Backpacken Fiji

Als je gaat backpacken zal Fiji niet meteen bij je naar boven komen. Fiji staat niet meteen bekend als een backpackersbestemming. Zeker gezien de prijzen. Maar is dat wel zo? Natuurlijk, de vliegtickets zijn met prijzen rond de €1000, niet bepaald backpackers minded, maar Fiji is niet meer die extreem dure bestemming voor de Rich & Famous. Sterker nog, met €60 per dag moet je hier kunnen reizen. Het backpacken in Fiji wordt daarom steeds populairder.

Waarom je moet backpacken in Fiji

Niks moet, maar het is wel een aanrader. Fiji staat bekend om de tropische eilanden, hagelwitte zandstranden, wuivende palmbomen en kristalhelder water. Dat klinkt meer als drie weken lang aan het stand hangen dan echt backpacken. Maar Fiji is veel meer dan alleen stranden.

Het land heeft een prachtig binnenland, je kunt er surfen, duiken, kajakken, hiken en snorkelen. Maar het mooiste is dat er van de ruim 300 eilanden nog een hoop onontdekt zijn. Door met een vrachtschip mee te varen kun je de eilandjes verkennen.

Fiji is perfect land voor avonturiers op zoek naar verlaten stranden en ver weg gelegen dorpjes.

En backpacken in Fiji is dé manier om het land te ontdekken. Op deze pagina geven we je de beste tips voor het backpacken in Fiji, beginnend met de schitterende highlights.

HIGHLIGHTS

#1 Mamanuca eilanden

Het woord ‘tropisch paradijs’ is hier uitgevonden. Dat klinkt misschien cliché, maar het is wel de waarheid. Alles wat je van een tropisch eiland verwacht vind je op de Mamanuca eilanden. Met ongekend helder zeewater en hagelwitte zandstranden met wuivende palmbomen is het alsof je zo in een reisbrochure stapt.

Mamanuca is een eilandengroep van in totaal 32 eilandjes. Met helder weer zie je de eilanden liggen vanuit de stad Nadi op Fiji Island. Het belangrijkste eiland van deze groep is Viti Levu, maar er zijn genoeg andere eilandjes waar je heerlijk kunt relaxen. Je komt hier echt voor de tropische stranden en om te duiken of snorkelen.

TIP ♥ – lees hier meer over de Mamanuca eilanden

Mamanuca

#2 Yasawa eilanden

Samen met de Mamanuca eilanden zijn de Yasawa eilanden de populairste eilanden in Fiji. Deze afgelegen eilanden waren ooit eenmaal ontoegankelijk voor iedereen. Toch waren er mensen die hun Robinson Crusoe-droom waar wilde maken (en terecht!).

Vandaag de dag maken veerboten, cruiseschepen en watervliegtuigjes dagelijkse tochten naar deze eilandengroep. De Yasawa eilanden worden geflankeerd door schitterende stranden, indrukwekkende baaien en een indrukkend binnenland.

In totaal zijn het 20 dunbevolkte en verrassend dorre eilanden. Er zijn geen wegen, auto’s, banken of winkels, en de meeste locals wonen in kleine afgelegen dorpen, die van landbouw en toerisme leven. De meeste reizigers slapen in resorts hoewel er ook een aantal backpackers accommodatie is.

TIP ♥ – Lees hier meer over de Yasawa eilanden

Backpacken Fiji

#3 Vanua Levu

Vanua Levu betekent letterlijk Big Island. En hoewel het het tweede eiland van Fiji is, is Vanua Levu een van de best bewaarde geheimen van het land. Het is een compleet andere wereld dan de drukte van Viti Levu en de meer toeristische eilanden.

De wegen hier zijn niet meer dan zandweggetjes en Labasa, de grootste ‘stad’ van het eiland, is een straatje met winkels. Als je echt wil backpacken in Fiji moet je hier zijn.

In het zuiden heb je de bekende stad Savusav, vooral populair onder duikers op zoek naar de beste duikspots. De rest van het eiland is nog grotendeels ongerept met copraplantages, prachtige bergpassen, watervallen, eindeloze bossen en een indrukwekkende kustlijn.

Veel backpackers (en andere reizigers) slaan dit eiland over. Zonde, want het is echt het onontdekte paradijs waar velen naar op zoek zijn!

TIP ♥ –  lees hier meer over de Vanua Levu

Vanua Levu, Fiji

#4 Navala Village

Fiji is veel meer dan alleen tropische stranden met hangmatjes. Wat veel mensen niet weten is dat binnenland van Fiji echt ongekend mooi is. En daarnaast ook erg rustig omdat de meeste reizigers blijven hangen aan het strand.

Een van de plekjes die je zeker moet bezoeken tijdens je backpackreis door Fiji is Navala Village in de Ba Highlands in het noorden van Viti Levu (het hoofdeiland).

Je kunt hier een van de laatste authentieke, traditionele dorpen bezoeken die diep in het binnenland van het bergachtige landschap liggen. Je kunt een kava ceremonie bijwonen, het dorp bezoeken of met de locals relaxen. En het mooie is dat je het binnen een dag kunt bezoeken vanuit bijvoorbeeld Nadi.

TIP ♥ – lees hier meer over Navala Village

Navala village

#5 Monuriki Island

Wilsooooon! Ken je die scene nog uit de film Castaway met Tom Hanks? Dat tropische paradijs waar hij samen met Wilson verblijft is Monuriki Island. Dit kleine, onbewoonde eilandje moet je niet niet verwarren met het echte Castaway Island, een ander eiland in Fiji.

Het is een van de Mamanuca eilanden. Je hebt hier een aantal resort en andere accommodatie waar je kunt overnachten. Er worden echter ook dagtochten naar het eilandje georganiseerd. Het eiland dat steeds meer ‘Tom Hanks Island’ wordt genoemd.

Een dagtrip kost ongeveer $100 tot $140, afhankelijk van waar je begint en wat voor lunch, indien inbegrepen, je kiest. Het eiland is niet voor niets uitgekozen voor een Hollywood film. Het is er echt schitterend met de brede lagune.

Je kunt hier perfect snorkelen.

TIP ♥ – lees hier meer over de Monuriki Island

Modriki Island

KOSTEN

Dat je dit leest geeft aan dat je, net als wij, altijd een keer gedroomd hebt om naar een van de meest tropische bestemmingen ter wereld te reizen. Laat Fiji nu net in die beschrijving passen. Het idee om lekker te chillen in een hangmat met een drankje in je hand op een wit zandstrand met het kristal heldere zeewater en exotische vissen om je heen, geven je al meteen dat lekkere vakantiegevoel. Maar is backpacken in Fiji niet ontzettend duur?

Dat ligt er aan wat je gaat doen. Als je gaat backpacken in Fiji ga je niet de hele dag op het strand liggen en wil je dingen ondernemen. Maar net als iedereen dachten ook wij dat het budget Fiji niet bepaald backpackers minded was. Gelukkig zaten wij er naast!

Natuurlijk is het duurder dan backpackbestemmingen als Thailand of Peru, maar je krijgt er ook wel wat voor terug. De low-budget reizigers backpacken in Fiji voor zo’n €50 per dag per persoon. Prima te doen toch? Ben jij niet een extreme low-budget reiziger en reis je iets luxer? Reken dan op zo’n €70 per dag.

TIP ♥ – meer over het budget lees je op de pagina budget Fiji

Budget voor Fiji

De kosten per dag

BESTE REISTIJD

De beste tijd om Fiji te bezoeken is tussen de maanden mei en oktober, het droge seizoen. De aangename 25°C worden dan gecombineerd met een strak blauwe lucht en weinig regen. Het nadeel is dat er veel toeristen naar Fiji komen. Vooral veel Australiërs en Nieuw-Zeelanders omdat het daar schoolvakantie is.

Hoogseizoen

Deze maanden vormen de wintermaanden. Gek genoeg regent het dan het minst in Fiji. Het hoogseizoenen valt samen met de schoolvakanties in Australië en Nieuw-Zeeland. De prijzen stijgen met 10% tot 20%. De piekmaanden zijn juni en juli.

Laagseizoen

November tot en met april is het regenseizoen van Fiji, met zware regen en een hoge luchtvochtigheid. Er zijn wel veel toeristen en dus lage prijzen. Hou er wel rekening mee dat december en januari schoolvakanties zijn in Australië en Nieuw-Zeeland.

Beste reistijd Fiji

Beste reistijd Fiji

HANDIGE WEETJES

Je bent nu redelijk op de hoogte van een aantal belangrijke punten voor het backpacken in Fiji, maar er zijn nog een aantal tips die we je graag mee willen geven. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te  staan zodra je in Fiji landt.

Visum

Je hebt GEEN visum nodig als je gaat backpacken in Fiji. Zodra je in Fiji (Nadi) aan komt krijg je een gratis visum voor 4 maanden. Als je langer dan 4 maanden wil blijven raden we aan om contact op te nemen met de ambassade of een visumbureau. Check de pagina visum Fiji voor meer info.

Tickets

Een ticket is niet heel goedkoop. De meeste backpackers zullen even twee keer moeten kijken als ze de prijs voor een vliegticket naar Fiji zien. Een ticket kost je namelijk al snel rond de €1.000 per persoon. Niet echt goedkoop dus.

Maar zodra je aan het strand ligt of het indrukwekkende binnenland verkent ben je die prijs snel vergeten. Check meer info op de pagina vliegticket Fiji.

Vervoer

Fiji bestaat uit meer dan 300 eilanden. Het zal daarom niemand verbazen dat de boot hier enorm belangrijk is. Maar er zijn verschillende soorten boten. Zo varen er tussen de populaire bestemmingen zoals Mamanuca en Yasawa snelle catamarans.

De verder gelegen eilanden zijn met ferries te bereiken. Als je echt van avontuur houdt kun je ook met vrachtschepen mee. Sommige eilandjes hebben een klein vliegveld. Check meer info op de pagina vervoer Fiji.

Inentingen en reisverzekering

Je hebt geen verplichten inentingen nodig voor Fiji, tenzij je zeven dagen voor vertrek in een ‘gele-koorts’ land bent geweest. Dat komt met name voor in Zuid-Amerika en Afrika. Een reisverzekering raden we sowieso aan.

Mocht je ziek worden of een ongeluk krijgen en je hebt geen verzekering, dan zijn alle kosten voor jezelf en dat kan een duur grapje zijn.

Hoeveel weken moet je hier zijn?

Dat ligt er aan wat je gaat doen. Als je gaat backpacken in Fiji gaan we er van uit dat je niet 10 dagen op het strand blijft hangen. Maar om alle eilanden te bezoeken (ruim 300) heb je wel een jaar nodig. En de kans dat je een jaar naar Fiji gaat is niet zo groot 🙂

Wij adviseren om hier minimaal drie weken te blijven. Ook omdat de tickets zo duur zijn. Dan is het zonde om hier ‘maar’ twee weken te blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven