. Veerboten zijn de goedkoopste optie hoewel Awesome Adventures, die routes tussen Mamanuca en Yasawa vaart, een monopolie positie heeft en dus redelijke prijzen vraagt.

TIP ♥ – voor routes tussen de Yasawa-eilanden kun je een ferry pas kopen. Voor 7 dagen onbeperkt reizen betaal je ongeveer 350 FD, zo’n €150.

Voorbeeld van kosten

Wat de precieze kosten zijn hangt natuurlijk af van wat je in Fiji doet. Blijf je de hele reis op een eiland? Ga je rondreizen? Vlieg je liever of reis je het liefst met de boot? Om je een idee te geven van de kosten voor vervoer hebben we een aantal kosten op een rijtje gezet.

 • Stadsbus – in Nadi en Suva kost je zo’n €1 of minder om door de stad te komen;
 • Long Distance Bus –  je hebt er niet zo veel dus dat is makkelijk. Van Nadi naar Latouka (enkele reis) kost €1.  Van Nadi naar Suva (enkele reis) kost ongeveer €7;
 • Awesome Adventures – deze kosten zijn volledig afhankelijk van hoeveel eilanden je wilt bezoeken. Prijzen zijn als volgt (of check de website):
  • 5 dagen pass: €197
  • 7 dagen pass: €249
  • 10 dagen pass: €306
  • 12 dagen pass: €334
  • 15 dagen pass: €364
 • Inter-Island Ferries – van Suva naar Savu-Savu & Taveuni (met Goundar Shipping) kost je US$29 per persoon voor de goedkoopste klasse. De duurste klasse kost meer dan $150

Vervoer FijiDe Inter-Island Ferry

Kosten voor eten en drinken

Eten is Fiji is duurder dan je zou verwachten. Dat heeft met name te maken met de resorts die schrikbarende prijzen vragen voor een maaltijd. Als je niet bereid bent om die prijzen te betalen, wat wij goed begrijpen, kun je gelukkig wel voordelig een maaltijd scoren zodat je je budget voor Fiji enigszins kunt managen.

Een goedkope maaltijd koop je voor ongeveer 4 FD, dat is zo’n €1,70, maar een maaltijd in een lokaal restaurant kost al snel 10 FD (€4,25). Voor een maaltijd in een iets duurder restaurant ga je richting de 30 FD (€15). Op de meeste eilanden biedt de accommodatie drie maaltijden per dag, dus maak hier gebruik van! Een lokaal biertje bij de bar kost ongeveer 5 FD.

Op de grotere eilanden kun je ook zelf je maaltijden koken. Boodschappen voor een week kosten tussen de 35 en 50 FD, afhankelijk van je wensen. Andere prijzen zijn:

 • Biertje in resort – €3,50
 • Biertje in supermarkt – €1,50
 • Water – €€0,75 tot €1,50 op het hoofdeiland (het dubbele in resorts)
 • Streetfood (roti of kip) – €2 tot €5

TIP ♥ – kraanwater is alleen drinkbaar op de eilanden Viti Levu, Vanua Levu en Taveuni

Kosten voor activiteiten

Als we het over activiteiten hebben komen we meestal uit op watersporten. De activiteiten zullen naast kosten voor accommodatie de grootste invloed hebben op je budget voor Fiji. Activiteiten zijn namelijk best prijzig in Fiji. Er is wel genoeg te doen op Fiji.

Denk bijvoorbeeld aan duiken, snorkelen, vissen en surfen. Een PADI halen kost je bijvoorbeeld 700 FD (€300), een Advance Open Water course kost je rond de 900 FD (€385). Daarnaast kun je georganiseerde tours boeken zoals bijvoorbeeld tours naar de eilanden waar de films Castaway en de Blue Lagoon werden gefilmd. Andere kosten zijn onder andere;

 • Een ‘losse’ duik – €85
 • Snorkelspullen huren – €2 tot €5 per dag
 • Kajak huren – €5 per dag
 • Castaway Island Tour (Mamanucas) – $35 per dag
 • Blue Lagoon Snorkel Trip (Nacula) – $13 voor halve dag
 • (Speer)vissen- $17 voor halve dag


Snorkelen FijiJe kunt hier prima snorkelen

Fijian Dollar

In Fiji betalen ze met de Fijian Dollar. Het is vrij stabiel ten opzichte van Australische en Nieuw-Zeelandse dollars. Alle genoemde prijzen op het eiland zijn in Fiji dollars, tenzij anders vermeld. Bankbiljetten komen in briefjes van $100, $50, $20, $10 en $5. Er zijn munten gewaardeerd op $2, $1, $0.50, $0.20, $0.10 en $0.05.

Het is goed om verschillende mogelijkheden te hebben om geld op te nemen. Denk aan een creditcard, een betaalpas en een kleine hoeveelheid buitenlandse valuta. Bij voorbaar Australische, Nieuw-Zeelandse of Amerikaanse dollars, die allemaal vrij uitwisselbaar zijn.

TIP ♥ – je betaald per pintransactie een bepaald bedrag. Bij de Bank of South Pacific Bank is dat $4 per keer. Bij de Westpac $5,50 en bij de ANZ zelfs tot $7.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven