Kadavu is het vierde grootste eiland van Fiji met een ruige kustlijn en mooie baaien. Het eiland is een stuk rustiger dan Mamanuca en de Yasawa’s. Er wonen hier iets meer dan 10.000 mensen en het toerisme speelt bijna geen rol. Als je het échte Fiji wil leren kennen is Kadavu een van de betere plekken.

Kadavu, een ongerept paradijs

Kadavu is een van de beste plaatsen om de ware Fiji-cultuur te ervaren. Met slechts één stad en heel weinig wegen, kun je het ontsnappen van het moderne leven en Fiji’s ongelooflijke natuurlijke schoonheid ervaren. Kadavu is een prachtig ongerept eiland dat bekend staat om duiken. Het is immers de thuisbasis van het wereldberoemde Great Astrolabe Reef.

TIP ♥ – voor ongeveer €150 (goedkoper als je vroeg boekt) boek je een ticket van Suva naar Kadavu.

Er is veel te zien en te doen rond de eilanden, inclusief regenwouden, exotische vogels en begeleide zeekajak-tours. Het westen van het eiland wordt gedomineerd door de Nabukelevu vulkaan. Het oosten heeft de beste stranden van het eiland, terwijl je bij de noordkust het fantastische Namalata Reef vindt.

Kadavu

Reizen op Kadavu

De meeste van de 75 dorpjes liggen verborgen in baaien of tussen mangroves en zijn nauwelijks zichtbaar als je met de boot langs de kust reist. Elk derde dorp is verbonden met wandelroutes. Accommodatie is er genoeg. Rondreizen op Kadavu is een waar avontuur, maar zeker moeite waard.

4x leuke dingen om te doen

Het leven  in Kadavu speelt zich grotendeels af op en rond het water. Het zal niemand verbazen dat watersporten de belangrijkste activiteiten zijn voor reizigers. Dankzij het fenomenale 100 kilometer lange Astrolabe Reef is duiken en snorkelen hier erg populair.

#1 Duiken in het onderwaterparadijs

Duiken is hier uiteraard activiteit nummer 1. Er zijn weinig andere plekken in de wereld waar je zulke grote en ongerepte stukken koraalrif vindt. Er zijn twee populaire plekken om te duiken.

Het Astrolabe-rif

Het Astrolabe-rif is een van de mooiste koraalriffen ter wereld en een perfecte plek om te duiken. Je kunt het reef in twee delen verdelen: de noord kant dat vooral bekend is door de diepe canyons (diep water en de oost- en zuidkust van Kadavu naar Galoa Harbour. Hier vind je een overvloed aan prachtige koralen. Er liggen ondiepe koralen bij Vesi, je vindt haaien in Nacomoto, tropische vissen bij Soso en manta-roggen in Galoa.

Het Namalata Reef

Het Namalata Reef is een stuk kleiner, maar net zo indrukwekkende en divers. Je kunt hier duiken via Matana Beach Resort en Papageno Resort, die hun eigen privé-boten hebben.

TIP ♥ – je PADI halen (4 duiken) bij het Great Astrolabe Reef en Manta Point US $476 per persoon. Twee losse dagen kost US $332 per persoon

Kadavu#2 Leer surfen

Wat veel mensen niet weten is dat Fiji een perfect land is om te surfen. Voor zowel beginners als ervaren surfers. De passages bij Soso en Vesi hebben onvoorspelbare maar soms gigantische golven.

Je kunt surfen bij Matana Beach Resort aan de zuidoostelijke kust, maar de beste plek om te surfen is aan de westkant van Kadavu. Hier kun je de King Kong surfen of ga naar naar Daku Beach waar golven binnenkomen voor zowel beginners of ervaren surfers.

TIP ♥ – je kunt bij verschillende resorts ook boarden huren.

#3 Verken de zee en ga kajakken

Als je het echte avontuur zoekt moet je gaan kajakken. De zee rondom het eiland is prima geschikt om te kajakken en je kunt ze ook bijna overal huren.

Het is mogelijk om in zeven dagen rond Kadavu of Ono Island te kajakken. Tijdens de toch kampeer je aan het strand, in dorpen of budget resort. Het is best een uitdaging en je gebuikt spieren waarvan je niet wist dat ze bstonden, maar het is een geweldige manier om de afgelegen kustlijnen en dorpen van het eiland te ervaren.

Het landschap dat je onderweg tegenkomt is echt prachtig. En je kajakt langs de kust dus je gaat niet de open zee op 🙂

TIP ♥ – Tamarillo Tropical Expeditions biedt een 7-daagse all-inclusive kajak-tour aan vanaf NZ $2.295 per persoon. Ze hebben goed georganiseerde routes en contacten met de lokale dorpen. Je vaart in een tweepersoons zeekajaks en er gaan boten mee

Minder inspannende nachtpakketten en dagtochten die de mangrove estuaria ontdekken die op verzoek van het basis kamp in Korolevu Bay aan de zuidoostelijke hoek van Kadavu worden uitgevoerd.

#4 Ga lekker vissen

Liefhebbers van vissen zitten hier ook goed. In de zee rondom het eiland komen veel soorten vis voor. Bijna alle resorts bieden trips aan waar je op zee kunt vissen. Je kunt natuurlijk ook gewoon een hengel huren en op het strand neerploffen totdat er een vis bijt.

Kadavu

Hoe kom je er?

Er zijn verschillende manieren om naar Kadavu Island te komen. Fiji Link en Fiji Airways heeft dagelijkse vluchten van Nadi en Suva. De directe vlucht van Nadi International Airport is op de meeste dagen van de week.

De vlucht van Suva is op maandag. De vlucht van Nadi naar Kadavu duurt ongeveer 40 minuten. Reken op minimaal €100 tot €150 voor een enkeltje. Je landt op Vunisea Airport.

TIP ♥ – bij Skyscanner boek je de voordeligste binnenlandse vluchten.

Met de boot

Goundar Shiping heef een boot varen; de Lomaiviti Princess. Deze boot vaart elke woensdag om 22:00 uur naar Vunisea. De boot doet er 9 uur over en kost $50 voor economy class. Voor een eigen cabin betaal je $170. Je hebt nog een bootmaatschappij; MV Sinu-i-Wasa die elke donderdagavond naar Suva vaart voor $55 p.p.

De boot vertrekt op donderdag vanuit Kadavu en vaart daar Suva om vervolgens naar Vanua Levu en Taveuni te varen.

Locatie Kadavu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven